inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Skandaler och lögner är det gott om

Publicerad 2017-11-05 17:57:00 i B4, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Jag sitter nere vid stranden på en medelhavsö och här är det många svenskar för tillfället. Där satt dom, en mormor med sitt barnbarn, och de hade just avslutat ett kortspel.
Och nu börjar historien...
Vem har vunnit, och hur var det med poängen i spelet?
Och någon har fuskat!
Mormor har fullt upp att förklara vad det innebär att fuska, att inte tala sanning, att vara äkta och trovärdig. Och jag ler lite inombords när jag hör argumentationen från pojken, och jag tänker på hur dessa tankar har upptagit mig och många andra den sista tiden. 
 
Aftonbladet, TV4, Allra och flera kändisar, har fått smaka på den bittra medicinen som är helt nödvändig just nu. Antagligen blir det mera av detta också framöver - tyvärr. Det är ett ont virus, syndens konsekvenser, som rör sig mitt ibland oss och lämnas sina spår efter sig.
Inte bara på avstånd finns dessa historier, fuskande och skandaler. I mitt dagliga arbete dyker det upp händelser som har med lögn och fusk att göra, och utmaningarna finns hela tiden där. Hur hanterar man det man ser, hör och upptäcker? 😧
Det finns en kultur som gör sig mer och mer gälande av "jag, mig och mitt". Att upprepa en lögn gång på gång verkar också vara en metod man tror fungerar. Tillslut så är det nog sant - tror man - och man håller varandra bakom ryggen. Eller så hävdar man sin rätt med näbbar och klor, mitt i historier där man undanhåller fakta och sanning.
 
För ca. 15-20 år sedan möttes jag av en kultur som sa att "så länge ingen upptäcker det är det ok". Jag minns hur omtumlad jag blev när jag insåg att det faktiskt fanns de som resonerade på detta sätt. Och nu ser jag hur detta synsätt breder ut sig mitt i vårt samhälle. 
Lögnens ande.
 
För ett par veckor sedan lyssnade jag på "Spanarna" på radion. Ett underhållningsprogram som många gånger verkligen sätter huvudet på spiken. Där talade man om trenden hur man kan fixa falska certifikat, betyg och dokument och hur endel betraktar detta som smarta drag. Och de konstaterar att "det är bättre att vara en falsk förlorare än en autentisk fuskare".
 
Att kliva in i en sfär av osanningar börjar vanligtvis inte med ett tydligt beslut. Nej, det går lite allteftersom...
Ett litet avsteg, en liten olydnad och så kommer URSÄKTERNA!!!!!
 
Det är inte våra omedvetna felsteg eller synder som är problemet, utan det är det vi överser med och ursäktar. 
Och snöbollen rullar och blir större och större...
Och hvuden rullar...
 
Mitt i allt detta vet vi att: GUD SER DIG!!!
Och det är dags att göra upp!
 
- "Men det är nog inte så farligt. Det här är inte Sodom och Gomorra..." 💬
Profeten Hesekiel lyfter inte fram Sodoms omoral i första hand som orsak till deras undergång, utan säger: 
 
👥✉️👥
Sodoms synder var högfärd, lättja och frosseri,
och de fattiga fick svälta utanför hennes dörr.
Hes. 16: 49 
🔚
 
Ja, vad ska man säga..? 😰
 
▪️◾️▪️
 Lögnare och bedragare har ingenting i mitt hus att göra.
Ps. 101:7
▪️
Dra ut i triumf,
försvara sanningen, ödmjukheten och rättvisan.
Ja, gå framåt till stora segrar!
Ps. 45:5
▪️◾️▪️
(Handbok för livet)
 
Vi har nog ett och annat att göra.
 
/Eleonora 💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela