inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Returning to Mt. Sinai – COP27!

Publicerad 2022-10-29 21:20:00 i Profetisk tid,

 
Så var det dags - igen! Det interreligiösa samarbetet hittar återigen vägar vidare. Nu är det dags för FN:s klimatarbete att bli grogrunden för ännu en dialog med andliga samtal - och de stora världsreligionernas toppföreträdare kliver in i det stora finrummet.
Och året är 2022 ...
 
Om man inte känner till och kan avläsa det profetiska Ordet, som blir mer och mer uppenbart och tydligt i denna tid, då är det bara ännu en fascinerande tillställning där man, i god ton, respekt och samförstånd, möts. 
Och visst låter det väl ändå bra – för något måste väl göras?
Det handlar om klimatet ...
 
Sharm El Sheikh i Egypten välkomnar nu världsledare i FN:s stora klimatkonferens COP27. Det är alltså det tjugosjunde året man nu har en sådan konferens, och den pågår mellan 6:e november till den 18:e november. Mitt i denna konferens, söndagen de 13:e november, kommer en speciell händelse och sammanslutning äga rum. Returning to Mt. Sinai!
 
Nu möts olika religiösa företrädare och ledare. Kristendom, judendom, islam och andra religioner är representerade, och det handlar om att tillsammans komma till en fysisk och andlig plats av omvändelse, sökande med en ny vision, för att ta emot ett budskap för dagens mänsklighet.
Man ser det religiösa landskapet som en stor inspirationskälla som har nyckelroller i att förändra attityder och hjärtan för ett förvandlat samhälle.
 
Och nu ska det genomföras det som aldrig tidigare hänt - en interreligiös klimatomvändelseceremoni – och platsen är berget Sinai! Man talar om en plats av profetiska uttryck och mottagandet av Guds tilltal från Mose och Elia, men även Muhammed för muslimer. De abrahamitiska religionerna. 
Söndagen den 13:e november är det då dax.
Liturgier, textläsning och musik från de olika religionerna ska nu låta det andliga komma till praktisk handling, för att ta ansvar för Guds skapelse. 
 
Och nu ska det tio ledorden presenteras!
De tio universella klimatbudorden ...
I en interreligiös omvändelseceremoni ...
Som ska förena världen ...
 
Men vad gäller för oss?
Att känna till det profetiska ordet, utifrån historien men samtidigt det som ligger i framtiden, är helt nödvändigt. Hur ska vi annars kunna se och förstå det som händer mitt framför våra ögon? Det finns goda förklaringar som kan vara lättköpta – men ack så förrädiska!
 
... man tog sig för att dyrka och tjäna det skapade
i stället för Skaparen.
Rom 1:25
 
Och det är här synden kommer in! Gud har prioriterats bort för man "kan själv". Det som händer är att man kränker Gud!
Man kan även undra över vilken kunskap och förståelse deltagarna har om sin gud. Det går inte att blanda, ge och ta, hur som helst. 
Man kan ha kunskap om Gud, men vad det framför allt handlar om är att känna Honom.
Här finns det varningar i bibeln från första till sista boken ...
 
Det känns som både det ena och det andra är på väg att kidnappas. Andlig enhet, Guds tio budord, profetisk skärpa och tilltal, omvändelse ...
 
Omvänd er ty himmelriket är nära, ropade Johannes döparen.
Omvänd er ty himmelriket är nu här, ropade Jesus. 
 
Snart ropar en annan röst: Följ mig – Jag ska rädda världen ...
 
Och avfallet är stort, bedrägeriet påtagligt ...
Och vi har ett facit hur det kommer att bli ...
 

/Eleonora 💕
 
Ps. Om du läser inlägget på datorn ligger en annons från blogg.se över endel av texten. Tyvärr har jag ingen möjlighet att styra över det, men i telefonen finns inte det problemet. Där ligger annonsen innan inlägget. Ds.
 

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela