inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Tankar efter Europakonferensen

Publicerad 2014-08-04 01:43:00 i Allmänt, Morgon och kväll med min Bibel,

Nu är godiskassan stängd och Europakonferensen avslutad. 😅 
Tyvärr hade vi återigen inbrott och tältduken sönderskuren. 
 😡😖
Lite annorlunda har det nog varit under denna vecka, men som alltid har vi haft många härliga möten och jag har även träffat många underbara vänner. Ja, faktum är att det har varit väldigt många okända ansikten också i år, som kommit fram och pratat en stund. Många läser min blogg, och självklart känns det uppmuntrande att få höra att den betyder något för dem. Ett stort TACK!💖
 
För 30 år sedan var jag med på konferensen för första gången, men då kallades den för Troskonferens och var på Fyrishov.
Jag hade precis flyttat till stan för att gå bibelskola, och jag hade sagt upp min lärartjänst i Jönköping och min lägenhet. Min mamma hade då kommit ner från Ö-vik på besök, och var så glad och välsignad över dessa möten.
- "Det är ju som när jag var ung - pingströrelsens första tid!" 🙏
 
Glad i hågen åkte hon sedan hem till Ö-vik. Hon hade varit med om något underbart, och upplevt väckelsevindarna blåsa igen, som hon en gång i tiden upplevt på 30-talet.
Men... så kom alla skriverier i tidningarna. Då var det inte lätt att hantera situationen för min mamma, och även för  många andra av oss. Det blev många kobbar och skär att komma förbi. 
Det tog tid - många år - men vi kom igenom!🙏
 
Ytterligare 30 konferenser har det sedan blivit, och många frivilliga behöver hjälpa till för att få det hela att fungera när det kommer tusentals gäster.
Jag har varit lovsångsledare, mötesvärd på barnmöten, stått i barnens hoppborg, varit i beredningsköket och fixat mat, grillat hamburgare, gjort varma mackor, och så nu sista åren jobbat i godistältet.😜😅
Annat var det för 30 år sedan...
Då kom vi med våra fikakorgar och slog oss ner där det kunde passa. Och året på bibelskolan hade jag många fikastunder med Joakim Lundqvist och hans mamma Berit och pappa Sture.
 
Vissa saker förändras - och ersätts med med något annat i tiden.
Andra saker kommer igen - men i en ny skepnad tar det form.
Annat försvinner för gott...
 
Vi står i utmaningar att känna igen tidsanda, vindar och dagsländor.
Det som är flyktigt, trendigt eller bestående.
Eller främmande...
 
Nystart!
Underbart!
  • Bibeln
  • Anden
  • Världen - mission, Israel
  • Sanning
  • Gemenskap - församlingen, rörelsen, Krist kropp
  • Generationer
Det är församlingen Livets Ords deklaration - och självklart är det VI. Det är ju detta vi har hållit på med i 30 år! 😃
 
De tankar som ändå kommer till mig idag, när jag går ner till bryggan och flyter iväg på min luftmadrass, efter att har städat upp mitt område efter konferansen, är en parallell med Israel.
Israel har genomlevt många krig - och är inne i ett just nu som bekant. Men när vi som familj flyttade ner till Israel år 2000, drog en ny intifada igång bara tre veckor efter vår flytt till landet. Man sa att detta krig var betydligt värre  än sexdagarskriget 1967.
- Och varför det då?
Nu var fienden inne i landet i form av självmordsbombare. Tidigare var det ett krig mot länder utanför dess gränser. 
 
Nu blev det helt nya spelregler som gällde. Nya sätt att analysera och hantera den uppkomna situationen. Vem är vem - för araber kan också vara Israeliska medborgare? Eller så kommer de över kullarna in i landet, och passerar gränserna för att få arbete...
 
Från min horisont efter 30 år i församlingen och 25 år som anställd, tycker jag mig se att det finns människor som är, och även verkar bli vilseförda av en ande av förräderi - mitt i vår församling men även på många andra håll i kristenheten. Ett förräderi som bibeln talar om ska komma i den yttersta tiden.
 
Gud möter längtande människor, och det fick vi se under vår konferens, MEN den andliga striden är inte avslutad bara för att vi fått ett tilltal om en pytonande som vill kväva sitt byte...
 
Många ögon och öron måste öppnas ibland oss och Guds Ord ska vi proklamera med kraft!
Men det går inte att säga:
- Jag tror att han hört från Gud...
‼️‼️⁉️❗️⁉️
Jag har full respekt för Ulfs personliga beslut, och jag är evigt tacksam för det jag fått under många år genom hans tjänst.
MEN:
Ingenting är längre som förut....
 
Ty vi strider inte mot kött och blod
utan mot furstar och väldigheter
och världshärskare här i mörkret,
mot onskans andemakter i himlarna.
Tag därför på er hela Guds vapenrustning...
Ef. 6:12-13
 🙏 
 
Andliga konflikter handlar inte om personer utan ytterst sett om andliga strider.
Då kan vi beöva säga som Jesus sa till Petrus:
- Gå bort i från mig...
 
Okey.. 😉
Va´rädd om dig!  💞 
 
 /Eleonora ❤️
 
 
http://www.dagen.se/nyheter/vi-ska-inte-bli-en-katolsk-kyrka/

Kommentarer

Postat av: Tommy Eriksson

Publicerad 2014-08-04 02:51:15

Fina Eleonora! Är nu hos min lilla syster kristina å hennes fina familj i uppsala! Läst din blogg och vill bara med dessa rader visa min uppskattning och medkänsla för dig å dina kära! Tacksamhet att vi har Jesus som vår Frälsare och Herre..Vårt beskydd och vår ledsagare. .
Kram fina du!
/ Tommy

Svar: Tack Tommy! 💞
Läste just om ett gammalt talesätt i Kristi kropp:
Greater levels - greater devils
So, we just hang in there...😉
Eleonora Lahti

Postat av: Titti

Publicerad 2014-08-04 08:12:29

Härligt att läsa din blogg efetr Europakonferensen, ja det är alltid härligt att läsa den.
Jag har dig som favorit.
Tack för en bra blogg där Jesus lyfts fram
Kram Titti

Svar: Kul att höra! 💜❤️💙💚💛 Ha nu en fin resa till Gotland 😎
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-04 09:34:57

😊💜👍 Hugs & Love ♡ !!!

Svar: 💃🎶💃
Eleonora Lahti

Postat av: Dan

Publicerad 2014-08-04 10:33:15

Jag tror inte jag har missat någon konferens och även om alla ropar halleluja så skrämmer det mig hur lätt människor tar på saker och ord.

Det var inte många av predikanterna jag orkade lyssna på därför att jag verkligen analyserade vad de sade. När jag sedan berättade för vänner så blev konversationen av typen.

- Han sa såhär tycker inte du det är konstigt ?

- Men han menade säkerligen såhär

-Ja men det var så han sa.

- *tystnad*

Jag börjar förstå varför många människor inte såg det Ulf predikade. Man lyssnar helt enkelt inte. Det finns en stark press på msk att man skall vara positiv och ropa halleluja. Kritik kan bemötas som du säger med - Gå bort ifrån mig satan. Alltså om det rör församlingsmedlemmar.

Om det är en Pastor eller ledare då finns det mycket större tolerans. Han är i ett andligt krig. Vi måste be mer. Om en ledare viker av åt ett helt knasigt håll eller säger saker som finns dåligt bibelstöd för eller hanterar kriser på ett sätt som är djupt kränkande mot andra då tystas det ner eller så säger man saker som.

-Nu behövs våra böner satan är på krigsstigen.

Eftersom jag älskar människor så är det saker jag kan störa mig på.

En pyton ande tror jag handlar om fruktan för att säga eller göra fel att inte våga vara kritisk.

Spåkvinnan ropade hela tiden och "proklamerade" sanningen. Man skulle kunna säga att hon ropade halleluja men hon var inte alls intresserad av kraften i budskapet eller det som predikades. Hon ville störa människor från att verkligen se.

Urskiljning istället för enkelspårighet det är vad som kommer behövas i sista tiden.

Bless !

Svar: Det är skillnad på att höra och lyssna. Ibland kan man sätta likhetstecken mellan dem, men ibland kommer man till olika resultat... Det finns olika filter som kan ställa till det.
Den helige Ande vill vara vår hjälpare och vi behöver träna våra "invärtes öron" att lyssna ☺️ Då blir sanningen befäst i oss!
💞🙏💞
Eleonora Lahti

Postat av: Björn Holmgren

Publicerad 2014-08-04 11:06:07

Jag brukar säga att "det är enklare att säga halleluja än att göra det...". Nu kommer det så småningom att visa sig vad orden betyder och om de får praktiska konsekvenser. Exempelvis om man tar itu med de katolska influenserna eller om de får fortgå. Kommer man att fortsätta ge ut Ulf Ekmans (numera katolska) böcker mm mm. Listan kan göras längre. Den som lever får se :-)

Svar: Ja, som sagt: Den som lever får se 😉 ..
MEN vi ska väl inte testa och se hur nära kajkanten vi kan gå, eller...??
Eleonora Lahti

Postat av: Inga-Lill

Publicerad 2014-08-04 11:06:28

Hej!
Skulle önska att du leder lovsång på L.O nån gång,saknar variation,det blir så lika hela tiden.
Mvh Inga-Lill

Svar: ☺️💞...🎶🎶
Eleonora Lahti

Postat av: Inga-Lill Hörnqvist

Publicerad 2014-08-04 11:34:25

Tack Eleonora för det du skriver.
så bra,så rätt. Du har verkligen gåvan att skriva.
Guds välsignelse
Inga-Lill Hörnqvist

Svar: Tack kära du! 💞
Eleonora Lahti

Postat av: Rebecka Olavesen

Publicerad 2014-08-05 20:38:51

Hej Eleonora!

Din parallell till det fysiska kriget i Israel är träffsäker. Jag tror att det är viktigt att alla vi väckelsekristna som fortfarande tror på DHAs ledning också vågar identifiera sådant som omöjligen kan vara Guds ledning. Något jag personligen tagit fasta på från mina bibelskoleår (på LOBC) är undervisningen som sa att DHA ALLTID leder i enlighet med sitt ord! Alltså måste allt som vi själva eller våra andliga ledare sägs "uppleva vara Guds ledning" prövas! Håller det inte mot Ordet är det inte från Gud, oavsett vem det gäller...
Kram Becka

Svar: Du kommer med en mycket viktig kommentar. Allt måste prövas i ljuset av Ordet. Hur ska vi annars komma rätt och hitta den enhet Bibeln talar om?
Bless you! 🙏💞
Eleonora Lahti

Postat av: Stefan Vestin

Publicerad 2014-08-08 16:44:42

En sak är sig fortfarande lik efter 30 år. Min frimodiga kusin med stort allvar, glädje och fasthet i Kristus. Tack för att du står på den fasta klippan. Din personliga profetiska och precisa röst behövs!

Svar: Tack Stefan! Det behövs många frimodiga röster som talar Guds ord i denna tid 🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-17 21:24:16

Bra och nyttiga ord här på din blogg. Skall titta in här i fortsättningen:) Herren är med dig syster. Bless Miriam

Svar: Tack! 😊
Alltid så roligt med uppmuntran. Var välsignad! 💖
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela