inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Varför känner man sig inte längre hemma..?

Publicerad 2014-06-27 19:29:00 i Morgon och kväll med min Bibel,

Igår läste jag i tidningen Dagen en intressant artikel.
 
Många inom kyrkans värld, känner inte igen sig i de nya konstellationer som uppstår, när samfund går samman eller ledare lämnar sitt sammanhang.⛪️
Man känner sig helt enkelt inte hemma sin sin egen kyrka. 💔
Teologiska skiljaktligheter har uppstått med tiden, och man har lämnat det som var något av samfundets eller församlingens särdrag och kännetecken.
Och hur håller man tag i grundläggande värderingar, fastän samhället förändras?
 
Kyrkokartan har ritats om. 
Mitt i detta hittar vi varandra också över samfundsgränserna. 
- Och även här "In My Living Room"...💓💗💓
 
Tidningsartikeln berättar om hur intressegrupper, som uppstått bland pingstvänner och baptister, har tankar på ett nätverk. Redan nu har man lokala bibelstudiegrupper och för samtal kring olika frågor. 
 
I vår tid tror jag var och en måste läsa sin Bibel som aldrig förut.📖
Annars är vi på väg till tiden innan reformationen. Då tillät man i den katolska religiösa världen inte någon, att själv läsa bibeln.
Jo visst har vi biblar - men man läser ju den knappt!📚
Och vi är tillbaka till ruta ett - före reformationen - bildligt sett...
En undersökning talar om att vi kristna läser bibeln 5 minuter i månaden. Då är det lätt att bara låta präster, pastorer, påvar och teologer tolka det som står. 
👥💬👤💬
Det är ju så bekvämt att överlåta resonemanget till andra.
Lite fast food är vad det då är!
Men förstås - det är så mycket mera än ett resonemang. Det är ande och sanning. Annars blir det ett religiöst dravel.
Läsning bland barn och vuxna har minskat dramatiskt de senaste åren. 
 
Jag läster bibeln dagligen, och under många år har jag årligen läst igenom hela bibeln. Jag förstår inte allt, men älskar även att läsa alla fotnoter som finns.
 
DET GER MIG ETT "ANDLIGT SJÄLVFÖRTROENDE!"
 
Förstå mig nu rätt. Jag säger inte att jag kan allt och har alla svar på allt. MEN när vi är i Guds ord och i bön, då kalibreras vår inre människa, att vara samstämt mer och mer med honom själv. Jag ser i varje fall ingen annan väg hur det ska gå till.
Gud talar till oss alla genom sitt eget ord. Han är ordet!
 
 🙏❤️🙏
Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet,
en härlighet som den Enfödde har av Fadern,
och han var full av nåd och sanning.
Joh.1:14
 🙏
På samma sätt som Jesus själv var ordet, budskapet, kan vi få vara det i denna tid. 
Vi själva kan bli budskapet!
Ordet är utom tid och rum. Det är alltid aktuellt, och tappar inte sin kraft och förmåga att förvandla människors liv.
 
Och varför känner nu en del, kanske många, inte längre sig hemma i sin församling eller samfund?
Har grundläggande värden, som är våra orienteringspunkter i tillvaron, suddats ut? Det som tidigare generationer fick göra stora uppoffringar för att erövra?
 
Och då tänker jag:
- Jag själv känner många gånger, att jag tillhör en generation som stod / står på en"barikad" för sådant man idag inte riktigt låter falla in i ramen. En ny generation växer upp utan historia och bakgrund. Utan förståelse för händelseförlopp och utveckling. Och många verkar bara aningslöst hänga med - utan att veta varför, och saknar dessutom motivation att vilja förstå. Vet inte kursen dit man ska. Och utan utgångspunkt är det svårt att lokalisera sig till målet - dessutom. 
 
Det smärtar.
... och är jag en dåre..?
 
Vi har alla våra val att göra, och vi kan aldrig skylla på någon annan den Dagen - som vi väntar på...
 
 👨👩👴👵👱
Det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt
för att låta de visa stå där med skam,
och det som för världen var svagt
har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam..
- för att ingen människa skall berömma sig inför Gud!
1Kor.1:27-28
 
Låt Evie sjunga Pelle Karlssons sång "Ett liv jag fått att leva" för dig.  Denna sång får beskriva i toner det jag hör inom mig...
Låt din Sabbatsvila komma till dig.
Lyssna - inte bara höra... 
 
 
/Eleonora
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-06-27 21:44:41

Hej Eleonora!
Detta var så jättebra skrivit! Och vist!
Det är Jesus som vi följer och det är så underbart att äta av Guds Ord varje dag!
När ofrid vill knacka på så har vi Guds Ord i ❤️, och vi blir påminda genom DHA om det vi har ätit!
Guds Frid som övergår allt förstånd fyller oss och vi kan vara till glädje för våra medmänniskor!
Ha en fin sommar i Guds gemenskap och människors!

Svar: Hej! Tack för en härlig och fin kommentar i min blogg. Ja, i dessa tider "joggar vi vidare" i vårt bibelläsande 😉. I dag är det en ny dag med nya härliga kapitel. I dag börjar jag med Lukas 7. Ha en fin dag!! ❤️😎❤️
Eleonora Lahti

Postat av: EvaMaria

Publicerad 2014-06-28 14:48:22

Måste bara kommentera din alldeles lysande layout! Ibland kan jag tänka, när jag ska läsa en matnyttig text att det orkar jag inte nu - det gör jag sen... och det blir ju sällan av. Men du lägger upp din text på ett så lockande sätt att man bara vill fortsätta att läsa. Kände att jag ville uppmuntra dej lite.
Jag läser också Lukas nu. Funderar på varför Jesus säger till den besatte mannen som blivit befriad att han skulle berätta om vad han varit med om. Men till Jairus och hans hustru säger Jesus att dom inte ska berätta om vad som hänt. Och det måste ju nästan vara omöjligt. En dotter som varit död men fått liv igen! Ja, det var lite tankar... Guds välsignelse över dej och din familj!

Svar: Ohh så roligt att höra!!😃
Jag vill att det ska kännas bekvämt, roligt och ombonat att komma In My Living Room 💞👥💗👥💞 Så tack för uppmuntran. 💗
Kanske den besatte måste berätta om vad han varit med om mera tydligt, medans för flickan som var död är det uppenbart vad som hänt. Det viktiga för Jesus var att hans budskap om frälsning kom fram, och inte bara att han gjorde under. Kanske ville han hjälpa människor att hitta rätt focus?
Vi söker Jesus för vem han är så kommer "ett och annat underbart på köpet" 😉😊 Halleluja!!!
Eleonora Lahti

Postat av: LIENE

Publicerad 2014-06-29 21:30:28

Det kommer komma en ny världs religion snart och den är redan här och det är därför allt det här händer, eftersom anti krist är här. Många vet inte vem. Jag bara tror jag vet men tänkt om jag skulle ha fel. Han är ju inte riktigt uppe på scenen ännu. Det finns iaf två ledare idag som båda pratar om fred och laglöshet. Låter som bibeln eftersom den laglöse ska komma. Många kyrkor väljer bort att tala om att det finns en lag som vi befäster genom tron.
Antingen är man idag överreligiös och vill uppnå rättfärdighet genom lagen/kämpar i eget kött eller så kastar man bort alla Guds bud och lever som man vill och har ett löst livsstil för att man står under "nåden" och båda sätten är lika illa.
Detta hörde jag på en youtubeklipp idag "There is a plan to convert the weak in faith to this new one world religion for he knows he can not break My strong ones."

Svar: Liene! 💓
Du är en härlig och frimodig tjej i din blogg, det gillar jag. Vi lever i den yttersta tiden som Bibeln talar om, och mycket förförelse och bedrägeri kommer att accelerera. Och det också från håll vi inte riktigt väntat oss. Jag kommer nog att skriva lite nu och då om detta framöver. För oss troende är det spännande tider, men vi måste göra det som Jesus bad oss göra: Vaka och bed!
Bless you 💞
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela