inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Otydliga orienteringspunkter

Publicerad 2022-01-24 23:42:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Det är mycket ifrågasättande, många åsikter blandat med oro, rädsla och – högmod. Hopsnickrade egna teorier blandat med kunskap och fakta – kryddat med ideologiska förslag och inriktningar ur ett samhällsperspektiv.
Det är så mycket som ska rymmas och behandlas utifrån den individuella och globala horisonten, att man kan känna sig som en bricka i spelet – för karusellen snurrar fortare och fortare ...
Utan ett bibliskt perspektiv tappar man de nödvändiga orienteringspunkterna – som samtidigt är så teologiskt nersölade av okunskap och förvirring. 
Hur är det nu med uppryckandet, Jesu andra tillkommelse, tusenårsriket, domen och evigheten? För att inte tala om vedermödan, alla vredesskålar, antikrist och den falske profeten ..?
Det låter som fabler och fantasier och man hör hur allt ifrågasätts.
 
Framför allt ska ni veta,
att i de sista dagarna kommer det människor som drivs av sina begär
och som förtalar och hånar er och frågar:
"Hur går det med löftet om hans ankomst?"
2 Petr 3: 3-4
 
Tyvärr finns det mycket okunskap om bibelns profetior, och en del av dessa – nu i en ny kontext – blir beskyllda att vara konspirationsteorier. Vi kan se skuggor i horisonten av det som är i antågande men också känna vindpiskandet av det som redan är här. 
 
Vi förstår till en del
och profeterar till en del,
men när det fullkomliga kommer
skall det förgå som är till en del.
1 Kor 13:9-10
 
Det som lätt händer är att man rör ihop olika tidsskeenden och tror att allt gäller den kristna församlingen. Bibeln sträcker sig från en tid innan skapelsen och hela vägen in i evigheten. Vi har verser som handlar om församlingens tidsålder, tusenårsriket och evigheten. Och vissa texter handlar bara om det judiska folket där Daniels bok, Matteus 24 och Uppenbarelseboken innehåller delar av detta. 
Det finns ett facit i bibeln men som sagt ... vi förstår till en del och profeterar till en del. 
 
Det finns profetiska mönster som upprepas, där vi ser hur historien går i cykler. Som det var på Noas och Lots tid ... och profeten Elia som kommer innan Herrens dag (Malaki 4:5).
Vattenmassor och översvämningar över stora delar av Europa. Stora skogsbränder över enorma områden i bl.a. USA och Australien, och desperat torka över många delstater i USA. Och allt detta på många andra platser också. 
Noa – vatten, Lot – eld, Elia – torka
Känner man inte till Guds ord och ser historien och de profetiska tilltalen, saknar man orienteringspunkter. Kristna normer bryts ner och det kommer ett yttre och inre avfall, där det yttre är så uppenbart att man knappt behöver kommentera det. Men det inre avfallet är så förrädiskt och leder till så stora kursändringar att man tillslut missar målet ...
Det profetiska ordet och undervisningen om Jesu återkomst hålls tillbaka. En förvärldsligad livsstil accepteras, gudstjänstliv som blandas upp av österländska och rent ockulta inslag, och bibeltroheten tappar sin substans i lightversioner i tal och skrift.
 
Guds ord är levande och verksamt.
Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, 
så att det skiljer själ och ande, led och märg,
och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar.
Inget skapat är dolt för honom,
utan allt ligger naket och uppenbart för han ögon.
Och inför honom måste vi stå till svars.
Hebr 4: 12-13
 
Det finns en fara att hamna både i ena och i det andra diket. Högmodet lurar runt hörnet och vill göra oss till en "besserwisser". 
Men vi kommer ihåg:
Vi förstår till en del, och profeterar till en del ...
Gud har allt i sin hand, samtidigt som tidsandan är en del av den utveckling som världen ska genomgå. Vi kan inte hindra detta – vi lever mitt i alltsammans – men vi själva har ett ansvar att inte falla för kompromisser. 
 
Håll i hatten - nu snurrar det fort!
 
/Eleonora💞
 
 
 
Du är välkommen att följa mig via FB som "följare". Jag har även FB - sida, "In my living room – Eleonora Lahti" som du kan gå in och följa.

Och jag undrar ...

Publicerad 2022-01-18 20:51:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Man undrar verkligen vart vi är påväg, eller kan det vara så att vi egentligen vet ett och annat, men har svårt att ta till oss det? Inget är nytt under solen heter det ju, men samtidigt är det något som rör sig i kulisserna som ger signaler om att en ny tid är här. 
 
Mycket av det som setts onormalt har nu med tiden – och det ganska snabbt – normaliserats. Och ska vi hårddra det, kan vi säga att mycket av det onda har blivit gott och det goda har blivit ont.
Och man undrar: Hur har det kunnat ske?
 
Ända från världens skapelse ses och uppfattas hans osynliga egenskaper,
hans eviga makt och gudomliga natur genom de verk som han har skapat.
Därför är de utan ursäkt.
Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom,
utan förblindades av sina falska föreställningar,
så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan.
De bytte ut Guds sanning mot lögnen
och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen,
han som är välsignad i evigheter
 
Rom 1: 20-21, 25
 
Det finns åsiktskorridorer som vill strömlinjeforma en hel befolkning, och en självklar politisk korrekthet kliver fram.
Och man undrar: Hur hamnade jag i detta?
"Den värld som vi känner kommer drastiskt att förändras". Det är inte mina ord utan forskare och politiker talar om att vi är påväg in i den största revolutionen efter den industriella revolutionen på 1800 -talet. Det handlar om digitaliseringen och all utveckling kring artificiell intelligens. 
Det finns mycket gott i denna utveckling, men vi ser mer och mer hur den nya tekniken används och ett kontrollsamhälle växer fram ...
Ett kontantlöst samhälle, hälsokontroller, social rättvisa (som å ena sidan låter bra men har sin agenda), begränsningar i energi – och listan kan göras längre för varje år – eller kanske varje vecka ...
Och jag undrar: Hur fort går det – egentligen?
 
Vad är budskapet i kyrkornas talarstolar? Är det det manna som vi behöver för dagen, som utrustar den troende till tjänst och som breder ut evangeliet, eller är det en gammal skåpmat som plockas fram ur traditionens hyllor?
Allt kommer att skaka som kan skaka!
Och jag undrar: Hur förbereder vi oss?
 
Fruktan sprids som en löpeld, och kaos, uppgivenhet, ilska och sorg kommer i dess kölvatten. Gemensamma åtgärder som tas runt om i världen av regeringar och myndigheter, delar samhällen i "vi och de".  
Det finns överallt – splittring! Politik, kyrka, familjer och arbetsplatser berörs, och alla åldrar är involverade. 
Vi och de ...
Klimat, migration, vaccin, könsfrågor, koldioxidutsläpp, mat ...
Listan kan göras lång. 
Kokar vi ner alltsammans kommer det att handla om en enda sak:
Det avgörande i vår tid är om Gud är med oss!
Och jag undrar: Är Gud med oss ...?
 
Det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran,
utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare,
allteftersom det kliar dem i öronen.
De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.
 
2 Tim 4: 3-4
 
Bibeln varnar för vargar i fårakläder ...
 
* En världsregering
* En världsekonomi
* En världsreligion
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela