inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Mycket snack och lite verkstad

Publicerad 2020-02-01 22:45:00 i B1, Lärarjobbet, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Egentligen skulle man kanske inte skriva, men jag blir så trött på alla lata och bekväma människor. Man försöker hitta genvägar med olika ursäkter och bortförklaringar, medans behovet av bekräftelse bara växer och växer. 
Kan man få säga som det är? 
De är lata, och är ögontjänare som försöker vinna snabba poäng. 
Det finns en "sjukdom" som numera sprider sig. Man förväntar sig få både det ena och det andra utan att göra någon större insats. Möjligen tar man i, när andra kan se vad man gör, men däremellan är det en smitningsmetalitet som råder. 
 
I skolans värld kan det handla om elever som gör omprov efter omprov, och tror det är ett lotteri att klara det. "Kanske det lyckas tillslut, fast man inte pluggat ...?" Eller så är det ena ursäkten efter den andra, varför man är sen till lektionen.
Egna ambitioner kan visst röra till det ... ;)
 
I kyrkans värld kan vi be och be, men att lyssna in vad vi ska göra och hur vi ska handla i olika situationer verkar inte hänga ihop. 
 
Då sa Herren till Mose:
"Sluta upp att ropa till mig.
Försök istället att få folket att gå vidare.
Använd din stav!
Räck ut den över vattnet,
så ska havet öppna en väg framför er,
och hela Israels folk ska gå över på torr mark!"
2 Mos 14: 15-16
 
Sedan har vi det här med tiden ...
Att göra rätt sak i rätt tid. Det handlar om att vaka över, och värdera sin tid som dyrbar. Här finns det så mycket lättja och fuskande. Långa fikaraster med för mycket kaffe, surfande på telefoner och återigen ett maskande med tiden - men det ska ändå se ut som om man är upptagen.
Klockan tickar - men inte var det effektivt.
I allt vad vi gör är det viktigt att ha överordnade som vi ansvarar inför, annars börjar ogräset växa. 
 
Den som tjänar på att förtrycka de fattiga
eller att muta de rika
kommer själv att bli utfattig.
Ords 22:16
 
Vanligtvis tänker vi bara åt ena hållet - förtrycka - men faran ligger lika stor i att muta!!
Här är smicker och ögontjäneri en form av muta som man MÅSTE AKTA SIG FÖR!!!
I skolans värld kan det vara eleven som ständig måste vässa sin penna, gå på toaletten eller försöka hitta sitt borttappade sudd. Dom finns överallt dessa människor som lurar sig själva att de varit med på banan, men egentligen är det "mycket snack och lite verkstad".
Tyvärr florerar rena lögner också, som t. ex. att försöka berömma sig av någon annans arbete, eller inte följa uppsatta ordningar för att man själv vill skapa sitt eget utrymme.
 
Den late har alltid ursäkter till hands.
Ords 22:13
 
Allt ska ha sin tid - arbete, bön, gemenskap, vila - men: 
Det är inte sabbat hela veckan! Guds ord säger att vi ska arbeta sex dagar och vila en!
 
 
När Israels barn var i öknen försåg Gud dem med manna som man gjorde mat utav. De fick själva gå ut tidigt på morgonen och samla in det, för att därefter baka bröd. När solen steg allt högre fram på dagen, smälte mannat bort och försvann. Om man försökte spara något till nästa dag blev det mask i maten, men aldrig den manna som samlades in för att vara till sabbaten. Det intressanta är att se, att dagen innan sabbaten fanns det tillgång på extra mycket manna att samla in. 
Så viktigt att göra rätt sak i rätt tid!
 
Hitta välsignelsen i ditt arbete. Tro Gud om att han välsignar dina händers arbete. Vi ska inte leva på någon annans bekostnad, utan vi ska var och en hitta vägen i att bli en välsignelse i vår tid.
 
Eller lurar du dig själv med många koppar kaffe och en tupplur på soffan ...?
Nej, nu behövs det skärpning i leden!
 
(Bibelcitaten är hämtade ur "Handbok för livet")
 
/Eleonora 💞
( Sorry för reklamen på sidan. Försöker få till det så vi ska slippa det. )
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela