inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När kristen tro curlas bort ...

Publicerad 2021-02-01 22:37:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så mycket som ändras, förändras, läggs till, tas bort, hittas på och bortförklaras ... Man kan verkligen undra: Vart är vi påväg?
 
Jag lyssnar på en sång från 80-talet och tas i tanken och upplevelsen tillbaks i tiden. En tid där kyrkan hade sina olika inriktningar, men ändå kunde man känna att vi hörde ihop. 
Men nu ... nu krackelerar det, och sprickorna ska antingen försöka döljas, eller så är det detta som utnyttjas för att utvecklingen ska gå fortare, för något helt annat ska utformas för framtiden.  Det är kanske så mycket annat som nu ska rymmas i det som en gång var - Guds hus och Guds församling.
Men, man kan aldrig lura Gud eller göra om evangeliet. Det är som det alltid har varit, och inte en enda prick ska få tas bort. Så är det! Kanske obekvämt, gammalmodigt - men det som är sant. 
 
Vi lever i en tid när omvärlden och tidsandan vill diktera våra ställningstaganden och vår tro, men politisk korrekthet och åsiktskorridorer kan aldrig vara det som definierar Guds Ord. 
Det som Gud har sagt det har han sagt!
Det som är avgörande för oss är om Gud är med oss. 
Är det någon gång vi måste tala i klartext är det nu! Det curlas och lullas på alldeles för mycket i kyrkans värld just nu. Vi har ett samhälle som håller på att slitas isär, ett världspolitiskt och ekonomiskt system som nu kör helt obehindrat framåt med sin agenda i full kraft. Och församlingen har precis kommit på att det är ganska bekvämt att få en hel ledig helg där man kan göra precis vad man vill ...
 
📌
Jag uppmanar dig ALLVARLIGT ...
Träd fram i tid och otid ...
Ty det skall komma en tid då människor inte längre
skall stå ut med den sunda läran, 
utan efter sina egna begär
skall de samla åt sig mängder av lärare,
allteftersom det kliar dem i öronen.
De vägrar att lyssna till sanningen
och vänder sig till myter.
2 Tim 4:1-4
📌
Anden säger tydligt att i de sista tiderna 
kommer somliga att avfalla från tron
och hålla sig till villoandar
och till onda andars läror.
1 Tim 4:1
📌
 
Problemet, som jag ser det, är att syndabegreppet har reducerats bort och nu ska det vara varmt, trevligt, bekvämt och mysigt - och kraften, sältan och ljuset försvinner. 
Det är dags att läsa bibeln och få förståelse för att en helig Gud kan man inte närma sig hur som helst. Visst finns nåden där, men då i samklang med ett hjärta som vill lämna sina egna vägar för att följa och vara en Herrens lärjunge. Guds kärlek som vi möter, mitt i vårt eget elände, får oss att vilja förändras. 
 
📌
Vi har inte heller strävat efter att bli ärade av människor,
vare sig av er eller av andra.
1 Tess 1:6
📌
 
Som sagt: Det är mycket som ändras, förändras, läggs till, tas bort, hittas på och bortförklaras ...
Men ... det som är avgörande för oss är - om Gud är med oss!
 
/Eleonora💞
 
Ps. Om du läser inlägget på datorn ligger en annons från blogg.se över endel av texten. Tyvärr har jag ingen möjlighet att styra över det, men i telefonen finns inte det problemet. Där ligger annonsen innan inlägget. Ds.
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela