inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Fika, skola och mera säkerhetsvakter och bomber..

Publicerad 2014-04-22 21:29:00 i Dagboksanteckningar - Israel, Israel - ett hem,

Nu har jag aktiverat mobilsajt på bloggen. Jag vet inte om jag tycker om den, men den är väl praktisk, antar jag. Vad tycker du?
Jag gillar INTE reklamen som kommer upp. Jag ska nog köpa mig fri ifrån den.
 
I går hittade Kaleb på FB sin gamla barndomskamrat Ido från Jerusalem. Min lilla, lilla Ido som blivit så stor...😍
Jag skickade länken från gårdagens blogg där han var med på bild. Han och hans mamma hade tagit google translate och översatt, så de kunde läsa. Fantastiskt!
Här fyller Kaleb 7 år. Omer, Maor, Ido, Kaleb, Noam och Zagi. Och inte kunde jag prata med några av barnen...😜
 
Ett ord Ido verkligen minns var "fika". Det lärde vi alla barn som var hemma hos oss. De älskade bullarna jag bakade med pärlsocker. Pärsocker finns inte att få tag på i landet, så jag hade alltid med mig flera paket, eller så kom en hjälpsändning från Sverige. Åhh, tänk att få falukorv, kaviar och bacon också. Alltid så eftertraktat.
Men det var bara för familjen..
 
 
Fortsättning från dagboksanteckningarna
Jerusalem, April 2002:
 
I morgon börjar Ester och Kaleb skolan efter lovet de haft i 19 dagar. Det har varit osäkert om skolorna skulle kunna öppna på grund av säkerheten.
Josef och David har hemundervisning. Josef säger att han ska spela sin sista match på lördag. Han tycker han har så många prov kvar, fem stycken. De räknar med att vara klara med skolan innan 10:e maj.
Josef gick hela högstadiet på Sofia distans, medans jag undervisade David i åk.5-6. Åk 7 gick också han gå Sofia distans.
Här jobbar Josef med en uppgift i slöjden. Man tar vad man har... 
Vi hittade bortslängda gamla möbler o dyl. som de fick jobba med. Slöjdläraren tyckte det var en fantastisk ide´. Annars var det täljarskola som gällde - och det lät ju inte särskilt roligt! 😁
David har här en matteuppgift, där han skall mäta olika saker. 
 Pojkarna hade var sitt skrivbord med dator, i sitt gemensamma rum. Här har David gjort en uppgift i brobygge, i teknik åk.7.
 
En svensk pastor som bor i Israel, Lars Enarsson, berättade för oss om en pastor i Tel Aviv som ställde in sitt lördagskvällsmöte, och ville att hans församling skulle vara med på Lars konferens under påskhelgen. Pastorns  medlemmar brukar vanligtvis sitta och fika på ett café nära sin kyrka efter deras möten, och sedan ta bussen från hållplatsen bredvid. Precis den tiden de brukade åka, ca. 20.30-21.00, smällde en bomb, men de var då på konferensen! 💥💣💥
Gud beskyddar sina barn!
 
Om någon har en privat större fest numera, skriver man alltid att man har säkerhetsvakter. Israeler som är bjudna på t.ex. bröllop i Jerusalem vill inte längre komma. Det är för faligt.
 
Här är ett bibelord jag fick, när det blev klart att vi skulle flytta till Israel. Det står "Oktober -99" i min bibel.
💙💙
Som fågeln breder ut sina vingar,
så skall Herren Sebaot
beskydda Jerusalem.
Han skall beskydda och hjälpa,
skona och rädda.
Jesaja 31:5
💙
 
Jag får inte fastna i ett ekorrhjul i Sverige. Jag måste ännu starkare skala bort oväsentligheter och göra det nödvändiga och viktigaste.
-En ny överlåtelse!
 
/Eleonora
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela