inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Valborg - är det jag?

Publicerad 2015-04-30 23:57:00 i Allmänt, Högtider,

- Trevlig Valborg! 🇸🇪
- Glad Valborg!  🇸🇪
Är det så man säger? Hur som helst. JAG heter Valborg. 😅
Valborg Eleonora Lahti
Om jag är glad och trevlig får väl andra bedöma, men vanligtvis känner jag mig glad. Trevlig är väl bara något man kan få som ett omdöme från andra.😉
 
På tyska, som det kommer ifrån, heter hon Walpurgis och levde på 700- talet och var katolsk nunna som blev helgonförklarad.
På 1400-talet började vi i Sverige fira Sankta Valborg, men dessförinnan hade vi under medeltiden haft denna dag som minnesdag av lärljungarna Jakob och Filippus
Jag tror jag hellre firar dessa hjältar och förebilder.☺️
 
Denna högtid har nu innehållit, och innehåller, så mycket annat också. 
Det var en fest för att skrämma bort rovdjur och magiska krafter, nu när djuren skulle släppas ut för sommaren. Man slog på trummor, skrek, använde grytlock m.m. Därav kommer våra smällare och fyrverkerier.
🔥⚡️💥🔥💥⚡️🔥
För oss "vanliga" är det väl en stund av gemenskap med vänner och grannar, kanske mösspåtagning och skönsjungande kör vid brasan.
Och kanske ett förstamajtåg.
 
För andra är det något annat...😣
 
I mitt FB- flöde kommer det upp lite olika saker. Jag är med i en grupp som jag ibland länkar till, och så inser jag att hon som driver den, och flera av de andra medlemmarna är - häxor!
 
De skriver om att minnas från ett tidigare liv, om att ärva medial förmåga, hur deras lokal är full av andar och hur "pekaren" är ett fantastiskt hjälpmedel i deras seanser.
Och denna dag är en häxsabbat....😱
 
Man utövar magi vid fullmåne och årstidernas växlingar, gör cirklar på utvalda områden, för att skapa platser mellan världarna. 
Och nu speciellt mellan vårdagjämning och sommarsolståndet...
 
Det handlar ofta om en form av New Age som heter Wicca - häxa. En nyhednisk religion som kom på 1950-talet, men med äldre rötter.
En natur och fruktbarhetsreligion blandat med mysteriereligion.
 
En kväll som denna ber man speciella skrivna "böner". Det är ritualer och andar, eld och Beltanebönen.
Wiccansk sabbat...
 
En annan värld är ute på stan bland polisens arbete. Vi har 300 poliser i stan, en kväll som denna. De arbetar för lag och ordning, och allas säkerhet. 👮🏻👮🏻👮🏻👮🏻👮🏻👮🏻
Och sjukhusen som som får ta hand om skador från smällare och nerdrogade ungdomar...👷🏼👷🏼👷🏼👷🏼👷🏼
Alla söker efter en "happening" som kanske kan överträffa det man tidigare har haft erfarenhet av. Och så kanske slutet blir något helt annat...😨
 
💜Vi är bärare av ett budskap som vill skapa relationer till människor lite varstans. Att våga vara öppen utan skygglappar, men medvetna om kraften i Ordet, namnet Jesus, korset och Jesu blod.
💜Vi är bärare av en glädje som övertäffar alla världens försök till fest och äventyr. Men lever vi i den och låter den flöda..?
💜Vi är Guds tempel på denna jord som ska fyllas med Guds härlighet och närvaro. Där finns en respekt inför Gud, människor och uppdraget. Och Guds härlighet ska strömma ut...
 
God fortsättning på en fin helg! 
🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪 
Så här såg det ut för ett år sedan på Valborg 😜:
 
/Eleonora 💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-05-01 12:46:32

Åja, så dålig att stå efter var inte Sankta Valborg hon fick vara med och kristna Tyskland och ses som en av Europas första kvinnliga författare! :-) hon ÄLSKADE Guds ord och var helt klart ingen liten duvunge! :-D glad valborgshelg!

Svar: Det var ju en fantastisk bedrift och en duktig kvinna. 😊
Synd bara att hon inte fick en annan dag, så att lärjungarnas dag kunde fått vara kvar utan att bli bortraderade... 😯
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela