inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Var i livet är du?

Publicerad 2016-11-27 22:57:00 i Allmänt, Glimtar - mitt i livet, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Är du också mitt uppe i en tid när det är mycket som ska hinnas med?
November är månaden man vädermässigt nästan kunde hoppa över, men är ju själva uppladdningen till allt som ska bli gjort under december.
Ojoj... nu planerar vi! 😅
Lite extrajobb mitt i allt annat. Kemilärare är det ont om. Leksand över dagen..
 
Mitt i allt detta i min värld - prov att rätta, betygsättning, julförberedelse m.m. - tror jag att det finns en tidtabell och kalender som kan hjälpa mig att göra rätt sak i rätt tid. Att både vila och vara effektivt företagsam. Vägen i allt detta, är att vara ledd av Guds ande....
Visst är det lätt att famla runt och tappa focus, och då försöka hitta egna lösningar på ett och annat. Men våra värderingar och prioriteringar vill vara ledstjärnan i allt detta. 
 
Jaha....
Det var förra veckan jag började skriva detta blogginlägg.
Kom inte längre, och orkade inte heller avsluta... 😵😴
Men här kommer fortsättningen:
Verbenan vid entren blommar vidare trots minusgrader ute....
...medans rabarbern har frusit och tappat spänsten.
 
Endel kämpar på, och andra inser att tiden är här att låta roten ladda om inför nästa säsong. Och inget av detta behöver vara fel. Det handlar om vem du är, och ditt nästa steg att ta. Kanske som pelargonierna nere i källarmörkret som nu får tid att vila några månader?
Annat är det för alla hyacinter och amaryllis. Nu är deras tid! 👊👏
Under några torsdagkvällar har jag gått en kurs, tillsammans med min dotter, som heter "Shine", som bl.a. uppmuntrar kvinnor att se sitt unika värde, sin potential, uppliva drömmar och visioner, och finna meningen med livet. En blandad skara alltifrån unga tjejer till oss som varit med ett antal år.
Varje lektion innehöll även en symbolisk praktisk handling. När vi talade om våra drömmar fick vi skriva det på en lapp, och lägga ner den i en mugg som vi fyllde med jord. Därefter planterade vi frön. 
Ska jag vara ärlig, hade jag inte mycket tro för att det skulle kunna börja växa - i november! Men små och späda plantor började komma upp. Tyvärr orkar de inte så mycket mera just nu, men gissa att jag var barnsligt stolt över att mina drömplantor hade grott och börjat växa! Det finns så många drömtjuvar...
 
För en del är tiden nu.
För andra är det snart.
För andra är det vänta. 
För andra är det - att den tiden har passerat...
För dig är det då - se något nytt!
 
Det kan vara mörkt och smärtsamt, men fortsätt vattna och ge ljus.
 
Det kan kännas som om vi blivit begravda,
- men sanningen är att vi blivit planterade!
 
Kanske dags för dig också att plantera din dröm? 💭
 
/Eleonora 💞
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela