inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

En ny världsordning...

Publicerad 2018-08-26 15:54:00 i B1, B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så börjar sommaren gå mot sitt slut, och rutiner och ordningar ska börja infinna sig, med kanske en del små eller stora förändringar. Aldrig tidigare har vi väl känt att så mycket har hänt och samtidigt står på spel - fastän du och jag kanske ändå lever i vår lilla bubbla.
Torkan, bränderna med alla dess följder, och nu det stundande valet. 
 
Det diskuteras integration, friskolor, polis, välfärd och skatter, och de olika partierna kommer med det ena vallöftet efter det andra. Och nu i dagarna är frågan också, om slaget mellan politiker och massmedia!
Gränsdragningar, uttalanden och ställningstaganden från höger och vänster, högt och lågt, och även bland pastorer och "professionella tyckare" inom kyrkans värld ...
 
Jag drar mig till minnes en sommar i början av 70-talet. Det var valår och jag själv var bara i yngre tonåren. 
Den sommaren jobbade jag, trots mina unga år, i vårt familjeföretag med att tillverka Lovikkavantar. Tusentals vantar skulle produceras och skickas iväg till grosister inför den stundande vintern.
Varje förmiddag stod jag vid en maskin som ruggade vantarna, och samtidigt lyssnade jag på ett radioprogram som varje dag presenterade ett nytt politiskt parti. Och varje dag var jag lika övertygad om att det var dagens parti som skulle få min röst - om jag vore röstberättigad!
 
Åren har gått och vandringen fortsatt - även om vägen blivit smalare och smalare med åren -  men jag har förstått mer och mer vad idiologier är och står för. 
Och mitt i allt som sker uppmanar Guds Ord oss att "be för överheten så att vi kan föra ett lugna och stilla liv."  Och detta skrivet i en tid av romersk ockupation av det judiska landet!
Medans vi tumlar runt i frågor om sjukvården och flera pedagoger i förskolan, finns det större och mera övergripande krafter som vill styra och faktiskt manipulera, för att få igenom sin agenda för en ny världsordning. 
 
Det handlar om att förstå tiden vi lever i - som kristna!
Vi är mer än någonsin i kritiska vägskäl moraliskt, andligt och politiskt. Då vill jag redan nu, innan jag fortsätter min utläggning, understryka vikten av en personlig relation med Jesus. Att förstå tiden måste göras genom andliga glasögon. Tyvärr låter många sig ledas av röster i en politisk och religiös tidsanda, utan att själva lyssna in var man bör står ...
 ✨🌾✨
I samma stund jublade Jesus i den helige Ande och sade:
”Jag prisar dig, Fader, du himlens och jordens Herre,
för att du har dolt detta för de visa och kloka
men uppenbarat det för de olärda och små.
Ja, Fader, detta var din goda vilja.
Luk 10:21
✨ 
Visst kan vi komma fram till olika slutsatser och ställningstaganden inför stundande val, och mycket av mänsklig dynamik i relationer handlar ju faktiskt om olika tankar och ideer. Att ha respekt och lyssna på varandra  är något helt grundläggande inskrivet i skolans värld, och jag hoppas att det också kunde få genomsyra det offentliga rummet ännu mera. Hur ska vi få våra barn och ungdomar att visa respekt för andra, när vuxenmobbing förekommer på höga poster i samhället? Jag bara undrar ...
Kanske vi ska tänka på Jesu liknelse om ogräset? Ibland är det inte så lätt att veta vad som är vad, men med tiden blir det uppenbart, och då kan man inte rensa hur som helst då heller - för då kan allt det goda också ryckas bort.
✨🌾✨
Om ni rensar bort ogräset,
kan ni på samma gång rycka upp vetet.
Låt båda växa tillsammans fram till skörden.
Matt. 13: 29-30
🌾
 
Men tillbaka till de övergripande krafterna som ser ut att ha sin egen agenda ...
 
När man går från politiska förslag kommer man till olika politiska partier, för att sedan hamna i en ideologisk kontext. Då är frågan: Vad är det som ligger bakom olika ideologier? Och nu hamnar vi  så småningom mellan nästa gränsdragning: nationalism och globalism. Och helt plötsligt är det krafter som kliver fram från alla håll!! 
Ja, det är knappt man vågar skriva något mera för att inte bli anklagad för det ena eller andra.
MEN JAG HÅLLER NU INGET POLITISKT TAL!!!
 
Det finns en speciell grupp jag vill belysa som började sin bana efter andra världskriget och formades 1954. En polsk politiker och en tyskfödd prins från Nederländerna, Prins Bernhard, en tidigare medlem till nazistpartiet, var med och bildade det som fått namnet Bilderberggruppen (utifrån hotellets namn där man samlades). 
Idag finns det 34 styrelseledamöter som årligen bjuder in talare och deltagare. Varje år sedan dess har det nu samlats ca 130-150 personer under några dagar på okänd ort, för att föra samtal som är strikt hemlighetsfulla, och där man förbinder sig att inte yppa något som helst om vad som sagts eller kommit fram.
Det är personer inom affär, industri, bank, militär, media, politik och akademi-världen. Alla samlas obundna till sina officiella uppdrag. Man kan där dela åsikter, ide´er, och utbyta information utan att avslöja vem som delat detta. När deltagare får frågor om sitt deltagande möts man av ovilja och tystnad att berätta något från mötena. Flera YouTube-klipp finns om detta. 
Det är en samling som består till 2/3 av europeer och restan kommer från Nordamerika, och man kommer samman för att samtala om trender i världen, sägs det. Efter många påtryckningar han man nu kommit upp med en egen hemsida, men fortfarande är mycket stängt och ingen information får komma ut. Och konspirationsteorierna flödar ...
 
Deltagarlistor har kommit fram, men det som också finns med i bilden är, att alla deltagarnamn verkar man inte offentliggöra, för att dölja det som egentligen avhandlas. Henry Kissinger är en drivande kraft och David Rockefeller var det på sin tid. 
Från Sverige finns deltagare som bl.a. kusinerna Marcus och Jacob Wallenberg, Carl Bildt, Stefan Löfven, Olof Palme på sin tid, och förra året 2017 var Annie Lööf inbjuden. En orsak till att hon var med, kan vara att man vill veta var hon står i vissa frågor. Vid flera tillfällen har politiker blivit inbjudna, som något år senare stått som ledande stadsmän/kvinnor.
OCH ... I år var det för första gången som en ledare från Vatikanen blev inbjuden!!!  Vatikanens kardinal och stadssekreterare.
När stora investerare, företrädare för Google, NATO, AI (artificiell intelligens), Vatikanen m.fl. finns med, finns mycket information och ide´er samlade.
Det är världsmakteliten!
 
Här finns en liten grupp (34 ledamöter samt dess talare och deltagare), som vill fånga influenser, styra tankar för att osynligt regera i bakgrunden, påverka olika frågor som kommer att drivas i olika lände och påskynda europeiskt samarbete och integration. Det sägs att man vill försvaga nationalstaternas roll för att underlätta för de globala företagen och bankerna att växa fritt, med minimal kontroll av nationella regeringar och parlament i olika länder. Många av deltagarna talar öppet, i många andra sammanhang, om en ny världsordning. Precis som om det vore något helt självklart och naturligt.
Här har vi tankesmedjan för en världsregering, världsekonomi och världsreligion.
Här föddes tankarna kring FN, NATO, EU och Euron.
Bl.a.
Nu så har vi Agenda 2030 också!
Sött och salt blandas där välgörenhet och villfarelse vandrar hand i hand ...
Ur bibliskt perspektiv ...
 
Här är vi nu i ett landskap där globalism, nationalism och populism växer. Ett och annat exponers, samtidigt som förakt och hat får grogrund. Och en tysthetskultur frodas ... För vem var det som egentligen röstade på Trump och vågar man stå upp för Israel, bl.a.? Frågorna är många.
Ett kaos av något slag behöver komma som banar vägen för det som man vill uppnå:
EN NY VÄRLDSORDNING!
 
... och vi funderar på om vi ska rösta på höjda pensioner ...
Inne i vår bubbla...
 
Viktigt att vara informerad så vi vet vilken tid vi lever i.
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-08-26 17:18:44

Viktig informasjon! Bra skrivit!

Svar: Tack! 😊
Eleonora Lahti

Postat av: Fritz

Publicerad 2018-10-02 11:31:09

Tack Eleonora för denna upplysning. Hoppas att många läser den!

Svar: Yes! 🙌
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela