inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Utmaningar i livet som ger bekymmer

Publicerad 2019-10-29 22:35:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Står du inför olika utmaningar i livet? Det händer väl lite nu och då för oss alla. Ibland är de stora som berg men ibland små - men oerhört irriterande. 
Hur som helst måste vi igenom - på ett eller annat sätt.
Vi kan ha utvecklat olika strategier kring detta i livet, men ibland kör man fast och de gamla trixen fungerar inte längre.
Vi kanske ber och ber och har tro som kan förflytta berg, men ...
... bön är aldrig ett alternativ till förberedelse, och inte kan vi ersätta tro med hårt arbete. Kanske är det så att man blivit lite slarvig, och även lite lat?
Lite hårda ord kanske, i tider där vi ska tänka positivt och bli peppade av ett och annat.
 
Mitt i allt detta har vi Jesu ord från bergspredikaren:
 
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.
Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga.
Matt. 6:34
 
I Handbok för livet, finns en utläggning om vad bekymmer kan leda till:
  • Fysiskt när den gör dig sömnlös eller utan matlust
  • Själsligt när anledningen till den uppslukar alla dina tankar
  • Praktiskt när du inte kan koncentrera dig på ditt arbete
  • Socialt när du inte kan ägna dig åt andra
  • Andligt eftersom den begränsar din förtröstan på Gud
Någon har sagt att oro och bekymmer förlamar, men omsorg driver dig till handling. Vi kan bära på oro helt i onödan, för Gud har ju sagt i sitt ord att han ska fylla våra behov. 
Bekymmer är verkligen en tjuv som kan uppsluka oss av fruktan. Det ger oss bortkastad tid. Men planering av morgondagen öppnar upp målsättningar och är väl använd tid.
 
Om vi vänder på dessa punkter och försöker göra dem till något att utveckla och ha omsorg om, kanske vi kan vända på skutan?
 
Så:  Vad väljer du idag att göra fysiskt, själsligt, praktiskt, socialt och andligt?
 
Bön och tro på Gud är våra viktiga fundament i livet MEN:
... bön är aldrig ett alternativ till förberedelse, och inte kan vi ersätta tro med hårt arbete.
 
Allt hör samman!
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

När världens religioner förenar sig...

Publicerad 2019-10-28 22:00:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Jag blev jag riktigt omtumlad när jag idag satt och läste om Josua i bibeln - OCH jag ser parallellerna i vår tid ...
Det kan stå oss dyrt att inte vara tillräckligt uppmärksam, noggrann, och medveten om situationens svagheter, när manipulation, kontroll och makt vill hantera och överta goda intentioner.
Josua och Kaleb var de enda som efter 40 år i öknen fick komma in i det förlovade landet. De hade sett, hört och förstått Guds handlande genom tiderna. De hade stått fasta i sin övertygelse om vad Gud sagt till Israels barn och nu hade de äntligen kommit in i landet, tillsammans med en ny generation som bara sett ena sidan av sina landsmäns liv, för Egypten tillhörde ju historieberättelsen. 
Men vad händer?
 
I öknen hade man säkert mött kringresande med utnötta kläder, gammalt bröd och uttorkade vinsäckar.  Att hjälpa främlingen på sin resa var helt självklart, men han tillhörde ett annat folk och fick därefter vandra vidare. 
Så en dag i det förlovade landet, dyker det upp några med liknande utstyrsel. Vad Josua inte visste var att det var ett folk i grannskapet som klätt ut sig för att försöka rädda sig själva med list och ingå ett fredsfördrag. 
Efter mycket prat och förklarande trodde Josua och de andra ledarna tillslut på dem, och ingick så en allians med dem - utan att fråga Gud.
Inför stridshandlingar rådfrågade man alltid Gud, men behövdes det verkligen inför fredsföhandlingar ...?
Allt får sina konsekvenser när man går sin egen väg, och det var ju inte tänkt att det skulle bli på detta sätt. 
 
I vår tid sluts det många olika sorters fredsfördrag, och bara för att det sägs handla om att arbeta för att minska konflikter och möta olika kritiska behov, behöver allianserna inte vara av godo. Vi tror vi känner igen behoven, precis som Josua gjorde,  och dras in i samarbeten utan att förstå vart det hela är påväg.
 
I vår tid finns en ny humanistisk solidaritet som klivit in bland världens olika religioner. Man sätter människan på toppen, och vi ska genom social rättvisa skapa en värld där allt kommer att ordna sig - tillslut.
Vad det egentligen handlar om är en kontrollmekanism som ska utöva allt som rör våra liv. Vad vi ska äta, köpa och sälja, den energi vi använder och mycket mera. 
Här är den bild som regeringen ger inför att målen ska vara uppfyllda i Agenda 2030:
I allt detta arbete har så FN bett om hjälp av religionernas olika världsledare. Man ska bygga ett nära samarbete bland världens religioner för att ge en ny inriktning och understödja en global familj. Man ska bygga en grund av tillit, så det kan bli ett effektivt och kraftfullt verktyg  i arbetet för fred. 
Jaha... !!!
 
Det gäller att urskilja, upptäcka och avslöja det som pågår, och här har faktiskt alla hypoteser kring klimatet en kraftfull katalysator. Den finns med i alla globala mål som en underliggande ström.
 
Ideerna har kommit 
Lektionerna undervisas
Hjärntvättningen har börjat ...
 
Här finns ett falskt religiöst system, med företrädare som påstår att alla tillber samma gud. De väver in sig så smidigt lite varstans. 
Religions for Peace, och European Council of Religious Leaders ECRL är några, och här är  "World Alliance of Religions, Peace summit"med sitt YouTubeklipp värt att titta på:
 
De vill ge intryck av att tro på Gud, 
men vill inte veta av Guds förvandlande kraft.
2 Tim. 3:5
Vilka kommer i vår tid till oss förklädda, på samma sätt som Josua fick uppleva, för att skapa orena allianser
på felaktiga grunder ...
utan Guds ledning ...?
 
Största fienden för kyrkan är - kyrkan!
Den som har öron må höra ...
 
Om du vill läsa lite mera kring detta har jag här ett inlägg från september 2015. Den dag Agenda 2030 sjösattes och vi hade den sista blodsmånen. 
 
 
Eleonora💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

När applåderna tystnat...

Publicerad 2019-10-12 23:49:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

- Är du påväg någonstans? 
- What?! 😳
 
Just det! Vare sig du vill det eller inte är du på väg - på en resa - någonstans...
Nu tänker jag inte fysiskt, utan att tidsandan är i rörelse och vi med den. Åt något håll. 
Jag tror att det är flera med mig som upplever att något dras åt mer och mer, och att ha åsikter om ett och annat börjar nästan bli obekvämt, till och med i sina vanliga vardagliga sammanhang.
Det skjuts pilar och det byggs murar. 
 
I allt detta, som jag vill kalla för en profetisk tid, kan vi se bakåt i historien och lära oss ett och annat. Vi kan läsa om olika kulturers uppgång och fall och inse att allt inte varar för evigt. Men förstås, romarriket ser ut att formas - återigen i vår tid...
 
Den judiska kulturen är den enda kultur som överlevt förföljelse, hat och förtyck mitt i en tid av förskingring. Under två tusen år levde de i det som kallas diasporan. Utspridda över jordens alla kontinenter. Men ändå lever och blomstar nu deras kultur som aldrig förr. Det är ett, ja många under, som visar på att Gud har sitt finger med i spelet. 
 
Just nu rasar oroligheter på många håll. Allarmister har sitt budskap, och förvirring, tomhet och ångest har sina bundsförvanter. 
 
Mitt allt detta finns det en gudomlig "organism" som kallas församlingen. Och vi ska aldrig tro att denna värld och tidsanda kommer att applådera den. 
Det är just detta som kommer att vara den stora utmaningen i vår tid - församlingen!
Det kan kännas bekvämt att ha sitt "eget", men så var det aldrig tänkt. Vi ska dela livet - i ordet, gemenskapen, bönerna och brödet. 
Det är inte en ipad och popcorn i sängen...
 
Tänk om lärjungarna slagit sig till ro efter alla sina år tillsammans med Jesus. En fantastisk "bibelskola" hade de gått, men nu var det över. Allt och alla hade gått tillbaka till gamla vanor och man återvände till sitt fiske. 
 
Det som avgjorde hela fortsättningen var det som hände på pingstdagen. Nu fick dessa förvirrade, misstänksamma och trolösa män, som kallades lärjungar, en ny identidet, ny kraft och ny överlåtelse. Vem kunde tro något sådant om dessa veklingar, som hade fullt upp att försöka begripa vad som hade hänt på deras "bibelskola"?
 
Kanske du fastnat i det som många svenskar numera hamnat i. Ett tomhetssyndrom som det analyserades om i söndagens TV-morgonsoffa. När inte religion kan fylla rummet kanske andra substitut har dykt upp. Bilar och båtar, kultur och fernissa, uppblåst kunskap och PK-åsikter. Och så är man nu med på tåget! Så var det ju förstås klimataktevismen med sina avlatsbrev, koshermatregler och mantra ("forskningen säger..."). Och man kan hitta en ny form av religion och rättfärdighet...
Tolv (!!!!) lärjungar vände upp och ner på sin del av världen på sin tid och inte fanns då TV eller internet.
Här är du och jag i vår tid. Vart är vi påväg? Vad är viktigt för oss? 
 
I vår tid värdesätts underhållning, njutning, makt, kontroll och trygghet, och jag tror det var lika viktigt för lärjungarna på sin tid. Men när den helige Ande kom över dem förändrades alla perspektiv och värderingar. Det viktiga blev helt plötsligt oviktigt, och glädjen och tryggheten hittade sina verkliga källor i Gud.
Tänk så allt kan förändras i ett nu!
 
📖
Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet
om Herren Jesu uppståndelse,
och stor nåd var över alla.
Apg. 4:33
📖
 
Bland de som hjälpte till praktiskt i församlingen står det: 
 
📖
... var fylld av nåd och kraft
och gjorde stora tecken
och under bland folket.
Apg. 6:8
📖
 
Jag ber om stor nåd och stor kraft över Guds församling i denna tid. Utmaningarna är enormt stora, så det gäller att se och förstå att det handlar inte om min egen kunskap eller förmåga.
 
Så finns det alltid de som vill diskutera, förlöjliga,  slå sönder och bryta ner, men... :
 
...de kunde inte stå emot
den vishet och den Ande som här talade.
Apg. 6:10
 
När applåderna tystnat måste vi fortfarande stå, tala, utbreda och erövra...
Men vi vet hur det fungerar... 😉
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela