inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vi talar nästan inte om det...

Publicerad 2017-12-26 23:58:00 i B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
och egentligen är jag inte ens inne på nästa avsnitt ännu, som jag skrev om i mitt förra inlägg.
Dessa juldagar har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte kan ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
🔸🔶🔸
Detta skriver jag till er
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse
som ni har tagit emot av honom,
och ni behöver inte någon som undervisar er,
utan vad hans smörjelse lär er om allting
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
🔶
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
🔸🔶🔸
Dem som har kränkt förbundet
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut.
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
🔶
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora 💞
 
Läs gärna förra inlägget här: 
http://inmylivingroom.se/2017/december/hesekiel-38-the-enemy-of-my-enemy-is-my-friend.html
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Hesekiel 38 - The enemy of my enemy is my friend...

Publicerad 2017-12-25 23:30:00 i B3, Högtider, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så är vi snart påväg att avsluta julfirandet...🎄😳
Mycket av charmen är ju förberedelserna av julen med allt vårt pyntande, bakande och våra julklappsinköp. Men nu ligger allt julklappspapper i en sopsäck, chokladlådorna börjar bli tomma och julmusiken vill vi snart inte lyssna på längre. 
 
I vår familj började vi lite i förväg med lilla julafton på 3:e advent. Det är många familjer i Lahtisläkten som ska samsas om julen, och då får det bli lite varannat år för oss. 
Det blev dockskåp, barnspis, bilbana, elvisp, påslakan, gummistövlar och mycket mera. Festen rullar på, och vi gläds med varandra, och gör helgen efter traditionens och konstens alla regler. 🎉🎁🎄
 
Mitt i allt detta har jag försökt att förstå lite mera av viktiga saker, som dragit förbi mitt medvetande de sista veckorna. Som vanligt är vi så upptagna av våra egna utmaningar och fullspäckade scheman, att vi inte ser skogen för alla träden - eller vad vi nu ska ursäkta oss med. 😵
 
Det handlar om Hesekiel 38 som just nu utspelar sig i världspolitiken, AI (artificiell intelligens) och Global Forum där bl.a. världsledande affärsledare hörsammat påvens upprop om att utforma en ny social sammanslutning. Och i centrum för allt detta står den märkliga syn som lärjungen Johannes fick på ön Patmos när han var landsförvisad och var i 80-90-års ålder - Johannes uppenbarelse!
 
För att inte detta inlägg ska bli för långt delar jag upp det i tre blogginlägg, och börjar med Hesekiel 38. 😉
 
I november hände något som fick Hesekiel 38 (Gogs fälttåg är rubriken i min Bibel), att framstå som MYCKET aktuellt. Eftersom länders gränser och namn förändras med tiden, är det ibland svårt att förstå och avgöra vad som är vad, men här handlar det bl.a. om hur Ryssland (Gog), Iran (Persien) och Turkiet (Togarmas) kommer samman. Helt otippat och något som aldrig tidigare har förekommit.
Turkiet har varit israelernas turistland som man åkte till på semester, fram till en tid sedan, och på 70-talet var Iran vänligt inställda till Israel och undvek bl.a. att lägga sig i Yom Kippurkriget -73 och lät Israel fortsätta köpa olja (även om den steg dramatiskt i pris). Och nu har dessa länder, Iran, Turkiet och Ryssland, hamnat mitt i Libanon och Syrien efter det vaccum som uppstått efter IS. Där är de nu, vid Israels gräns, och kom dit på ett tillsynes "naturligt" sätt.
Idag ser israelerna Iran som deras största hot ,och då är följande talesätt som används i mellanöstern passande: "The enemy of my enemy is my friend". Och då har vi nu även Saudiarabien på banan, som också har Iran som största fiende och hot. Under ett par år har Israel haft samtal med dem, och nyligen klev Israels högste armechef fram i saudiarabisk press och berättade om det samarbete man påbörjat med att dela information med varandra. Nu har helt plötsligt mellanösterns schackpjäser förflyttats, och utgångsläget är helt annorlunda än vad vi är vana med.
Spelplanen börjar bli klar, för det som har profeterats för 2600 år sedan....
 
Om du vill lära mera om detta finns det en del att lyssna på. Här ett av klippen:
 
 Som kristna får vi inte vara okunniga om vad som sker. Det är inte självklart enkelt att förstå hur ett och annat hänger ihop - och vi kommer inte heller att förstå allt - men vi har ett ansvar att ta till oss det som mer och mer blir uppenbarat. 
Vi vet att världsläget drar ihop sig och vi kan förvänta oss stor dramatik i mellanöstern. Samtidigt måste vi fråga oss hur detta kommer att beröra oss här uppe i norden. 
 
Det vi vet är, att parallellt med detta, finns det politiska och religiösa system som börjar väva sitt nät som symboliskt kallas för Babylon (Babel). Och Guds Ord säger: FLY UT UR BABYLON!!!!
 
Det finns en vers i Jeremia 50 som jag läst lite nu och då, och jag undrar:
Vad betyder detta?
Handlar det om oss, hedningar i nordlandet...?
 
🔚
Fly ut ur Babel...
Ty se, jag skall uppväcka från nordlandet
en mängd stora hednafolk
och föra dem upp mot Babel.
De skall rusta sig till strid mot det,
från det hållet skall det erövras.
Deras pilar skall vara
som en framgångsrik hjältes,
som inte vänder tillbaka tomhänt.
Jer. 50: 8-9
 Lyssna till flyktingarna som söker rädda sig
ut ur Babels land,
för att i Sion förkunna Herrens,
vår Guds, hämnd, hämnden för hans tempel. 
...Ty det är ett gudabildernas land...
Jer 50: 28, 38
🔚
 
God fortsättning på julen ,och vi fortsätter om AI om några dagar... 
Och vi ska inte gripas av fruktan när vi ser allt som sker runt omkring oss....
/Eleonora 💞
 
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Världens sista tider

Publicerad 2017-12-06 23:13:00 i B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

- "Det är världen sista tider...", sa min mor ofta. Det är några år sedan, och nu låter jag likadan. Allt skruvas upp och tempot blir högre och högre. Men vi har ett problem: Många vet inget om detta och kyrkan har till och med fullt upp med sin nya förordning om vad som ska sjungas, läsas och bedjas.
Ordningar och ritualer.
Eller så putsar man och fejar på fasaden på andra platser, så inte sprickorna ska synas...
Jag kommer ihåg när jag som barn följde med mina föräldrar till den fullsatta kyrkan 1967. Israel hade nyligen utkämpat sexdagarskriget och jag minns ännu spänningen, förväntan och allvaret i gudstjänsten. Bibelns profetior lästes upp, och vi förstod att snart är dagen här när Jesus kommer tillbaka.
 
Några år senare kom filmen "Som en tjuv om natten", och något av den förväntan man haft vändes i skräck och rädsla. Hur många frikyrkobarn och ungdomar (och säkert även vuxna) var det inte, som var livrädda att komma hem till ett tomt hus? Tänk om Jesus hade kommit och man blivit lämnad kvar?😰
 
Åren går och undervisning om bl.a. rättfärdighet kommer oss till del. Vilken glädje och befrielse! Vi är inte förlorade av ett enda litet misstag i livet, utan vi har en hjälpare som upprättar och leder oss vidare.
Men i vår bekvämlighet kommer kanske en lite mera relaxad livsstil - och det mesta blir tillåtet....
Och nåden flödar - tror man...
 
För många har det blivit viktigare att inte bli avslöjade i sina orättfärdiga handlingar, än att se till att göra det som är rätt. Något som florerar både i hem, skola och arbetsplatser.
Det kallas hyckleri!
Och man undrar varför det är så jobbigt... 😫
Vi lever våra liv inte bara inför människor, utan också inför Gud.
 
Så har vi de stora penseldragen i det profetiska skeendet. Så stora att vi inte ser dem, ungefär som att vi inte ser skogen för alla träd...
 
I bibelns sista bok och kapitel, säger Jesus till Johannes i den uppenbarelse han får ta del av:
 
 💛👑💛
Se jag kommer snart och har min lön med mig
för att ge var och en efter hans gärningar.
Jag är A och O, den förste och den siste,
begynnelsen och änden.
Upp. 22: 12-13
 👑
 
Johannes, Jesu lärljunge, är nu en gammal man som blivit förvisad till Patmos, i en tid av stark förföljelse av kristna under 1:a århundradets slut.  
I sin uppenbarelse, som främst handlar om tidens slut, börjar den dock om församlingarnas tillstånd. Det finns ljusstakar som kommer att flyttas, för Guds Ande bekänner sig inte till vad som helst.
Faktiskt!
Och domen börjar i Guds hus...
Det handlar om att man blivit kärlekslösa, håller sig till felaktiga doktriner, upphöjelse av prästerskap som blir medlare mellan Gud och människor (nikolaiternas lära), "Isebels ande" med demoniska influenser som styr och manipulerar, falska fasader med religiositet, kraftlöshet och ljumhet.
Och breven är fortfarande aktuella... 👊
 
Så kommer sedan alla dessa märkliga uppenbarelser som man har svårt att förstå. Det är djur med märkliga utseenden, stjärnor som faller ner, basuner som ljuder, skålar som töms ut, kvinnan och draken, skökan och Babylon. Och lite till.
De gamla profeterna i GT är inte heller så enkla att tyda med sitt symbolspråk. Hur ska man kunna förklara något  man inte har ord till, t.ex. flygplan, utrotningsläger, eller chip?  Då blir det orden "örnvingar, förtorkade ben, och märket alla måste ha för att få köpa och sälja", man använder sig utav.
 
Duvan blev symbolen och uttrycket för flygplanen
 
Eller ska vi ta lite i nutiden, David Wilkersons bok Synen? När den boken kom på 70-talet blev den starkt ifrågasatt. Han talar bland annat om miljöförstöring (som vi knappt hade förstått vad det var för något), kyrkliga strukturer, och pornografi i TV-rutan (för det var ju olagligt). Så börjar han försöka beskriva något han inte har ord till. Det handlar om hur ungdomsgängen och bråken från gatan hamnat inom hemmets väggar, mitt ibland omedvetna föräldrar. Han talar om "underjordiska bulletiner" som kopplar dem samman. Ja, hur ska man kunna förklara något man ser och som man saknar ord till, när inte ordet "internet" fanns? Samma problematik hade, Hesekiel, Daniel, Johannes m.fl.
 
 Många efterlyser profetröster i vår tid. Var finns de, har de utrymme att tala? Men frågan är nog snarare:
- Vem vill lyssna? Och har vi de som kan tolka och tyda tidens tecken - och vilka vill lyssna?
Och vad gör vi med kunskapen..? 😳
Påminner det inte om berättelsen om den rike mannen och Lasarus i Lukas 16?
Den rike mannen som levde var dag i glädje och fest och insåg inte att han där, mitt i livet, måste söka de eviga värdena. För även om någon kom tillbaka ifrån det döda skulle man inte vilja omvända sig.
Svaret han fick var att du har Mose och profeterna. Dem ska du lyssna till.
 
Om någon dag ska jag skriva lite enkelt kortfattat om att lyssna till bl.a. Hesekiel och Johannes i vår tid. Något av de stora penseldragen. Oh hjälp....vad ger jag mig in i?! 😜
Det händer mycket nu i världen och en ny religion är också på gång - AI!! 😵
Nu går det undan!
 
Kanske det är dags igen att sjunga Pelle Karlssons sång "Tidens tecken ser du inte dem?" 🎶
 
/Eleonora 💞
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela