inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Det är 100 år sedan...

Publicerad 2016-05-12 01:06:17 i Allmänt,

Det är 100 år sedan min pappa föddes.
🍃💚🍃
 
Den 12:e maj... nja, men 12 juli kommer jag ihåg.
Det handlar om min pappa, Gustav Vestin.
Det är 52 år och 2 månader emellan dessa datum.
Födelsedag 12/5 1916 och dödsdag 12/7 1968.
Och jag skulle fylla 10 år på hösten, den sommardag han dog...💔
Här är en bild från pappas 50-årsdag. Min syster Berit, mamma Tyra, jag och pappa Gustav.
 
Tillsammans med sina föräldrar Frida och Erik Johan, växte han upp i Överdal, Docksta. Höga Kusten är väl den benämningen som är mest känt i Sverige. En underbart vacker bygd!
Här är pappa Gustav till vänster. Alfred är äldst (f.1910). Ester till höger (f.1919) och Nicarnor i gungstolen (f. 1923)
 
Och här som vuxna framför sitt föräldrahem.
 
Pappas 50-årsdag. Faster Ester och farbror Nicarnor på var sida. Här är jag tillsammans med mina kusiner Inger och Stefan.
 
Idag är det alltså 100 år sedan min pappa föddes, och detta blogginlägg, med bilder och tankar, är kanske mest ägnat till mina egna barn, som aldrig fick möjlighet att träffa honom. Kanske det även finns andra släktingar och vänner som har glädje av lite bilder, och minnas tillsammans med mig, en tid som lämnat oss...☺️
"För en snäll gosse" En 100 år gammal födelsedagspresent till pappa Gustav.🎁
 
Tyvärr har jag inte just några minnen själv från pappa. Kanske har mycket trängts undan, just därför allt hände så plötsligt och oväntat, men bilder får berätta - de få som finns kvar. I vår tid är det väl snarare det omvända problemet - vi har för många bilder!
 
Som barn fick jag aldrig möjlighet att träffa far- och morföräldrar. Alla fyra hade gått ur tiden. Mina egna barn har  glädjen att ha fått ha både mormor och farmor. Och nu har våra barnbarn alla oss fyra mor- och farföräldrar hos sig. Vilken rikedom! 💓💖💓
 
Medelåldern ökar år efter år. När pappa dog var den ca. 70 år. Nu 50 år senare är den kring 80 år, och om ytterligare 50 år beräknas den vara kring 90 år. Förhoppningsvis får vi glädjen att se även barnbarnsbarn.
 
Pappa kom ifrån en högkyrklig tradition i Höga Kusten. Vibyggeråkyrka var den andliga hemvisten. När han träffade min mamma Tyra, kom han i kontakt med frikyrkan. Det har berättats att när han blev andedöpt var Guds ande så starkt över honom, att han även på nätterna i sömnen talade i tungor.
 
I sin ungdom arbetade han i skogen, för att efter giftermålet bli lanthandlare, samt driva en hemindustri med lovikkavantar.
Jag minns inte exakt, men när de köpte sitt hus kostade det 4000kr eller 7000kr. Lite andra siffror idag.
Lägg även märke till att det var tältmöten pågång också i byn när kortet togs.😃
Som sagt, allt gick väldigt hastigt när min pappa dog. Det var sommar och jag, mamma och pappa hade varit på semester i början på juli. 
Den 12:e juli, när jag kom hem från simskolan hände det. Pappa fick en hjärt- och hjärninfarkt och dog i ambulansen in till Örnsköldsviks sjukhus.
Här är det sista kortet av honom. På gravhögarna i Gamla Uppsala... 52 år gammal, och bara drygt en vecka innan han dog.
 
 
Och så lite mera bilder:
Berit tar studenten 1967
Berit i vagnen, 1948
 
Början på 60-talet. Jag tillsammans med mina föräldrar framför lekstugan.
Norgesemester 1967
Sommarstugan
Ett av de sista korten...
 
/Eleonora 💞

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela