inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Del 6: Åtskiljandet

Publicerad 2022-05-12 13:26:11 i B3, Profetisk tid,

Det är mycket som händer och man undrar hur allt ska redas ut och även bli rätt. Vem har gjort vad och vilket ansvar ska utkrävas?
Bibeln talar om två olika domstolar som kommer att vara det som åtskiljer människor i den yttersta tiden. Det kommer att prövas vilken relation de har haft till Jesus. 
 
Vanligtvis tänker vi kanske domen vid den vita tronen (Upp 20:11-15) som den domstol alla skall träda fram inför. Den slutliga domen innan den nya himlen och jorden framträder. Men Paulus talar till sina troende vänner i Korint att de alla ska träda fram inför Kristi domstol, för att var och en skall få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont (2 Kor 5:10). Har man varit en god förvaltare eller någon som berömt sig av yttre ting (v.12)? Vi kan missa själva lönen men ändå vara hos vår Fader, eftersom man fick ut sin lön här på jorden.
 
Akta er för att utföra goda gärningar för att människor skall se er.
Då får ni ingen lön hos er Fader i himlen.
Matt 6:1
 
 
Där vid Kristi domstol strår nu alla de människor som varit med i uppryckandet. De möter inte Kristi domstol i fördömelse, för de är rättfärdiggjorda och renade i Lammets blod. Här ska man få del av de belöningar som väntar. Segerkransen för trofasthet, ärekransen för arbetet med lärjungaskap, livets krona för att man utstått stort lidande eller martyrskap och ytterligare belöningar. 
 
Och jag såg troener, och de som satt på dem fick rätt att döma.
Och jag såg deras själar som hade halshuggits
därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord
och inte tillbett vilddjuret och dess bild
och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen.
De levde och regerade med Kristus i tusen år .
Men de andra döda levde inte, förrän de tusen åren hade gått.
Detta är den första uppståndelsen.
Salig och helig är den som har del i den första uppståndelsen.
Upp 20:4-6
 
Det dröjer alltså tusen år för de andligt döda att uppstå till dom, de som avvisat Jesus som sin Frälsare och Herre, men även tusenårsrikets avslut kommer att innebära en prövning.
 
Och när de tusen åren har nått sitt slut skall Satan släppas ut ur sitt fängelse.
Och han skall gå ut för att bedra folken vid jordens fyra hörn.
Upp 20:7
 
 Som sagt ...
Hur ska allt redas ut och bli rätt? Vi har ju alla en längtan efter rättvisa och då måste ondska, synd och lögn tas på allvar. Det måste få sin dom – för vad har vi i så fall kvar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela