inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

"Vi älskar olika"

Publicerad 2013-10-21 09:34:22 i Allmänt,

"Jag står för vem jag är"
Vilket frimodigt och djärvt uttalande av vår arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson!
 
 
Min man kom hem med tidnigen Affärsvärlden där det fanns en lång intervju att läsa om henne. Tuffa utmaningar väntar och mångas ögon riktas mot henne av flera olika skäl.
 
Hon vill bl.a. arbeta för att "hyvla ner trösklarna" för de grupper som har det särskilt svårt att ta sig in på arbetsmarknaden: unga och utrikesfödda. Sedan stod det en massa annat också som jag inte har koll på, men jag inser att hon har en gigantisk uppgift och utmaning framför sig.
 
För att kunna och att våga tacka ja till ett sådant uppdrag, behövs kunskap, förtroende,kommunikativ förmåga,  självinsikt, självförtroende och säkert en hel massa annat också.
 
I slutet på artikeln säger Elisabeth: 
"Jag står för vem jag är och att jag är kristen. Jag kan bara konstatera  att i USA blir man inte vald till president om man inte är troende. Här är det kanske lite annorlunda."
 
Sverige, Sverige, Sverige!!!
,
Vi vet vad som hände henne dagarna efter att hon blivit utnämnd till vår arbtsmarknadsminister, i ett land som har slogan "Vi älskar olika". Detta" lätt och lagom land" som ska vara så neutralt att vi antingen tappar skärpan och ryggraden, eller så går vi överstyr och ska vara värst i klassen.
Vett och etikett, saklighet, fakta, öppenht och ärlighet lyser många gånger med sin frånvaro och så undrar vi varför vår slogan inte längre fungerar, medans den krävs på andra områden!
 
Du och jag kanske inte besitter så stor makt och många gånger undrar man om man verkligen kan göra så stor skillnad. Men någonstans måste det börja, fortsätta och sluta. 
 
Vi fostrar våra barn, tränar och instruerar, lyssnar och uppmanar. Vi fortsätter göra det vi tror och vet är rätt - utan tanke på egen vinning. Vi matar på dag efter dag, år efter år och - ger inte upp!
Missmod och hopplöshet är vår fiende - men så hör vi:
 
"Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon"
 
Så byggs ett rättfärdigt samhälle.
Överlåtelse, uthållighet, sanning och rätt...  
dvs.
Älska din nästa såsom dig själv - det är det största budet!
och..
Allt vad ni vill att människor skall göra er, det skall ni också göra dem.
Matt.7:12
 
Här måste vi våga stå för vilka vi är.
Nu reser vi oss upp från soffan i mitt livingroom!
Dags att återigen anta utmaningen, kavla upp ärmarna och gå till jobbet. 
En ny vecka har börjat!
 
/Eleonora
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela