inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Varför var inte flaggan på halvstång?

Publicerad 2014-03-17 21:46:00 i Morgon och kväll med min Bibel, Ordspråksboken,

Efter en veckas analyserande och funderande börjar jag landa. 
Inte för att jag förstår så mycket mera, men något i mig är påväg att stabiliseras och hitta ett nytt sätt att relatera till det inträffade.
Ulf och Birgitta Ekman påväg att bli katoliker.
 
När jag kom till mitt arbete på skolan förra måndagen, hör jag mig själv säga när jag går över skolgården:
"Men är inte flaggan på halvstång?" 
På något sätt förväntade jag mig detta - en dag som denna. Mitt hjärta ropade ut frågan - men mitt intellekt sa att så gör man inte. 
Ja, just det...
 
På kvällen fick vi bl.a. höra att vi inte längre kommer att kunna dela nattvard tillsammans. Sa han verkligen det?
Det lät overkligt och surrealistiskt. Hans röst sa detta...
Vi var många i kyrkan som hade mött upp och vi hade frågor - många frågor. Men när klockan var halv nio tyckte Ulf att det var det dags att avsluta frågestunden...
 
Den dagen hade jag klätt mig i svarta kläder, och med ett halsband som fick symbolisera mitt hjärta som var fyllt med frågor och sorg.
Veckan som gick innehöll mycket bearbetning - från många håll. Helt nödvändigt. Familj, vänner, kollegor, pastorer, församlingsmedlemmar.
 
När du hjälper någon annan uppför berget
bestiger du det samtidigt själv.
 
Men så kom söndagen...
Så mycket som kändes nytt, annorlunda och levande, men samtidigt så hemma och tryggt. 
Flaggor i topp!
 
Jo, jag vet...många frågor finns kvar, tankar, åsikter, krav och förväntningar.
Men måste allt hända på en gång?
Och måste vi - Livets Ord - vara den perfekta församlingen?
Jag bara undrar. 
Jag vill inte vara något enkelt villebråd som rycks med i stridens hetta. 
Hett är det lite överallt ändå just nu.
 
Silver och guld renas genom eld,
men vad som försiggår i en människas inre,
prövas av Herren.
Ordspråksboken 17:3
 
Kärleken glömmer misstagen,
men den som fortsätter att tjata om dem
kan göra de bästa vänner osams.
17:9
 

Och vet du va´...? När jag skulle fika efter mötet var det så fullt överallt, att jag fick ta mig en plats vid ett bord som fanns över för de som var nya i kyrkan.
Jag kunde bara le.....
Ny i kyrkan efter 30 år. Ja, varför inte ;)
 
/Eleonora

Kommentarer

Postat av: Jonas T

Publicerad 2014-03-17 21:55:01

Ja, jag förstår att det rör om allt som tidigare verkat fast i er församling. Det blir ju inte mindre av att i stort sett alla i hela Sverige, oavsett tro, engagerar sig i tyckandet. Gud ger oss dock av sin nåd, varje dag, evinnerligen, och det är det som får bära oss rakt igenom skogar av frågetecken och varför.

Svar: Ja, det är verkligen många som tycker 😱..
Hur som helst tror jag att något moget som är gott och härligt kan komma ur detta 😃. Ser att du också har en blogg, kul!
Lycka till med bloggandet och livet! 😉
Eleonora Lahti

Postat av: Richard

Publicerad 2014-03-17 22:20:04

Det som hänt i Uppsala är ofattbart och även svårt för oss ute i landet att ta in. Det känns nästan som nån har gått bort och ett sorgarbete har påbörjats. Ulf har betytt såå mycket för så många inte minst för mig som har följt hans tjänst i så många år. Efter bibelskolan 1:an 90-91 och 2:an 93-94 kan man inte annat än vara tacksam. Dessutom allt som hela församlingen gav av att andas tro och dessutom stark lovsång som bla annat du stod i spetsen för under denna tid är för mig en stor gåva. För alla oss andra ute i landet som församlingen Livets Ord gett så mycket av sin kärlek till måste vi stå i tacksamhetsskuld till er och pastor Ulf i spetsen.
Med detta sagt så ska vi lomma ihåg att Gud han har saker och ting under kontroll. Det kan nog bli nånting fantastiskt utifrån det som nu sker. Detta kanske behövs hända. Vi får se. Gud välsigne dig och er och din familj. /Richard - Sävsjö.

Svar: Tack Richard för dessa fina och uppmuntrande ord. Ja, allt har inte varit lätt, många är vi som "betalt ett högt pris". Mitt i detta tror jag vi står inför en fantastisk tid som Guds folk i hela landet! 🎶📖🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Björn Horst

Publicerad 2014-03-17 23:02:52

Vet inte om det går att jämföra, men den personen som en gång i tiden var med om att föra mig till Jesus sa själv upp relationen med Herren. Jag kommer ihåg hur chockad jag var och hur det smärtade mig.Det tog mig flera år att komma över den sorgen, men Herren lät mig lasta över den på Honom.

Svar: Ja, det är för väl att vi kan komma över saker i våra liv - även om det ibland tar lång tid. Jag tror jag kan förstå lite av vad du upplevt. Vi får lämna det vi inte förstår i Guds händer. Guds välsignelse över ditt liv.
Ja, du skall vara till STOR välsignelse!! 🌍🔥😊
Eleonora Lahti

Postat av: Johan

Publicerad 2014-03-17 23:59:32

Förstår att det är oerhört mycket känslor och frågor som kommer fram. Att ha svårt att förstå att något som varit så otänkbart har skett.

Är inne på liknande tankar som du att det som renas i eld är något starkt och rent och något som håller.

Har själv erfarenheten av att en person visat sig vara någon helt annan en det han gett sken av. Att bli ifrågasatt att man inte förstått och sett. Att från syskon på vägen mötas av ifrågasättanden istället för kärlek och omsorg. Att få söka Honom tillsammans med vänner och faktiskt komma vidare med en stärkt tro och en djupare personlig Gudsrelation.Tänk på löftet från Honom att om vi först av allt söker honom så möter han oss. Bearbeta genom att samtala och söka Gud tillsammans med nära vänner. Det kan ta tid men jag är övertygad om att sätter du Gud först kommer du ut ur det starkare, ödmjukare och med en fördjupad kärlek till Gud.

Med kärlek

Johan i en by utanför Uppsala

Svar: Tack Johan för dina fina ord ☺️. Ja det är tufft att hantera när så många känslor infinner sig. Med Guds hjälp tar vi nog oss igenom det här också, eller hur😉?
Eleonora Lahti

Postat av: Ellen

Publicerad 2014-03-18 05:47:12

Tack

Svar: Bless you! 💞💓💞
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-18 06:02:30

Hej!
Viktigt att man inte har människor upphöjda,det är då problemen börjar och slutar i värsta fall.
Jag måste stanna hemma och begrunda och landa och komma igen när det lugnat sej.
Tack för dina sunda tankar.
Kram

Svar: Tack! 💞
Ja, vi tar oss en funderare...😉
Eleonora Lahti

Postat av: Pilgrim

Publicerad 2014-03-18 06:56:47

Finns inga profeter kvar i Landet, som kan se skeendet från Guds perspektiv och som vet vad resultatet blir av denna brytning. Det går ett svärd igenom hela kristenheten och Hans Marklund rev itu sin kavaj som en profetisk handling när han fick informationen om det oerhörda. David Wikersson i Synen sid 67 talar rakt in i vår tid om ekumeniken som bäddar för en superkyrka och samlar människor från alla religioner. Synkretism. Tidens tecken.
Gud kommer att göra en väg där det inte finns en väg. Med bön en banad väg. Gud älskar alla sina barn lika mycket och vill att vi alla ska komma fram till sanningen.

Svar: Ja, helt klart en ny tid där kartan ritas om - på ett eller annat sätt. Det vi tror vi förstår och Gud tala till oss om får vi utgå ifrån och handla på. 😊📖👍
Eleonora Lahti

Postat av: Ulrica

Publicerad 2014-03-18 09:00:58

Har också känt sorg hela veckan.... Och kan inte sluta tänka på vad som hänt om Ulf visat sann och ärlig ödmjukhet. Om han kunnat erkänna att fel begåtts, förstått att många blivit sårade genom åren, om han varit intresserad av den enskilda individen. Att sedan utifrån detta landat i enkelheten i evangeliet, peka på Jesus och försoningen...... Förstår inte hur man kan säga att man vill verka för enhet i Kristi kropp, när man inte verkar för enhet bland de närmaste runt omkring. Jag är så trött på all kyrkopolitik, evangeliet är ju så enkelt, kan vi inte bara stanna där och göra som Jesus, gå omkring och göra gott och visa vägen till fadern!? Mitt i allt detta vet jag att Gud står över allt och fortsätter sätta min förtröstan till honom. Gud välsigne dig! Ulrica

Svar: Ja, tack gode Gud för ett enkelt evangelium! Tillgängligt för alla som vill tro. Barn, de intellektuella, det enkla folket och de som inte riktigt hänger med i tanken... Låt oss vara Jesu efterföljare och lyfta, hela, trösta människor.
💖🙏💖 ... Så bra det då blir! 😊
Eleonora Lahti

Postat av: Inga-Lill Hörnqvist

Publicerad 2014-03-18 19:23:09

Tack Eleonora för det fina du skrivit. Jag tror att ur denna händelse kommer Gud att verka fram något välsignat och gott i vår församling. Jag tror på större kärlek och omsorg om varandra och mycket glädje i den Helige Ande. Många ska komma tillbaka. Det bästa ligger framför.

Svar: Ja!!!! Det är det vi längtar efter 😊❤️😊
Eleonora Lahti

Postat av: Kent Westin

Publicerad 2014-03-18 20:28:44

Hej Eleonora. Jag var hos bror Bosse i helgen ock vi funderade lite över det som hänt den senaste tiden med Ulf o Birgitta. Bosse hade läst igenom Ulfs Bok "Den levande Gudens Församling" skriven 1993. Vi var alldeles förundrade över vad han skrev i den boken då om man tänker på vad han har fattat för beslut nu. Det känns lite märkligt minst sagt. Alla jag har pratat med från olika sammanhang känner väl likadant, ofattbart är väl det lindrigaste ord man kan säga om detta. Tack för att du delar med dig av din tankar o känslor Bless från Kent

Svar: Hej Kent!
Märkligt - men inte helt oväntat... Tyvärr. 😳
Vad som kommer ut ur smältdegeln ser jag framemot! 😃🎶🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Marie Classon

Publicerad 2014-03-18 21:57:10

Tack Eleonora för ditt samtal ikväll. Det var viktigt för mig i min bearbetning av det som hänt. Kram

Svar: ....och viktigt för mig. ☺️❤️☺️
Step by step... 👣👣
Eleonora Lahti

Postat av: kyrksyster

Publicerad 2014-03-18 22:18:42

Jag har ingen koppling till Livets Ord. Bara en svag länk till Ulf Ekmans tid som präst i Svenska kyrkan. Han gick sin egen väg även på den tiden.

Men jag känner in den förvirring som blir när någon som varit en "fader" för många går sin egen väg utan att sörja för de som varit hans barn. Det har hänt förr i närtiden(skrolla i min blogg) och det skapar försvarsattityder för att hålla ansvaret ifrån sig.

Ändå kan jag tänka att närmandet från trosrörelsen och även pingströrelsen mot katolska kyrkan kan vara vitaliserande. Någonstans måste världens kristna börja söka sig samman så att vi kan möta Jesus vid hans återkomst som en brud. Inte flera.

Svar: Du har så sant i detta. Vi ska möta Jesus som hans brud, alla tillsammans. 😊
Vi är så många bräckliga kärl som rör till det...
Vi behöver Guds nåd, sanning, förbarmande, kärlek...
Nära Guds hjärta blir allt bra ❤️🙏❤️
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela