inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

...och så påvebesök!

Publicerad 2016-10-27 04:37:00 i B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så där en 10 000 meter ovanför Grönland satt jag och tittade på film - utan ljud. Jag är inte någon stor filmälskare, läser hellre en bok, men jag fångades av att utmana mig själv att begripa vad filmen handlade om. 
En egen lite lustig lek...😆
Min man sitter med hörlurarna på och lyssnar, medans jag på filmen ser två kvinnor, ganska lika varandra, som väntar barn. Jag uppfattar att den ena mister sitt barn, medans hennes väninna föder ett litet barn. Och jag skapar min egen lilla historia av filmen - utan ljud.
- Det är inte lönt att du tittar, säger Curt, och han har ju rätt. Det är ju ganska löjligt...😨
- Hon försöker sno den andras bebis, säger han, och nu är jag med på banan igen. Jag har förstått lite mera av filmen - trots utan ljud....
 
Mitt i detta så sitter jag och läser, och ser hur Jesus hanterar teologiska diskussioner.
 
 ♛
Jesus svarade dem:
"Ni tar fel och förstår varken Skriften eller Guds makt."
Matt.22:29
 
Tydligen blir det lite si och så med hur man uppfattar Guds budskap om man bara har det ena och saknar det andra. Ungefär som att se på film utan ljud. Man skapar sitt eget budskap och saknar förmåga och insikt i hur det egentligen står till. Kanske är det detta som skapat alla olika varianter av kristendom - tänker jag....
 
Vi satt där hemma för några dagar sedan och resonerade vid köksbordet, jag och Curt. Så mycket som händer i dessa dagar nu i oktober - november. Konferenser och bönesamlingar, och så påvebesök! Och det resoneras om falska och sanna profeter...
- Vad vi behöver är en Jesusväckelse, säger Curt, och jag drar mig till minnes om vad jag fick se under mina tidiga tonår. 
 
Nu har jag får möjlighet att under ett par veckor arbeta med ny musik och undrar: Vad är viktigt, vad vill jag se födas fram under dessa dagar, och varför..?
Det handlar om Skriften och Guds makt! Det måste gå hand i hand. Guds Ord tillsammans med det profetiska tilltalen som upplyser och klargör skrifterna, samt tecken och under. Det som ger styrka, uppmuntran och vägledning i livet.
Jag läste om en bra liknelse angående det profetiska. Det är som mannat Gud gav Israels barn i öknen för den dagliga vandringen.  Om vi försöker hålla kvar mannat längre än vad den är avsedd för, blir den dålig. Mannat är till för att hålla det dagliga gudslivet levande.
På resan hit till USA skiljer det en decimeter mellan kabinens bubbla med möjlighet att resa över jorden, och atmosfären utanför, med temperatur, höjd, fart, och lufttryck, som ingen skulle kunna överleva.
En hårfin gräns mellan liv och död...
 
Här i USA kämpar just nu olika världsbilder med olika syn på hur man löser problematik i mikro- och makrovärlden. Trump och Clinton. 
Problem med förtroenden och kommunikation på olika områden, är deras gemensamma nämnare. Och resultatet inför omröstningen ser ut att bli en hårfin gräns - även här...
Så har vi vår kamp i Sverige på det andliga planet. Sekularisering blandas med religiös förvirring. En flöjtblåsare som spelar sin melodi och skaror följer med...
Skrifterna och Guds makt - hur var det med det? 
Att känna igen Herdens röst ska det visst handla om, mitt i en tid av många röster.
En hårfin gräns, åter igen, men nu mellan uppenbarelse och förförelse. Att förstå och leva med Skrifterna och Guds makt i samklang - eller inte.
 
Det är mycket som står på spel i dessa dagar. Det är återvändsgränder och labyrinter blandat med stora ytterligheter, mitt i en hårfin gräns. Det är verkligen märkliga tider!
Å ena sidan är uppenbarelsen flödande, för att snabbt växla över till förförelse å andra sidan. Inte bara i historiska termer, utan även mitt i vår tid. 
 
Jesus sa: Salig är du Simon Jonas son.
Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig,
utan min Fader som är i himlen.
Matt. 16:17
 
Och några versar senare kommer detta:
 
Jesus vände sig om och sade till Petrus:
"Gå bort ifrån mig Satan! Du vill få mig på fall.
Vad du tänker är inte Guds tankar utan människotankar."
Matt. 16: 23
 
Om vi vill se en god skörd måste vi se till att vi sår en god säd - annars tar ogräset över, och det finns visst ogräs som ser ut som vete, men är skadligt.
Att stå emot det Gud gör idag kan få förödande konsekvenser. Ogräset får gott om utrymme att växa och det kanske inte gör så stor skillnad i början, men tiden går och snart uppenbaras det hela.
Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader,
skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande,
så att ni får en rätt kunskap om honom.
Ef. 1:17
 ♛
 
Uppenbarelse och förförelse
Vägledning och förvillelse 
En bedräglig tid och urskiljning behövs.
 
Tänk om vi snart kunde få höra Herdens röst säga:
Nu förstår ni både Skrifterna OCH Guds makt!
 
Det är så många röster i tiden....
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2016-10-28 11:57:58

Instämmer helt med Curts ord. :-) Ja du, det är i sanning mycket som händer i dessa dagar och tider, därför så oerhört viktigt att vi är befästa i Guds ord och har vårt andliga livs förankring i det.

Svar: Ja, det får vi aldrig tappa och samtidigt inte röra till och krångla till ett underbart budskap. 💝🙏
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela