inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Han lyfte på hatten...

Publicerad 2014-01-21 21:07:00 i Allmänt, B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Häromdagen.. (var är mitt rättstavningsprogram i bloggen, hur gör man? Är det ett ord eller tre??).. här om dagen skrev jag om att bjuda hem gäster. Nu har jag tänkt vidare på detta och även sett endel intressanta Bibelord.
  • Var gästfria mot varandra utan att klaga 1Petr 4:9
  • Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det  Hebr13:2
  • Var ivriga att visa gästfrihet Rom 12:13
Tänk vad glömska, klagan och brist på iver och engagemang kan ställa till det för oss. Det vore ju förskräckligt att missa ett gudomligt möte! 
(en vacker vinterbild på grannens grind)
 
Det verkar som om gemenskapen och våra samtal med varandra är viktiga. Men vi måste inse att det ibland kan kosta på endel. Därför får vi inte glömma bort varandra. Det är ju så lätt att bli självupptagen med "jag, mig och mitt".
 
Dessa ord behöver nu inte bara vara ett möte i hemmet.
Stanna till och prata med människor du möter.
Mer och mer ser jag hur osäkra människor är. Ska man hälsa eller låtsas som om ingen finns i ens närhet?
Mobilerna ställer till det. Den vardagliga kontakten med de människor vi möter i bussen, på affären eller ute på vår promenad, är på väg att försvinna mer och mer.
 
För ett par år sedan mötte jag en äldre herre när jag var ute på min dagliga promenad. Han hade åkt buss ut till oss på landet, för att göra ett besök i en av sommarstugorna i området. Så kom han gående i sin rock och med hatt på huvudet. 
När vi möttes på vår grusväg stannade han upp, lyfte på hatten och sa: "Godmiddag!"
Oj, vilket möte, det glömmer jag aldrig!
Jag kände mig så viktig, betydelsefull och hedrad i detta möte - trots gympaskor och allt.
 
I vår tid har många svårt att möta en förbipasserare med blicken. En kvinna blev till och med anmäld av en annan kvinna, som kände sig olustig över att hon hejade på henne i joggingspåret.
Hur knäppt kan det bli??!
 
När vi möts, visst hejar vi på varandra? Men... jag har ett problem. Jag glömmer namn väldigt lätt och ibland även utseenden. Du kan kanske föreställa dig hur det då är att vara lärare ;) Men placeringslistor i klassrummet är bra att ha. För mig och för mina elever ;)
 
Jag vill att gästfrihet ska vara något jag får utveckla dagligen. Det finns så mycket spännande i varje människa att få del av.
Se människor 
Lyssna på människor
Tala till människor
- livs levande!
 
 

Lyssna till lite nostalgi, men ändå så bra, Evie "Home": Klicka här
 
/Eleonora
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela