inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När teamwork blir drivkraften

Publicerad 2017-09-02 19:04:00 i Allmänt, Glimtar - mitt i livet,

Idag tar vi en sväng i bloggen kring fest och glamor - men som med allt sådant ligger det mycket hårt arbete bakom - om du skulle tro något annat.
Välkommen till Awards Night - Edefors Area! 🎉
Maria Backman (kvällens tolk till finska) tillsammans med Christina Edefors
Eftersom min dotter Ester arbetar med Mary Kays hudvårdsprodukter och Christina  Edefors är en god vän till mig, fick jag glädjen att vara med på denna festkväll. Det var nog ca. 500 kvinnor, och endel av deras män var även med. Och lördagkväll - ja då blir det ännu mera gala! Omkring 4000 kvinnor i balkänningar på Scandinavium finns då med och där ska många olika utmärkleser, ringar, diamanter och tiarior delas ut. 
Men den kvällen gäller inte mig, eftersom jag inte förtjänar någon "uppmärksamhet" i deras vackra värld... 😜😂
Fota, fota, fota....
 
Och Ester sjöng denna kväll som aldrig förr! Glad och lycklig satt jag där och njöt. Jag är medveten om kampen, uppoffringarna och arbetet som också ligger bakom att bära på en gåva/talang.
🎶 Brakaway (Kelly Clarkson)
I'll spread my wings, and I'll learn how to fly
I'll do what it takes till I touch the sky
And I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway
 
Hela Gothia Tower översvämmades av alla dessa kvinnor och en stackars kille i hissen försökte förstå senare på kvällen varför alla var så uppklädda och uppspelta en kväll som denna. Han drog förvirrad vidare från hissen...
Här kommer några i parad (fast bilden blev förskräckligt suddig 😜). Den ena efter den andra - och alla jublar! Jag inser att det är något av hela hemligheten bakom alla dessa framgångar. Man vill uppmuntra och lyfta fram andras framgångar!
Mary Kays motto för hela den verksamhet hon startade 1963 var den gyllene regeln, som fortfarande håller:
 
 ✨💖✨
Allt vad ni vill att människor skall göra för er skall ni göra för dem.
Matt 7:12
💖
 
Eftersom hela idén och konceptet bygger på att bygga team, är var och en betydelsefull. Här finns inga toppar som kan slappna av och tro att de andra ska göra jobbet. Men hårt arbete belönas! 💪👏
 
I min värld som lärare finns det kanske inte samma glamor, men utmärkelser på olika områden är också viktiga för oss. Betygen är kanske lite personliga, men att bli vald till klassens representant i elevrådet kan upplevas stort. Så har vi elever som vinner pris utifrån nobeluppsatser, men även "fredspris", skolans bästa elev, idrottspriser, estetpriser m.m. finns med. Och kanske det finns en talangtävling också...
 
Men....
..så var festen slut och servitörerna hade fullt upp med att duka av alla bord. 
- " Det blir en lång kväll innan detta är klart" kommenterade jag till en av dem. Vi fortsatte samtalet på engelska och jag sa något om alla dessa glada och vackra kvinnor denna kväll.
- "Sorry, but I´m not interested. I´m gay...."
 
Jag kom av mig. Inte för att han var gay - utan för att hela kommentaren var bara så märklig och så fel i sammanhanget. Helt absurt!
Vad har detta med denna kväll att göra??! Är det så svårt att glädjas åt andra människor och deras framgångar, att det inte kan få beröra? Handlar allt numera bara om sexualitet - och att dessutom berätta om den? 
ATT DU SOM SERVITÖR ÄR GAY HAR VÄL INGET MED DETTA ATT GÖRA!!!! Denna mentalitet om att få saluföra sin "läggning" vitt och brett som en självklarhet är i min värld helt ointressant.
Och här krockar det.... 👀
Glada kvinnor lämnar Rondo och jag tror de är uppmuntrade i sitt arbete och har förnyad inspiration inför en ny period. Dennis och Josef har bistått alla de hundratals kvinnor i höga klackar som gått uppför trapporna till scenen. Några kom med kryckor ett par kvinnor kom i rullstol. Alla känner sig inte bekväma att kliva fram offentligt men det har ett värde. Som Christina berättade och delade till oss alla:
- "Det handlar inte om dig - det handlar om alla andra som behöver se dig på scenen."
 
Kan jag kan du!
Uppmuntran!
Teamwork!
 
Vi alla har möjlighet att göra detta i vår "värld" där vi har vår vadag. Vad vi gör alla dessa vanliga dagar avgör vår inriktning inför framtiden, och de olika erövringar vi drömmer om behöver inte ligga allför långt borta.
Goda förebilder behövs alltid!
 
/Eleonora 💞

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Kommentarer

Postat av: EvaMaria, som hälsade på dig och tackade för bloggen

Publicerad 2017-09-08 18:36:15

Bra skrivet som alltid. Så fint att du lyfte fram denna härliga kväll!

Svar: Eller hur?!! Det var en fantastisk kväll 💃🏻👏❤️
Så roligt också att du läser min blogg 🙌
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela