inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Världens sista tider

Publicerad 2017-12-06 23:13:00 i B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

- "Det är världen sista tider...", sa min mor ofta. Det är några år sedan, och nu låter jag likadan. Allt skruvas upp och tempot blir högre och högre. Men vi har ett problem: Många vet inget om detta och kyrkan har till och med fullt upp med sin nya förordning om vad som ska sjungas, läsas och bedjas.
Ordningar och ritualer.
Eller så putsar man och fejar på fasaden på andra platser, så inte sprickorna ska synas...
Jag kommer ihåg när jag som barn följde med mina föräldrar till den fullsatta kyrkan 1967. Israel hade nyligen utkämpat sexdagarskriget och jag minns ännu spänningen, förväntan och allvaret i gudstjänsten. Bibelns profetior lästes upp, och vi förstod att snart är dagen här när Jesus kommer tillbaka.
 
Några år senare kom filmen "Som en tjuv om natten", och något av den förväntan man haft vändes i skräck och rädsla. Hur många frikyrkobarn och ungdomar (och säkert även vuxna) var det inte, som var livrädda att komma hem till ett tomt hus? Tänk om Jesus hade kommit och man blivit lämnad kvar?😰
 
Åren går och undervisning om bl.a. rättfärdighet kommer oss till del. Vilken glädje och befrielse! Vi är inte förlorade av ett enda litet misstag i livet, utan vi har en hjälpare som upprättar och leder oss vidare.
Men i vår bekvämlighet kommer kanske en lite mera relaxad livsstil - och det mesta blir tillåtet....
Och nåden flödar - tror man...
 
För många har det blivit viktigare att inte bli avslöjade i sina orättfärdiga handlingar, än att se till att göra det som är rätt. Något som florerar både i hem, skola och arbetsplatser.
Det kallas hyckleri!
Och man undrar varför det är så jobbigt... 😫
Vi lever våra liv inte bara inför människor, utan också inför Gud.
 
Så har vi de stora penseldragen i det profetiska skeendet. Så stora att vi inte ser dem, ungefär som att vi inte ser skogen för alla träd...
 
I bibelns sista bok och kapitel, säger Jesus till Johannes i den uppenbarelse han får ta del av:
 
 💛👑💛
Se jag kommer snart och har min lön med mig
för att ge var och en efter hans gärningar.
Jag är A och O, den förste och den siste,
begynnelsen och änden.
Upp. 22: 12-13
 👑
 
Johannes, Jesu lärljunge, är nu en gammal man som blivit förvisad till Patmos, i en tid av stark förföljelse av kristna under 1:a århundradets slut.  
I sin uppenbarelse, som främst handlar om tidens slut, börjar den dock om församlingarnas tillstånd. Det finns ljusstakar som kommer att flyttas, för Guds Ande bekänner sig inte till vad som helst.
Faktiskt!
Och domen börjar i Guds hus...
Det handlar om att man blivit kärlekslösa, håller sig till felaktiga doktriner, upphöjelse av prästerskap som blir medlare mellan Gud och människor (nikolaiternas lära), "Isebels ande" med demoniska influenser som styr och manipulerar, falska fasader med religiositet, kraftlöshet och ljumhet.
Och breven är fortfarande aktuella... 👊
 
Så kommer sedan alla dessa märkliga uppenbarelser som man har svårt att förstå. Det är djur med märkliga utseenden, stjärnor som faller ner, basuner som ljuder, skålar som töms ut, kvinnan och draken, skökan och Babylon. Och lite till.
De gamla profeterna i GT är inte heller så enkla att tyda med sitt symbolspråk. Hur ska man kunna förklara något  man inte har ord till, t.ex. flygplan, utrotningsläger, eller chip?  Då blir det orden "örnvingar, förtorkade ben, och märket alla måste ha för att få köpa och sälja", man använder sig utav.
 
Duvan blev symbolen och uttrycket för flygplanen
 
Eller ska vi ta lite i nutiden, David Wilkersons bok Synen? När den boken kom på 70-talet blev den starkt ifrågasatt. Han talar bland annat om miljöförstöring (som vi knappt hade förstått vad det var för något), kyrkliga strukturer, och pornografi i TV-rutan (för det var ju olagligt). Så börjar han försöka beskriva något han inte har ord till. Det handlar om hur ungdomsgängen och bråken från gatan hamnat inom hemmets väggar, mitt ibland omedvetna föräldrar. Han talar om "underjordiska bulletiner" som kopplar dem samman. Ja, hur ska man kunna förklara något man ser och som man saknar ord till, när inte ordet "internet" fanns? Samma problematik hade, Hesekiel, Daniel, Johannes m.fl.
 
 Många efterlyser profetröster i vår tid. Var finns de, har de utrymme att tala? Men frågan är nog snarare:
- Vem vill lyssna? Och har vi de som kan tolka och tyda tidens tecken - och vilka vill lyssna?
Och vad gör vi med kunskapen..? 😳
Påminner det inte om berättelsen om den rike mannen och Lasarus i Lukas 16?
Den rike mannen som levde var dag i glädje och fest och insåg inte att han där, mitt i livet, måste söka de eviga värdena. För även om någon kom tillbaka ifrån det döda skulle man inte vilja omvända sig.
Svaret han fick var att du har Mose och profeterna. Dem ska du lyssna till.
 
Om någon dag ska jag skriva lite enkelt kortfattat om att lyssna till bl.a. Hesekiel och Johannes i vår tid. Något av de stora penseldragen. Oh hjälp....vad ger jag mig in i?! 😜
Det händer mycket nu i världen och en ny religion är också på gång - AI!! 😵
Nu går det undan!
 
Kanske det är dags igen att sjunga Pelle Karlssons sång "Tidens tecken ser du inte dem?" 🎶
 
/Eleonora 💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Marina Rosing

Publicerad 2017-12-07 13:34:07

Det är tragiskt att många kristna sover.

Svar: Ja...😧 Till och med det varnar bibeln för i den sista tiden.
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela