inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Skapa nytt inlägg - i mellanland!

Publicerad 2019-07-16 13:43:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

"Skapa nytt inlägg"
Så står det på knappen i programmet för att börja ett blogginlägg. 
Skapa
Nytt
Inlägg
 
Något som aldrig funnits och något som ska bli till. Ord och bilder som formas utifrån tankar, upplevelser eller drömmar. 
Jaha... 
Sommaren så här långt har bestått av mycket trädgårdsarbete, eller ska jag kalla det trädgårdsnöje? Det som andra ser som en börda är för mig en glädje, men då måste tiden finnas tillgänglig förstås. En växtkraft utan dess like drar igång och allt bara händer av sig själv. 
Likadant med det målade träräcket eller uthustaket. Det händer av sig själv, men tvärtom. Färgen flagnar och taket börjar ruttna på uthuset där takpappen blåst bort. 
Två motsatta krafter i tiden, som jag kämpar emot på var sitt sätt. Växterna ska rensas och gallras annars tar det fullständigt över, men det vi har byggt upp, träräcke och uthus, det behöver målas och repareras. 
 
Likadant är det i våra liv på flera olika områden. Å ena sidan - å andra sidan...
Växtkraft och nerbrytning..
 
Vi kan vara på ständig jakt att skapa nytt. Ny garderob, personlighetsutveckling, nya andliga uppenbarelser (😉 ), ny musik, nya relationer, ny karriär och ny livsstil i mat och motion. 
Så bra vi ska bli!! 👏
Allt nytt, där vi skapar och skapar och skapar...
Kokar vi ner det till en koncentrerad essens, handlar livet om relationer, ekonomi och hälsa.
 
Men HALLÅ!!
Staketet där färgen börjar flagna, för att inte tala om taket som nu ruttnar och måste bytas ut, det är utmaningarna som behöver åtgärdas. 
 
Staketet går att rädda genom att skrapa bort den gamla färgen, tvätta rent, grunda och sedan måla ytterligare två varv. Men taket! Det är bara att riva bort och sätta nytt. 
 
Mitt i livets tillväxtfas och allt nyskapande behöver vi se om det inte finns ett och annat att skrapa bort. Och helt plötsligt ser det värre ut än innan! Men det är bara att jobba vidare och snart är allt i sin ordning.
Värre är det med taket! När man väntar för länge innan man tar tag i problemen kan allt behövas rivas ner och det är helt uppenbart hur man slarvat och tillåtit en "låt gå" mentalitet.
 
Men det kanske finns ett underliggande problem i allt detta? Sköttes underarbetet rätt när det skulle målas? Varför var det bara takpapp på uthuset och ingen plåt? 
Lite slarv på undersidan... eller översidan...
 
Och jag tänker på situationer, händelser och människor...
 
Det finns en tendens som jag nu ser i kyrkans värld. Den går åt två håll och båda kräver kraft, mod, urskiljning och kunskap.
Det finns en härlig växtkraft i kyrkan som vill skapa nytt - men precis som i trädgården kommer det nya perenner och rosor ur den gamla roten. Det behöver rensas, gödslas, vattnas och ibland delas, för att det ska växa vidare och må bra. Men jag ser att det finns en ande av exklusivitet som börjar göra sig gällande, som föds ur en längtan att se det spektakulära, där förförelse och manipulation ligger som en underliggande härd. Kanske man försöker plantera något som inte alls hör hemma i trädgården..?
Ett andligt krig pågår.
Tyvärr ser det fint ut på ytan - en tid...
 
Så har vi andra problemet. Man börjar så bra, taket på plats och tjärpappen likaså, men man kommer aldrig till skott!! Åren går och man underar tillslut varför det läcker in. 
 
Guds ord talar om vårt andliga husbygge. Det har en fast grund som är Guds Ord. Men mitt i allt detta tals det om en församlingsstruktur där Guds gåvor ska finnas i funktion för att vi ska byggas upp till andligt mogna människor. Vi ska utrustas till att vara med och bygga upp Krist kropp (Ef. 4:11-12).
Och här blir det probelm!!!
Eller.... här har vi lösningen.
 
Rädslan utifrån gamla erfarenheter kan få dig att inte vilja göra något och du blir handlingsförlamad och/ eller bekväm. Jag läste just ett sådant inlägg på facebook. "Jag har lämnat svenska kyrkan och pingstkyrkan.. jo, jag ser på TV..."
Detta är inte vad jag läser om i bibeln kan jag konstatera. 
 
🌱
Från honom får hela kroppen sin tillväxt.
Så byggs kroppen upp i kärlek,
och den fogas samman och hålls ihop
genom det stöd som varje led ger,
alltefter den kraft som är utmätt
åt varje särskild del.
Ef. 4: 16
🌱
 
Varje led ska ge stöd till andra i kroppen, utifrån sin förmåga. Det går inte att vara overksam och leva sitt eget liv. Bibeln talar inte bara om vår gudsrelationon, utan den lyfter även fram våra relationer i familj, församling och samhälle. Där får vi möjlighet att slipas, växa och bära. 
 
"Takpappen" i livet börjar kanske brytas ner av väder och vind, bit för bit. Ett, två eller sju år går, och det verkar ju fungera i alla fall...
På utsidan ser man lite vad som händer, men på insidan känns det av. 
 
Själv levde jag några år i ett "mellanland". Jag behövde det just då. Det var något av en andlig retreat, utan att behöva ta ställning till massa tyckanden. Det var som att kalibrera den inre andliga kompassen. 
Kanske du är mitt uppe i en sådan tid, eller så är det nu dags att ta steg vidare. 
 
Jag tror inte det är tänkt att "mellanlandet" ska vara din boplats, utan det ska få vara något du lämnar efter en tid. Jag ber att du ska finna det sammanhang som Gud vill leda dig in i. Låt inte fruktan och gamla erfarenheter binda eller styra dig. Guds ande leder i frid, men du behöver vara tillgänglig i allt detta och stå med öppna ögon och ett öppet hjärta. 
 
Guds välsignelse över dig, att "Skapa nytt inlägg" i ditt liv!
 
/Eleonora💞
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela