inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Tjuven som vill stjäla dina drömmar

Publicerad 2018-02-16 10:50:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Kan du också känna att det ibland blir lite rörigt, eller är det så hela tiden? Då kan man verkligen fråga sig varför det upplevs  eller blivit så. Yttre och inre faktorer styr, och på olika sätt vill de manipulera och ta över, och man undrar - var är jag i allt detta? 👀
Mycket handlar om god planering, men även om man verkligen ska göra allt som dyker upp i tillvaron. Hur sovrar man och gör det som är till för just mig?
För många år sedan kom ett litet uttryck till mig: "Make room for your dreams". Ju mera jag reflekterade över detta, insåg jag att jag måste ta bort saker för att skapa det utrymmet jag ville ha för mina drömmar. Det går inte alltid att pressa in "en grej till".
Någonstans tar utrymmet slut - och även vi!
 
En av de viktigaste lärdomar vi kan ha med oss i livet, det är att följa friden. Var finns den i allt detta? Kanske måste vi stänga av allt yttre brus och lyssna inåt?
I en av Birgitta Yavari-Ilans böcker finns ett citat jag har tagit till mig emellanåt: "Det du inte hinner med har Gud planerat för någon annan". Kanske vi inte alltid kan resonera så, men det finns en sanning i det att reflektera över, och se till att handla innan allt brakar ihop.
 
🌸💜🌸
Frid lämnar jag efter mig åt er.
Min frid ger jag er.
Inte ger jag er en sådan frid som världen ger.
Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.
Joh. 14:27
💜
 
När vi läser evangelierna och ser hur Jesus levde, kan vi lägga märke till hur andra pressade på och ville få honom att göra saker på deras sätt. Men han hade en egen "lunk" där han bara gjorde det han såg Fadern göra. 
Jesus är vårt exempel, och han vill att vi också ska få leva det livet, där vi bara gör det vi ser Fadern göra. 
Jo, jag inser... Det är inte alltid lätt att se och förstå - men det finns en väg!
För att skapa ett utrymme måste man flytta på saker - och det är bara vi själva som kan göra det. Vad är det som du håller i så hårt, att det upptar alltför mycket av din tid och ditt utrymme?
Kanske är det detta som är din tjuv och vill stjäla dina drömma...?
 
Och så ha vi människofruktan, men det får vi ta en annan gång.
En bit i taget och vi kommer vidare!
Trevlig helg! 
 
/Eleonora 💞

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela