inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När TV-programmen blir så mycket bättre...

Publicerad 2014-12-11 19:14:00 i Allmänt, Musik,

November har verkligen varit grått och trist, men desto mera värme har ett par TV-program förmedlat.💞
Hillsongs TV-gudstjänster och "Så mycket bättre".
Ja, så tycker jag i varje fall...😉
Aldrig tidigare har SVT-play haft så många tittare på en TV-gudstjänst - som till och med toppar listan! Ett urgammalt budskap i ny förpackning.
 
Och så: "Så mycket bättre" - låtar som omtolkas av andra artister.
Och tidningarna skriver...
I båda programmen finns äldre sånger med som omtolkats till en lite nyare och mera tidsenlig förpackning, och det med en personlig prägel. Nya arrangemang, akordbrytningar och textjusteringar, gör att man nu lyssnar lite mera uppmärksamt på låten. Eller så är det trailers och ljussättningar.
💥👥💬🎥📺✨
När det var dags för Carolas dag i "Så mycket bättre", var flera av deltagarna lite spända på vad hon skulle hitta på. "Hur mycket Gud och Jesus ska det bli?" Carola navigerade hela dagen på ett fantastiskt sätt, så att t.o.m. Ola Salo inte blev besviken, fastän han förlorade sitt vad med Amanda Jensen.😜
Och så Orups låt "Främling"...
 
Jag grät i kapp med Carola, och jag grät när jag efteråt också tittade på klippet. När jag lyssnade på låten, kändes det som om man fick se rakt in i hans själ. "Visa mig vägen..., så gömmer också du en hemlighet...,"
🎶💌💔💌🎶
Jag fick en känsla av att han ställde några frågor: 
- "Vem är du Carola, vad har du?" Det var ärligt och avskalat, i en ton av vemod och längtan.💓
Här en bild från deras duett "Genom allt"
 
Att göra avtryck in i människors liv genom sång och musik, samtal, lek och arbete, finns med i vårt kristna uppdrag.
 
💗
Jag gör allt för att identifiera mig med de människor jag möter,
så att jag kan åtminstone rädda några.
1Kor. 9:22
 💓
 
Vad har vi för anknytningspunkter till människor vi möter? Låter vi dem känna sig accepterade och sedda, och försöker vi se deras behov och frågor?
Vi behöver inte veta och vara bäst på allt, för att våga ta tillvara på tillfällen som ges. Äkthet och kärleksfull generositet, med integritet, öppnar vägen till mångas hjärtan.
Och vår sårbarhet...
 
Många gånger vill vi servera färdiga svar och lösningar, vilket vi kanske har förmåga att göra och ibland ska göra. Men det är kanske lite "Orups tolkningar" vi måste vara känsliga inför, och leda människor fram till. Många har aldrig mött kristna och kristen kultur. De måste få möjlighet att ställa sina frågor och fundera lite grann. Känna sig bekväma med uttryckssätt och formspråk, som vi förmedlar vårt budskap i.
Kan vi väcka den längtan som finns nerlagd i varje människosjäl, utan att felaktigt "pådyvla", det som ändå är det mest dyrbara för oss?
 
 👥💭👥
" Främling, vad döljer du för mig..?
Visa mig vägen...
En känsla och jag litar på den.."
 🙏
 
Men...
En ny förpackning är ändå ingen garant att något blir bra. När allt kommer omkring handlar det om hängivna och ärliga människor - som är i världen, men inte är av denna värld...
Vi ber och uppmuntrar varandra - och ett stort tack till Hillsong och Carola som lyste upp höstmörkret!✨✨
 
/Eleonora💞
 
Du är välkommen att följa mig via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: anonym

Publicerad 2014-12-15 17:38:58

Tycker varken Gudstjänst från Hillsong eller "Så mycket bättre" bringar Ära till Jesus namn.Snarare till dom själva. Så är det nu för tiden i kristenheten.
Jag fick ont i magen av båda programmen.

Svar: Hillsong ser jag lyfter fram budskapet på ett relevant sätt för ovana kyrkobesökare i denna tid, och med sånger och predikan i linje med Guds ord.
"Så mycket bättre" är ju något helt annat...😉 Jag tycker Carola mitt i detta "vågade" kliva fram som kristen på ett beundransvärt sätt, och som även gav respekt från deltagarna.
Och visst kan vi tycka olika och beröras på olika sätt. Mycket filtreras genom ett och annat i våra liv. Men eftersom jag personligen känner Carola och även deltagare i Hillsong, så har jag ytterligare referensramar som stärker mitt förtroende för dem. ☺️
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela