inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vanemänniskor som vaknar till och tar initiativ

Publicerad 2017-02-04 14:34:00 i Allmänt, B1, Glimtar - mitt i livet, Morgon och kväll med min Bibel, Musik, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Vilka vanemänniskor vi är! 😅
 
- Hallå Torbjörn, mitt fönster på datorn ser inte ut som vanligt nu!!!😳
Jag ringer tillbaka till min gode vän, som precis hjälpt mig att fixa så jag kan lägga upp mina radioprogram på nätet (mer om detta längre ner). Han "tog över datorn" genom att fjärrstyra den för att jag framöver själv ska kunna lägga in de program jag gör, men så hände något. Öppningsfönstret var inte riktigt som vanligt  längre hos mig. Min översikt över de olika programmen jag använder i datorn var borta - och hur hittar jag nu tillbaka...???
 
När man saknar kunskap på ett område kan det verkligen bli jobbigt. Vi kan t.ex. sitta och titta på "Lyxfällan" och skratta åt alla dumma beslut människor tar och undra hur dom tänker - egentligen. Men så händer ett och annat i livet och vi kan också röra till det på något område. Ibland har vi inte kunskap och erfarenheter att falla tillbaka på, andra gånder gör vi inte det vi vet vi borde göra! 😨
 
Så är vi framme i februari månad. Nyårslöften har vi nästan glömt bort, eller så skaver de som ett dåligt samvete. 
Jag vet ju vad jag borde göra - men jag gör ju det inte!!!
Vanemänniskan inom oss tuffar på som vanlig och vill inte lyssna och bli påmind. Det går nog bra i alla fall....😏
På mitt skrivbord och även andra ställen i huset, ligger små lappar och tidningsurklipp med olika tankar och ideer. De blir många gånger olika bitar till ett blogginlägg, och så hittade jag häromdagen lite diverse, bl.a. från ett kvinnomöte jag hade i Shanghai.
 
Så ofta vi ser oss om, bakåt i tiden, och uppmärksammar det som vi upplever att vi förlorat, kunnat gjort annorlunda, eller aldrig förstod värdet av - i en annan tid... Och man grämer sig och känner sig värdelös, obildbar eller lat. Men som vi vet bor grämelse i dårars bröst...
Nu handlar det om "Vad har jag kvar?" och "När kan jag komma igen med det jag har?". Vi kan lära av historien och det som ligger bakom, men inse att tiden försvunnit att bli t.ex."Miss Universum"!
Allt förändras, och vi också - i tiden. Då kan vi inte sitta och säga att det blev inget av.
Nej, men att det kan bli något NYTT!!
 
Det handlar om att följa Gud i livets olika säsonger, och inte skylla ifrån sig på vad andra gjort mot oss, eller andra begränsningar som vi kan uppleva. Det finns alltid ett område i livet där Gud vill att du ska blomma - just i din säsong i livet.
 
Många människor ser sig som ett offer för omständigheter och binder upp sig själva. Visst, jag vet, livet är inte alltid lätt, men tillbaka till frågan: Vad har du kvar??
Daniel och hans vänner blev bortförda som fångar till Babylon. Allt var uppgjort och planerat över deras huvuden, vad de skulle göra, och Daniel skulle kunnat se sig som ett offer för dessa omständigheter. Men han hittade ett område han kunde ha inflytande över, och vågade ta den chansen och tillfället. Han bestämde helt enkelt vad de skulle äta under 10 dagar!
 
 🍇🍊🍒🍆
Gör ett försök med dina tjänare i tio dagar
och låt oss få äta grönsaker och dricka vatten.
Efter tio dagar visade de sig vara vackrare att se på
och mer välnärda än alla de unga män
som hade ätit av kungens mat.
Åt dessa fyra unga män gav Gud kunskap
och insikt i alla slags skrift och vishet
och Daniel förstod alla slags syner och drömmar.
Dan. 1: 12,15,17
 ✨💯✨
 
Han tog ett eget initiativ och Gud öppnade en väg i fångenskapen!
Ibland kan små konkreta handlingar hjälpa oss att inte sjunka ner i hopplösheten. 
Tio dagar och något började förändras...
 
Har vi tio dagar då vi kan sätta något i rullning? Man brukar ju säga att det tar tre veckor (lite olika uppgifter kring detta) att ändra på en vana. Det som vi då behöver utmana oss med är uthållighet - och lite annat kanske också. I livet finns ingen avbytarbänk, så det gäller att gå på. Ingen annan spelar åt en, så vi själva står för val ifråga om livets innehåll och karaktär.
 
Jag läste om vilka fyra faktorer som avgör vår motivation och är avgörande för att inte falla tillbaka till gamla mönster.
✔️ Vilken belöning får du?
✔️ Vilken förväntan har du?
✔️ Vilken tid tror du att det tar?
✔️ Och din impulsiva förmåga...
 
 
 💖🌎💖
Herrens ögon överfar hela jorden,
för att han med sin kraft skall hjälpa dem 
som med sina hjärtan ger sig hän åt honom.
2 Krön. 16:9
 🌎
 
Så läser jag på en av mina lappar från kvinnomötet i Shanghai, de ledord dessa kvinnor har:
 
Bold
Beautiful
Influential
and walking close to God!
 
Ja, det låter som sammanfattningen av Daniels liv i fångenskapen i Babylon.
Det kan bli riktigt bra - om vi vågar ta initiativ!
 
Och nu kära vänner har jag tagit ett nytt steg och ett nytt initiativ! Men jag behövde tid och kunskap för att få till det. Nu är jag opererad i min fot och sjukskriven några veckor, så det är bara att sitta på stolen och lära sig något nytt jag länge drömt om att få göra. 👊😜
Det kommer att bli radioprogram av mina blogginlägg i Sveriges Kristna Radio och det börjar på tisdag 7:e februari kl. 9.00 med repris 21.15. Där kommer jag även varje gång att spela en mina låtar från någon av mina skivor.
www.sverigeskristnaradio.se
 
Hur kul är inte detta!!! 
Här ser du var jag jobbar med detta och lite av det som rullar på radion just nu:
 
Men du:
Se dig inte bakåt och undra vad du förlorat, utan se framåt och fråga dig själv vad du har kvar - och se till att komma igång!
 
/Eleonora💞

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-02-05 17:41:15

Jag ser verkligen framemot att lyssna på dina program!

Svar: Så roligt arr höra! 😊📻
Alltid lite spännande och utmanande att göra något nytt 😅
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela