inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Nyandlighet och andlig längtan som rör till det

Publicerad 2017-01-23 20:55:00 i B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg som jag kallade "En ande av urskiljning". Flera av er hörde av sig till mig och undrade vad jag upplevt, eftersom jag valde att skriva kring detta ämne. 
Jovisst, jag skriver ofta utifrån något som jag sett eller upplevt, och så var det verkligen i detta fall. MEN det handlade inte om något jag sett här hemma i mina hemtrakter.... Tack och lov! 😓
För den skull säger jag inte att det inte skulle förekomma konstigheter, förvirring, bedrägeri och all sköns galenskap. 
Jodå, vi behöver vara vakna!
 
Det diskuteras om man kan tro på bibeln, Adam och Eva m.m. och samtidigt leva i denna moderna tid. Troende förlöjligas och häcklas i medier, och det är lätt att ducka i snålblåsten, för att inte uppfattas som en alltför konstig figur i denna tid.
Men någonting är märkligt och som inte riktigt stämmer för mig!! 😠
 
Det finns en form av nyandlighet som väller in med full kraft. Något som uppfattas som mjuka varma värden att ta vara på, i en tid där materialismen inte riktigt längre räcker till, och utmattningssyndromen behöver en varm filt att omsluta sig med. Något som vill hjälpa människan med att uppnå personlig förändring, ge upplevelser och snabba erfarenheter. "Jodå... någon helgkurs kan räcka, det som tar åratal för en psykolog att uppnå"... säger en förespråkare.
Och man undrar: Vad i hela världen håller dom på med för något? 😳😠
 
Nu kallas spådamer för "mediala rådgivare", och de kliver in i de fina salongerna med mode och inredning - och musik!
Och andarna tassar runt för att meddela sina intresserade klienter sitt budskap....🔮
Det är ingen liten grupp människor (och andevarelser!!), eller en undanskymd företeelse. En stor växande trend av andlighet breder ut sig frimodigt, där vi kristna nästan inte ryms, och vi står "med svansen mellan benen..."
 
👊
Jag skäms inte för evangelium.
Det är en Guds kraft som frälser
var och en som tror.
Rom. 1:16
🙏
 
Man räknar med att 37% av Sveriges befolkning tror på det övernaturliga. Det handlar bl.a. om telepati, änglar, healing, spöken, liv efter döden m.m. Visst känner jag igen mig i en del av detta också, i min kristna tro, men källan till alla uppenbarelser på det övernaturliga området är något HELT ANNAT än den kristna trosgrunden. 
Och DETTA är det allvarliga!!!!
 
"Var och en blir salig på sin tro", sägs det. NEJ, NEJ, NEJ!!!!!!
 
Att börja bli andligt medveten är något på både  gott och ont. Jag har sett det på nära håll, och då talar jag om mitt förra blogginlägg "En ande av urskiljning". 
Alla människor bär evigheten inom sig, en Gudslängtan som ibland har svårt att komma till uttryck och som söker sina egna vägar till tillfredsställelse.
Denna längtan är det strid om!
Men Gud vill möta var och en i denna längtan, med sin kärlek, i det som Jesus har gjort för oss när han dog och uppstod.
En återlösning från död till liv! 💖
 
 ✨📖✨
Genom det som Kristus gjorde för oss
vred Gud vapnen ur händerna
på den onda världens härskare och makter.
Han skämde ut dem inför hela världen,
då han segrade över dem på korset.
Kol. 2:15 
📖
 
Jag hör numera lite nu och då talet om att "det är öppet" i Sverige. En andlig längtan börjar ta form och ersätta de hårda värdena av materialism som länge präglat oss. 
Men jag hör: FARA, FARA, FARA!!!!!!!
 
I ett land med trötta kuvade kristna, som är mera upptagna att analysera dill och mynta, eller de som ödslar all sin kraft för att vakta sina revir och arbeta på att mura igen revorna i muren, där finner denna tids nyandlighet sin fina mylla och sitt fria spelrum.
 
Det kan komma med kristna förtecken, för de själva är bedragna och ser inte heller skillnaden, och väva in ett och annat som förleder. Dess verkliga identitet avslöjas inte hur enkelt som helst - men det går!
 
‼️
Var nyktra och vaksamma.
Er motståndare djävulen
går omkring som ett rytande lejon
och söker efter vem han skall sluka.
Gör motstånd mot honom,
orubbliga i tron,
och tänk på att era bröder här i världen
utstår samma lidanden.
1 Petr. 5:8-9
❗️
 
Och så tittar jag på tidningen "Vi i villa" som jag haft på mitt skrivbord sedan i våras (för att vid tillfälle ta upp detta ämne). Det känns inte seriöst och passande för denna tidning att skriva kring ämnet "Vi delar hus med fyra andar". 
Men, där är vi nu. Mitt i ett andligt sökande och uppvaknande Sverige....
Vi i Villa nr.6 2016
Och jag undrar: Vill vi ha väckelse i våra kyrkor, kapell, och bönegrupper - för det är ju de sovande och slumrande som ska vakna/väckas - eller hur? 
Alla de andra - de ska gå från död till liv! 😃 
Dessa kommer att "röra runt" i våra kyrkor, kapell och vardagsrum... 😮 😅
 
INGET KOMMER ATT BLI SIG LIKT!
 
/Eleonora 💞
 
Ps. Om du läser texten noga förstår du från vilken källa de nyandliga rörelserna hämtar sin inspiration och kunskap. Det är på riktigt - och det är allvarligt! Ds.
 
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Handboken som hälper i tider av utmaningar

Publicerad 2017-01-18 20:06:00 i B1, Profetisk tid, Resor,

Så sitter jag här hemma med mitt gipsade ben. En skadad sena i vristen sedan några år tillbaka har nu blivit renoverad, och jag har en konvalescenstid på några veckor. 😮💭
 
För en tid sedan var Curt och jag i Hong Kong och där mötte vi en verklig pionjär, Dennis Balcombe, på självaste nyårsafton! Han tog emot oss på sitt kontor, full av liv och kraft, trots sitt nyopererade knä.
 
Han kom tillsammans med sin fru, till Hong Kong 1969, med en vision om att kunna föra biblar in i Kina.
Efter ett halvår talade han kinesiska och kunde då starta sin församling, och efter ett år talade även frun kinesiska. Målet de hade var, att efter ett år enbart tala kinesiska i sitt hem - och de klarade detta! 👏
Efter tio år öppnades möjligheterna att komma in med biblar till Kina, och i dagsläget har man fått in 12 millioner biblar. Många gånger bar han själv in biblar över gränsen och över kullarna - och så visar han oss sitt nyopererade knä, som varit med om lite alltför stora ansträngningar i detta tuffa arbete...
Arbetet växer och man ser hans iver för denna verksamhet som numera också omfattar bibelskolor m.m.
Från en väska på golvet plockar han fram verkliga dyrgripar, som skapar en oerhörd vördnad och ödmjukhet hos oss inför det vi ser. Det är handskrivna bibeldelar och handkopierade exemplar. 
Denna bibeldel är ett handskrivet exemplar utav apostlagärningarna, på papper som på baksidan hade kommunisternas olika registreringar. Papper gick inte att få tag på under kulturrevolutionen på 60-70-talet, så detta var det enda som fanns att skriva på.📝
Detta är en intressant tecknad bibelbok som bara finns i ett exemplar. Nu har man tryckt upp nya böcker och vi fick med oss ett exemplar hem. Det som är roligt att se på bilderna är, hur Jesus och lärljungarna har avbildats som kineser. Men, å andra sidan, har vi i vår kultur avbildat Jesus som europé i många sammanhang.😉
Här ser vi Dennis Balcombe i ett av deras boklager, och resväskor på hyllorna, som fylls med böcker inför "Donkeys for Jesus"...🐴📘📘
Vackra Hong Kong, långt bort i Asien....
 
Det sägs att flera av de urgamla kinesiska tecknen har symboler utifrån den kristna tron, så i full kraft gav sig alltså Jesu lärljungar och apostlar sig iväg över land och hav...
 
🔥
När den helige Ande kommer över er,
skall ni få kraft att bli mina vittnen
i Jerusalem och hela Judeen och Samarien
och ända till jordens yttersta gräns.
Apg. 1:8
🔥
 
Vilken bibelbok var det nu som man ansåg vara den viktigaste att få nerskriven, när man knappt hade papper att skriva på?
-APOSTLAGÄRNINGARNA!!
 
Nu har jag suttit här hemma med min opererade fot och läst apostlagärningarna. Och jag funderar:
Varför var den SÅ viktig?😳
 
Dennis Balcombe berättade att bibelberättelser ur evangelierna kände kineserna väl till - men apostlagärningarna var en viktig bok i det skeende man nu stod i, som underjordisk kyrka.
 
Det är verkligen en dramatisk bok att läsa, där ALLT ser ut att hända!
Där finns många övernaturliga händelser som t.ex. Jesu himmelsfärd och pingstdagen, men även "vanliga" under och tecken bland folket. 
Man möter förföljelse från myndigheter, men de blir även hånade och får möta lögn och svek från sitt eget folk - och blir kallade för en sekt. Men man arbetar på för att klara sin egen försörjning mitt i tuffa tider trots allt motstånd, men framför allt ber man.
 
 
De troende har en stark gemenskap, mitt i förskingring, och upplever profetisk ledning och änglabesök i svåra situationer. Meningsskiljaktigheter, missförstånd, men även uppenbar synd och orena andar som nästlat sig in, måste också hanteras - ledd av Guds ande.
 
Tänk vilken fantastisk handbok för den kristna församlingen! Vi har ju också ett och annat att ta tag i för att få "skutan" på rätt kurs...
 
Och så har vi dessa fantastiska predikningar av Petrus, Stefanus och Paulus! Alla dessa personer, som med sin egen erfarenhet och vittnesbörd om en radikal omvändelse, visar en inriktning för livet.
 
🙌
Jag blev inte olydig mot den himmelska synen,
utan jag har predikat först i Damaskus och i Jerusalem
och hela Judeen och sedan ute bland hedningarna,
så att de skall ångra sig och omvända sig till Gud
och göra sådana gärningar som hör till omvändelsen.
Apg. 26:19-20
🙌
 
Vad är våra utmaningar i vår tid och i vår kultur?
Ja, listan kan säkert göras riktigt lång, för utmaningarna då, gäller även i vår tids församling. Men det finns två berättelser som lite mera etsat sig fast i mitt sinne.
 
Den ena är berättelsen om Ananias och Safira i kap.5. Man vill så gärna putsa på fasaden och göra sig själva lite bättre än man egentligen är - och man är beredd att gå med osanning för att få den vinsten. Det där som andra inte känner till - MEN GUDS ANDE VET!! 
Och man dör!
Det kallas visst för hyckleri...
 
Så har vi flickan med spådomsanden i kap. 16. Hon ropade ut information om Paulus och hans vänner, där hon utifrån sin "andliga förmåga" kunde plocka upp sanningar. MEN, denna orena spådomsande var inget dessa gudsmän ville ha att göra med - även om hon sa att "de förkunnar för er en väg till frälsning".
EN väg till frälsning...
Så snarlikt och så förrädiskt! Jesus sa: "Jag är vägen, sanningen och livet!"
 
Det är skillnad på EN väg och vägEN!
 
✔️Det handlar om att vara ärlig och uppriktig - även om allt inte är perfekt.
✔️Det handlar också om att känna till Guds ord i denna tid, när mycket nyandlighet florerar. Det handlar om att kunna skilja mellan andar - även i vår tid.
 
Men tänk...
Vi har HELA bibeln tillgänglig!
Om vi bara insåg potentialen....
Och vi ska fortsätta skriva nästa kapitel i apostlagärningarna....
 
/Eleonora💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 
 
 
 

En ande av urskiljning

Publicerad 2017-01-06 23:42:00 i B1, Några mest lästa inlägg, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Det skulle vara ett långt skönt lov, å ena sidan, men händelser och omständigheter kom ikapp. Det gäller att vara beredd, och dagligen ta på sig vapenrustningen! 😅
Vi lever i en tid när andliga verkligheter tar sig uttryck på olika sätt, och där fysiska uttryck får andliga konsekvenser. Det hänger faktiskt ihop och har kopplingar som ger följdverkningar på olika sätt.
Den andliga och fysiska världen.
Ibland ser och förstår vi, andra gånger vandra vi i blindo, och jag ser mer och mer hur vi behöver en ande av urskiljning mitt i bland oss, för att vi inte ska tappa kursen och med tiden bli bedragna. 
Andlig orenhet fördunklar synen och uppenbarar vart vi är påväg, genom våra egna val eller vad vi tillåter oss att bli påverkade av.  
 
‼️
Så säger Herren Sebaot:
Lägg märke till hur det går för er.
Ni väntade mycket, men se, det blev litet.
Varför? säger Herren Sebaot.
Därför att mitt hus ligger i ruiner,
medans ni har bråttom,
var och en med sitt eget hus.
Haggai 1:5,9
❗️
 
Själviska mål och revir, lojalitet på andras bekostnad, eller ögontjäneri, är alla destruktiva krafter.  Förvirring - vem är med, vem är mot - skapar osäkerhet och försagdhet, och man blir fångad i sin egen rädsla och oföretagsamhet.
 
När vi har oförståelse och saknar insikt och kunskap, kan fienden lätt få klorna i oss, och när andlig nykterhet försvunnit, försvinner också anden av urskiljning. 
Det är därför vi måste hålla oss vakna och förstå tiden vi lever i....
 
Osunda företeelser och läror med vidlyftiga "uppenbarelser" är som andliga "äktenskapsbrott". Men även likgiltighet, kontroll och människofruktan bryter ner det som var tänkt att vara ett vackert penseldrag som ville måla himlens skönhet och närvaro mitt ibland oss.
 
Byggnadsarbetarna kalkar och döljer bristerna i muren. Man går inte tillrätta med synden som florerar, och istället för att avslöja putsar man på fasaden av smicker och kanske även hyckleri. Ja, det är mycket som står på spel!
 
⚠️
Jag ska riva ner muren som ni vitkalkade
och jämna dem med marken,
så att grunden ligger bar.
Hes. 13:14
 ⚠️
 
 
Hur kan allt detta ske..? Och man sitter och tittar på avstånd, och vågar inte gå fram och skrapa lite på ytan. 
Verksamheter rullar på och effektiviteten skruvas upp, och man ser inte vad man tappat bort på vägen mitt i allt brus. Det man inte kan köpa för pengar eller med överlåtna människor och engagerade talare.
- HERRENS NÄRVARO! 
 
Vi vet att det står om att domen ska börja i Guds hus. Inga enkla genvägar, där "lätt och lagomvägen" är tillgänglig eller VIP - som vi kanske trodde...
 
⛪️
Ty tiden är inne för domen,
och den börjar med Guds hus.
1 Petr. 4:17
⛪️
 
Felaktiga läror, makt och kontroll, ekonomiska oegentligheter och moraliska betänkligheter, ser ut att vara näringen till de många misslyckanden, som vill slå sönder Kristi kropp på många olika platser i vår tid.
Inför uppenbar synd behövs det mod och vishet för att konfrontera. Dold synd är så mycket mera subtil att det vanliga "ögat" kan inte se den. 
En ande av urskiljning är därför vad vi behöver få se i funktion i vår tid.
Jag har själv gått både här och där och inte "sett". Visst har det ibland känts obekvämt, osäkert och jag har anklagat mig själv att vara allt mellan oengagerad till att vara kritisk.
Och skuldkänslor slår till...
 
Nu vill det obekväma tala och ta kommando. Och jag tror jag börjar förstå...
Det kan nog handla om en ande av urskiljning som vi nu behöver i vår tid...
 
Men först: 
👉 
Om vi går till rätta med oss själva,
skall vi inte bli dömda.
1Kor. 11:31
👉
 
/Eleonora💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela