inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När ovädret är på väg - vad gör man då?

Publicerad 2015-01-31 19:10:00 i Allmänt, Israel - ett hem, Morgon och kväll med min Bibel,

Idag har det snöat, snöat, snöat...❄️❄️
Kanske inte lika dramatiskt mycket som hos mina släktingar i Luleå, där det kom en halvmeter på en dag. Visst förbereder vi oss på olika sätt, men ändå är vi nästan alltid överraskade när snön vräker ner.
För drygt 20 år sedan kom första snön på min födelsedag, 4:e oktober. Helt galet tidigt, men det har fått mig att se till att snöskyfflar och sopar finns tillgängliga - för plötsligt händer det!😖
Traktorn kör förbi på vår lilla väg ute på landet, och plogbilarna på de större vägarna. Grannen drar igång sin snöslunga och vi skottar för hand. Allt för att våra vägar ska vara framkomliga.
Bilen är förberedd med vinterdäck, och förhoppningsvis också med isskrapa och sop. Vi har vinterkläder och väl isolerade hus. Och har man grävt ner vattenledningen för grunt i marken - ja då kanske vattnet fryser. Men sådant kan fixas med elledningar i rören. Vi vet hur vi hanterar vintern.
Så här är det för oss i norden...
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
Annat var det när vi bodde i Israel och det snöade. Inga bilar kunde vara ute och köra. Inga vägar blev plogade, och bilar utan vinterdäck är livsfarligt att köra med, i det kuperade landskapet. Skolor och butiker stängdes några dagar, och vi satt hemma och eldade i vår kamin, som vi var glada över att den fanns i huset. 
🔥❄️🔥🙏🔥❄️🔥
Riktiga vinterkläder var inget som prioriterades, men många barn hade plastpåsar på sina vantar så de skulle kunna leka i snön utan att bli alltför blöta. Här är våra tre söner ute och de har gjort en liten snögubbe på gatan.
⛄️❄️⛄️❄️⛄️
Här är vårt olivträd i vinterskrud.
 
Eftersom Jerusalem ligger så högt upp, så kommer det snö någon gång då och då - även om det ibland går år emellan.
Men Sverige... Ja, vi får allt räkna med att det blir en vinter - varje år....❄️😅❄️
 
På sommaren jagar vi solen på våra väderleksrapporter, och på vintern är det snöoväder som vi vill ha förhandsinformation om, så vi kan förbereda oss och planera att åka till stranden, eller vara hemma och skotta snö på vintern...
 
Men väderleksrapporterna ett par dagar i förväg hjälper inte så mycket, om vi inte långt tidigare fixat våra hus, bilar och kläder...
 
 🏠🚗🚙👞👢👖🏠
Den som hör min undervisning och handlar efter den är klok.
Han liknar en man som bygger sitt hus på berggrunden.
Även om det blir skyfall och översvämning,
och stormarna blåser med våldsam kraft mot huset, 
så rasar det inte, för det är byggt på fast mark.
Men den som hör min undervisning
och inte handlar efter den är en dåre.
Han liknar en man som bygger sitt hus direkt på sanden.
När sedan regnet kommer och det blir översvämning,
och stormvindarna blåser mot huset, 
så faller det ihop med ett brak.
Matt. 7:24-27
🏠🏢🏣🏥🏦🏪💒
 
Vi har alla ett ansvar om se till hur vi förvaltar och bygger i våra liv. Vi kan inte skylla ifrån oss på andra eller våra omständigheter, utan vi måste se vad vi har för byggmaterial i våra händer. Vi kan alla se upptagna ut i våra projekt, program och verksamheter -  men kommer det att hålla provet? 
 
 💎💍🌾🍂💎
Någon annan grund kan ingen lägga än den som är lagd,
Jesus Kristus.
Om någon bygger på den grunden
med guld silver och dyrbara stenar,
eller med trä, hö och halm,
så ska det visa sig vad var och en har byggt.
Den dagen kommer det att visa det,
eftersom det uppenbaras i eld,
och hur vars och ens verk är skall elden pröva.
1 Kor 3:11-13
 🔥🙏🔥
 
Ibland lurar vi oss själva och inser inte vad vi håller på med. Kanske vi behöver göra varandra uppmärksamma på ett och annat - och att vi lyssnar in varandra?
Förutsättningarna att kunna hantera väder och vind är inte detsamma för alla. 
Fysiskt och andligt.
 
Vi kan vara förberedda, utrustade inför en annalkande storm. Vi har varit med förut men kanske i mindre skala. Trots allt vet vi vad som krävs för att ta oss igenom ett oväder som är på väg. Kanske vi gör en del förändringar i vår planering och i vårt schema. Vi vet det tar tid och kräver ett och annat av oss....😓
 
Eller så kom det som en överraskning. Man är inte van och har aldrig tidigare ställts inför utmaningen - och saknar beredskap... Vad gör man då..????😥
 "Stanna hemma" och vänta tills stormen lugnar ner sig - innan du ger dig ut på vägarna igen.... Sätt dig vid kaminen med de dina. Ta fram "plastpåsar" och hitta på något roligt - du kan ändå inte "ut och köra med sommardäck i ett starkt kuperat landskap. "
Det finns ett underbart liv före och ibland lite annorlunda - efter...
När ovädret är över tittar vi ut på ett underbart vackert snölandskap. Vi njuter av renheten, tystnaden och ser hur snökristallerna gnistrar i solen.
- Kanske var det värt allt besvär i alla fall....?
❄️💎❄️
Från olika städer i Israel kom busslaster till vår kulle, Mevazeret Zion i Jerusalem, för att få titta på snön. Några fyllde bilens bagagelucka med snö och åkte hem till Tel Aviv för att visa vänner och grannar.
 
Ja, du förstår....✨
Det är mycket underbart som kan komma ur förskräckliga väderleksrapporter och när allt oväder är över. Människor kommer för att få del av något man längtar efter, och så tar man med sig detta vidare för att andra ska få uppleva det man varit med om. 
 
Men just nu ligger åter igen ett andligt oväder redo att bryta ut....
 
 🌑🌍⚡️☔️⚡️❄️🌏🌑
Den som menar sig stå, må se till att han inte faller...
1Kor 10:12
 🙏
 
Håll i hatten! 👒 🎩
 
/Eleonora💞
 
Du är välkommen att följa mig via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-01 08:20:19

Så bra Eleonora! Var välsignad och fortsätt dela livsvisdom från ditt hjärta på det mjuka och klara sätt som du gör! /Harry A.

Svar: Tack Harry! ☺️💞
Eleonora Lahti

Postat av: Lennart Truedsson

Publicerad 2015-02-01 12:07:48

Tack Eleonora! Det är en bra och tydlig "stormvarning" du utfärdar. Här där jag sitter ombord på mitt fartyg så är vi vana vid att förbereda oss för hårt väder. Det gäller att ha både olja, vatten och proviant så det räcker. Man måste även anpassa farten och kanske ta alternativa rutter för att nå destinationen.
Vi har även en omfattande övningsverksamhet ombord. Vi "leker" att det brinner eller att vi måste lämna fartyget. Vi "leker" även att vi måste hitta en bomb eller en fripassagerare. Vi "leker" att vi är under piratangrepp o s v. En sak jag lärt mig under mina nu snart pinsamt många år som befälhavare och ytterst ansvarig för verksamheten är att kommunikationen är avgörande. Kommunikationen mellan de som övar och med mig som har det övergripande ansvaret måste fungera. Om den kollapsar under en övning kommer det att bli totalt kaos i ett skarpt läge. Det är svårt att skapa den riktiga känslan av allvar under en övning eftersom dessa tenderar att påminna väldigt lite om "the real thing".
Detta kanske kan upplevas som lite hårda ord. Jag är medveten om att många verkligen har lidit för Kristus och betalat ett högt pris. Många har verkligen upplevt hur Gud gjort under. Jag är emellertid rädd att mycket, inte allt, men mycket av det vi kallat väckelse, förföljelse och mirakel de senaste decennierna har liknat övningarna på mitt fartyg. Vi har lekt väckelse, lekt tecken och under. Och vi har lekt att vi varit förföljda. Vi har kämpat för att upprätthålla kommunikationen uppåt och med varandra men inte alltid lyckats.
Det kommer snart att visa sig om jag sett rättelser inte.
Frank Mangs sa efter ett långt liv som väckelseförkunnare att han aldrig hörde att någon sa: "Nu är det väckelse!" utan man fortsatte att ropa till Gud om väckelse allt medan den pågick för fullt.
Detta blev långt. Tack för ordet.

Lennart

Svar: Tack!! Det här var intressant. Nästan som ett eget blogginlägg 😉 Ja, i dessa tider blir det mer och mer skarpt läge - och vi måste var och en veta vad vi håller på med...
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-01 23:03:08

Håller med Harry! Väldigt bra 👍❤️🙏

Svar: Tack! 💞
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-02-01 23:04:03

Glömde mitt namn 😄 Ewa A

Svar: My friend.. 😉
Eleonora Lahti

Postat av: Sofia

Publicerad 2015-02-03 22:19:34

Väldigt visa ord! Ödmjuka, men raka.

Jag ber för er i församlingen nu, mitt i detta oväder som återigen brutit ut, men kom ihåg att guldet blir renat i elden! Jag önskar att jag kunde krama om er alla och säga " allt kommer bli bra, var rak i ryggen, var stark i Herren, lovsjung mitt i allt, se på Jesus!"

Allt gott önskar jag dig!

Kram Sofia

Svar: ❤️💔❤️💔🙏 tack...
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela