inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Att göra det obekväma - men nödvändiga

Publicerad 2017-05-21 00:59:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Denna vecka har jag sett och hört gång på gång värdet av att få vara transparant och uppriktig mot sig själv och andra. Inte dölja eller försköna - utan helt enkelt avslöja det som plågar av misslyckanden, felaktiga handlingar och ståndpunkter, eller övergrepp!
Men det började i andra diket när jag läste ett inlägg från en person som skrev om vår rätt att dölja det vi inte vill avslöja i våra personliga liv. Nja... jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Samlivet, ekonomi eller...? Kanske jag missade något , men jag kunde ändå inte komma ifrån - vad vill man dölja?? 😳
Ibland kan ord bli så poetiskt vackra att man tror de är sanna. 
 
🌟📖🌟
Se, dagar skall komma säger Herren, Herren,
då jag skall sända hunger i landet,
inte en hunger efter bröd,
inte en törst efter vatten,
utan att höra Herrens ord.
Amos 8:11
📖
 
Under de sista åren har jag alltför tydligt sett hur fel det kan bli när man försöker hålla tillbaka sanningen, eller åtminstonde försköna den.
Eller berätta bara en del...
Bubblan spricker - förr eller senare!!
 
Jag läste en så befriande artikel i tidningen Dagen där Dan Ådahl, en känd kristen profil inom musik, utan omsvep berättade om sin väg till frihet. Efter ett dubbelliv, där han försökt gömma sig bakom framgång och hårt arbete, kom han till en punkt att göra upp med sin egen agenda. Alkohol och sömntabletter hade gjort att han börjat tappa kontrollen i livet. Det var en makt som lekte med hans liv. Men att öppna upp de mörka rummen och låta ljuset komma in var det gudsmöte som förändrade livet och satte honom fullständigt fri!
Att våga erkänna inför sig själv - och andra!
Så läser jag Lena Morins blogg. En mogen, vacker och insiktsfull kvinna som upplevt det som de flesta av oss aldrig ens kommit i närheten av. Hon har bl.a. upplevt övergrepp i familjen som barn och blev tidigt änka. I sitt inlägg "Våga se det svåra och agera", skriver hon att sanningen är den som gör oss fria. "Hemligheter" håller oss bakbundna och oförmögna att leva livet till fullo. Så snälla våga se, våga vara den som är besvärlig och lägger dig i "andras angelägenheter / hemligheter".
 
Så kommer Göran Skytte med sin uppgörelse i fredagens Dagen.
Hans översättning av en judehatande terrororganisations skrift och deltagande i möten där man skanderade slagorden "krossa sionisterna, krossa Israel" var bl.a. någort som plågat hans samvete sedan 70-talet. Fastän åsikterna förändrats sedan den tiden upplevde han att nu var det slut med att vara en passiv Israelvän, och anslöt sig häromdagen till Vänskapsförbundet Sverige - Israel. "Det känns som ett "äntligen" Men ändå: Hur kunde jag?"
 
Och så har vi bröderna som anklagats för att ha mördat Kevin....
"Jag har inte ens kunnat säga något till min flickvän", sa ena brodern, nu i 20-års åldern. En befrielse mitt i allt, att få komma ur den fångenskapen att man inte kunnat prata om detta - även om det nu är oerhört smärtsamt.
 
🍃🍃🍃💚💚💚💚🍃🍃🍃
 
Vi läser inte Guds ord bara för att få mera kunskap. Om så vore fallet, har vi i så fall slagit in på en väg där ordet kan användas som ett slagträ och ge argument i diskussioner.
Vi läser Ordet för att lära oss - lära oss att göra och leva rätt!
 
Det man försöker dölja, vill utöva kontroll och makt över livet.
Börjar man skylla på det ena och det andra, backar friheten så försiktigt. 
Och "Det Fördolda" dansar sin ringdans med "Ursäkterna"....
 
 
 
Att uppenbara det fördolda på livets olika områden för med sig förändringar. Inget kan fortsätta som vanligt om man ska få se den vinnande kraften i befrielsen.
Frihet har alltid ett pris att erövra. 
Att göra det obekväma - men nödvändiga!
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela