inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Driver du med mig - inte ska väl jag..?

Publicerad 2014-07-07 16:07:00 i B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Så rullar sommaren på - och vi har det lite "lätt och lagom" i vårt "mellanmjölksland"... Solen lyser någon gång ibland, och fotbolls-VM för oss svenskar, engagerar nog mest de mera "fotbollsfrälsta" just nu. För vem ska vi ha som favorit nu då?
☔️⚽️☔️⚽️⚡️⚽️☔️⚽️☀️⚽️☔️ 
- Och vi anpassar oss så fint. Paraply, cykelhjälm och solskyddsfaktor 30. Vi, som ska vända upp och ner på hela världen!
I apostlagärningarna 17:6 står det "Nu är de här också, de som har vänt upp och ner på hela världen.." - Paulus och Silas. Två personer. Visst fanns det andra också, men de hade gjort stor påverkan i det romerska imperiet, och deras lovsånger hade precis öppnat fängelsedörrarna. Wow!!!
🙏🎶 
Men inte ska väl jag tro att jag är något, duger till något, eller att någon bryr sig om mig... Just det! Vi har tagit till oss flera av Jantelagens "tio budord". Inbilla dig inte, tro inte!
😤😡
 
Begreppet kommer från den norsk-dansk författaren, Aksel Sandemose, som skrev i sin roman En flykting korsar sitt spår, 1933, om en persom som växte upp i byn Jante. Men "jante" är också en sammandragning av "jag är inte".
OK? Behöver vi någon som berättar det för oss - vad vi inte är?!😖
När jag gick bibelskola 84/85 använde jag något som heter Troshjälpen. Ibland använder jag den fortfarande.  En samling bibelord som bl.a. lyfter fram:
  • Vad jag är i Kristus
  • Var jag är i Kristus
  • Vad jag äger i Kristus
  • Vad jag kan göra i Kristus
Jag är en ny skapelse.., Jag har blivit satt med Kristus.., Gud fyller alla mina behov.., Allt förmår jag i honom som ger mig kraft! Osv.
 🙏💞🙏
I vår hjärna surrar en massa tankar, som vårt hjärta - som längtar och vill ha gemenskap med Gud - inte riktigt går med på. De kan ha lite olika inriktning, så att säga. Genom att förnya våra tankar med vad Gud själv säger om oss, blir allt så mycket enklare. 
Hjärta och hjärna börjar att synka ihop!
 
Läs Guds ord och börja dela ditt vittnesbörd till andra. Du har något att berätta. Stort som litet - allt är värdefullt! Någon behöver höra ifrån dig i dag. 
- "Nä, men inte ska väl jag..."😧
Just det!
INTE SKA VÄL DU - VARA TYST!😉😃
 
💞Nothing that you been through will be wasted!💞
 
God fortsättning på sommaren! 😎
 
/Eleonora💞
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela