inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När applåderna tystnat...

Publicerad 2019-10-12 23:49:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

- Är du påväg någonstans? 
- What?! 😳
 
Just det! Vare sig du vill det eller inte är du på väg - på en resa - någonstans...
Nu tänker jag inte fysiskt, utan att tidsandan är i rörelse och vi med den. Åt något håll. 
Jag tror att det är flera med mig som upplever att något dras åt mer och mer, och att ha åsikter om ett och annat börjar nästan bli obekvämt, till och med i sina vanliga vardagliga sammanhang.
Det skjuts pilar och det byggs murar. 
 
I allt detta, som jag vill kalla för en profetisk tid, kan vi se bakåt i historien och lära oss ett och annat. Vi kan läsa om olika kulturers uppgång och fall och inse att allt inte varar för evigt. Men förstås, romarriket ser ut att formas - återigen i vår tid...
 
Den judiska kulturen är den enda kultur som överlevt förföljelse, hat och förtyck mitt i en tid av förskingring. Under två tusen år levde de i det som kallas diasporan. Utspridda över jordens alla kontinenter. Men ändå lever och blomstar nu deras kultur som aldrig förr. Det är ett, ja många under, som visar på att Gud har sitt finger med i spelet. 
 
Just nu rasar oroligheter på många håll. Allarmister har sitt budskap, och förvirring, tomhet och ångest har sina bundsförvanter. 
 
Mitt allt detta finns det en gudomlig "organism" som kallas församlingen. Och vi ska aldrig tro att denna värld och tidsanda kommer att applådera den. 
Det är just detta som kommer att vara den stora utmaningen i vår tid - församlingen!
Det kan kännas bekvämt att ha sitt "eget", men så var det aldrig tänkt. Vi ska dela livet - i ordet, gemenskapen, bönerna och brödet. 
Det är inte en ipad och popcorn i sängen...
 
Tänk om lärjungarna slagit sig till ro efter alla sina år tillsammans med Jesus. En fantastisk "bibelskola" hade de gått, men nu var det över. Allt och alla hade gått tillbaka till gamla vanor och man återvände till sitt fiske. 
 
Det som avgjorde hela fortsättningen var det som hände på pingstdagen. Nu fick dessa förvirrade, misstänksamma och trolösa män, som kallades lärjungar, en ny identidet, ny kraft och ny överlåtelse. Vem kunde tro något sådant om dessa veklingar, som hade fullt upp att försöka begripa vad som hade hänt på deras "bibelskola"?
 
Kanske du fastnat i det som många svenskar numera hamnat i. Ett tomhetssyndrom som det analyserades om i söndagens TV-morgonsoffa. När inte religion kan fylla rummet kanske andra substitut har dykt upp. Bilar och båtar, kultur och fernissa, uppblåst kunskap och PK-åsikter. Och så är man nu med på tåget! Så var det ju förstås klimataktevismen med sina avlatsbrev, koshermatregler och mantra ("forskningen säger..."). Och man kan hitta en ny form av religion och rättfärdighet...
Tolv (!!!!) lärjungar vände upp och ner på sin del av världen på sin tid och inte fanns då TV eller internet.
Här är du och jag i vår tid. Vart är vi påväg? Vad är viktigt för oss? 
 
I vår tid värdesätts underhållning, njutning, makt, kontroll och trygghet, och jag tror det var lika viktigt för lärjungarna på sin tid. Men när den helige Ande kom över dem förändrades alla perspektiv och värderingar. Det viktiga blev helt plötsligt oviktigt, och glädjen och tryggheten hittade sina verkliga källor i Gud.
Tänk så allt kan förändras i ett nu!
 
📖
Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet
om Herren Jesu uppståndelse,
och stor nåd var över alla.
Apg. 4:33
📖
 
Bland de som hjälpte till praktiskt i församlingen står det: 
 
📖
... var fylld av nåd och kraft
och gjorde stora tecken
och under bland folket.
Apg. 6:8
📖
 
Jag ber om stor nåd och stor kraft över Guds församling i denna tid. Utmaningarna är enormt stora, så det gäller att se och förstå att det handlar inte om min egen kunskap eller förmåga.
 
Så finns det alltid de som vill diskutera, förlöjliga,  slå sönder och bryta ner, men... :
 
...de kunde inte stå emot
den vishet och den Ande som här talade.
Apg. 6:10
 
När applåderna tystnat måste vi fortfarande stå, tala, utbreda och erövra...
Men vi vet hur det fungerar... 😉
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela