inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Tidens höst

Publicerad 2019-09-26 21:57:00 i B3, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så är det då snart dags - igen! 🎂
Födelsedagarna händer ofta nu för tiden. Jag tycker det nyss var kalas i Länna gårds festlokal med alla mina vänner. 
Men i år tar vi det lugnt...
Visst reflekterar man över år som varit. När jag berättar för ungdomar om ett och annat, inser jag att det var ju långt innan de föddes. Hur kan detta var möjligt?!
Vi tar en bild till...
Så är det!
Du och jag - du gamla vän från svunna tider...😅😂🤣
Men om vi glömmer eller förtränger år som gått, kan vi omöjligt förstå oss själva. Vi formas hela tiden av händelser och människor runt omkring oss. 
 
MEN:
 
Har vi levt utifrån Guds tankar och planer för vårt liv - fram till nu?
Den där elden som brann inom oss för många år sedan? Eller skyller vi på ungdomens iver och drömmar och ger livet dess förklaringar varför det blev annorlunda? Kanske det är någons fel eller kanske till och med en kyrkas eller skolas ansvar - resonerar man...?
Eller, kan det vara så att man har släppt taget (något) om Guds närvaro i sitt liv och Ordet?
Ja... då är det inte lätt att planera och förstå fortsättningen i livet. 
Faktiskt!
 
Släpper vi taget, förnekar eller förtänger bakgrunden i livet, förstår vi inte vår situation idag och än mindre den framtid som ligger framför oss. 
Så lätt det då är att tro att livet har passerat och den låga som brann klart och tydligt verkar inte vara något att räkna med längre.
Men kan det vara så att allför mycket av "tidens omsorger" snärjer dig?
Jag ser ett uppdrag som ligger och väntar på oss. Och du ska med i detta kära "soffliggare"!!!! 💜
Du har så mycket Guds Ord i dig som ska börja bära frukt i denna tid. Erfarenheter och kunskap som ska komma till användning, och visdom och vägledning till en vilsen generation.
 
Och nu är jag faktiskt något upprörd över att man tillåter sig att bli bekväm i denna tid, fast man vet vad det handlar om!
Vi kan prata, prata prata och ha åsikter om det mesta - men nu är tiden att kliva på tåget och handla!
Blir man för upptagen med allt analyserande tappar man fart, focus och hjärta. Att bli uppfylld av att dela med sig vidare ger en friskhet och blicken hamnar på det viktiga. 
 
Tidens höst är här.
Profetisk tid som vi aldrig tidigare skådat i omfattning. Eller ser och hör du inte...?!
Stå skuldra vid skuldra med andra troende - du kommer att behöva det som aldrig förr. Det finns så många fantastiskt viktiga och härliga sammanhang runt om i vårt land, att ge sitt engagemang och kraft till. 
 
Vi som är här och nu - vi bär på ett ansvar. 
 
Och jag förundras över en ande av bekvämlighet.... 🔍
 
Herre, låt oss växa till och överflöda i kärleken
till varandra och till alla människor
så Gud styrker våra hjärtan
och gör oss oförvitliga och heliga
inför vår Gud och Fader,
när vår Herre Jesus kommer
med alla sina heliga
 
1 Tess 3: 12-13
(Omskriven som en bön)
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Fel på många sätt

Publicerad 2019-09-15 23:25:00 i B4, Morgon och kväll med min Bibel,

Det kan verkligen bli fel på många sätt. Ibland händer det i ett nu, medans andra gånger tar det lång tid, så där som att bli en kokt groda.. 😆
 
Jag tog några bilder påväg ner till sjön en solig sensommardag. Några veckor senare sitter jag nu inne och skriver och känner hur hösten har kommit med regn och rusk. Ibland går det fort!
 
Dagens inlägg och "predikan" handlar om två träd och två båtar. Jodå.. om vi tittar, reflekterar och låter omgivningen och naturen få tala, kan vi se och höra ett och annat.
 
Där är dom - sida vid sida. Det ena trädet växte så ståtligt och rakt men knäcktes av vinden, och grannens utedass i sommarstugan följde med i fallet. Ingen kunde väl ana att det skulle bli så. 
Bredvid står den smått galna och tilltuffsade granen. För den har det inte varit så lätt att växa rak, men tillslut så går det uppåt...
Sida vid sida - olika förutsättningar - men utgången blev det omvända. 
Så kommer jag till bryggan där någons båt legat länge. Ja, den övervintrade också i vattnet. Kanske ägaren dyker upp och ordnar upp det hela, annars är det inte långt ifrån att den sjunker. Det gick ju bra förra sommaren när det var värmebölja, men nu kommer regnvattnet och avdunstningen hinner inte med. 
Försummelse under lång tid - och plötsligt kan det hända det man fruktar!
Inte långt från bryggan ligger en blå båt som verkligen har sin egen historia. När jag ser den blir jag ständigt påmind om en händelse som var sekundrar och centimetrar från en verklig katastrof.
Våra söner var ute med en kompis i deras motorbåt. Den blev lite för "baktung"i hastigheten, och man såg inte den enda båt som fanns - mitt på sjön - med två äldre fiskande män.
Vad händer? De kör på deras båt från sidan! Ena mannen som såg faran hoppar i sjön med sitt fiskespö. I detta kaos fastnar han i fiskelinan som snurrat in armar och ben. Pojkarna som är i 12-13 års ålder, ror snabbt till honom och med knapp nöd får de upp honom i båten. 
- "Jag kommer alltid att ha flytväst på sjön", säger den äldre mannen. "Man vet aldrig vad som kan hända..."
Resultatet av den båtturen är denna blå båt, som vi fick överta efter att en ny båt måste inhandlas. Den blev lagad med glasfiberväv i sidan, som motorn från pojkarnas båt rev sönder när den åkte tvärs över deras båt. Dessutom blev det mardrömmar och förlorade glasögon...
En dyr historia på många sätt.
 
Ibland ställer vi till det för andra, som utedasset som brakade ihop av tallen, eller båtarna som kolliderade. Kanske var det en murken stam och för grunda rötter på stenhällen. Eller så går det för fort och man har inte focus och uppmärksamhet. 
Men det kanske finns ett kämpande kraft inom oss för att klara sig och övervinna, så där som tallen som fick göra en sväng för att komma vidare uppåt? På något sätt ska det väl ändå gå...
 
Men båten fylld med vatten tycker jag nog är den mest tragiska bilden av dessa liknelser. På något sätt bryr man sig inte, eller så har man helt enkelt glömt bort eller förtängt...
-"Kanske det avdunstar tillräckligt mycket så man klarar sig flytande, eller så kanske någon kommer och förbarmar sig..."
Orken och engagemanget är borta - och det blir som det blir...
Och snart händer det - plötsligt!
 
Hur går det för dig just nu?
 
🔔Går det för fort kanske, och du har tusen och en grejer att hantera? 
Har det blivit för mycket "yta" och allt ser bra ut på utsidan, men rötterna är grunda..?
Då är det dags att vakna upp, tänka till, fatta beslut och göra förändringar. Allt för mycket står på spel och du kan förlora alltsammans!!
Det du äger och har är inte alltid någon självklarhet. Allt ska vårdas och kräver sin tid och noggranhet. 
 
🔔Eller känns det som om du blivit ett skådespel för världen? Det ser nästan lite löjligt ut och du har fått ta dina svängar och krokar i tillvaron.
Men du: Är det kanske så att du är påväg uppåt? Påväg ut ur en märklig labyrint, som verkligen har spelat ett spratt med dig? Kan det finns något av en "seghet" som byggts in i dig och gjort att du vägrar att ge upp? Håll ut!!! Kom ihåg att livet sträcker sig uppåt - mot solen.
Det blir bra det här... 😉
 
🔔Men du som guppar runt i båten är det inte mycket hopp om - tyvärr. Om inte du bryr dig - vem ska då bry sig? Visst finns det räddningsplankor och räddningsaktioner som kan förhala ett förlopp, men tillslut handlar det om att du själv fattar beslut, gör förändringar och ser till att tömma båten på vattnet. Förr eller senare kommer du annars att sjunka. 
 
Alla har vi val att göra.
 
✨📖✨
Erkänn alltså ert behov av Gud.
Stå emot djävulen, så ska han fly ifrån er.
Håll er nära Gud, så skall han hålla sig nära er. 
Be Gud om förlåtelse för era synder.
Tvivla inte mer, utan tro på Gud av hela hjärtat.
Gråt över det onda ni har gjort.
Visa en verklig ånger.
Sluta skratta och låt tårarna stömma.
Låt er ytliga glädje vändas i sorg.
Ja, erkänn ert behov av Herren Gud, 
så ska han upphöja er.
Jak. 4:7-10
(Handbok för Livets översättning)
✨📖✨
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Ett varnande exempel

Publicerad 2019-09-06 23:21:00 i Allmänt, B3, Några mest lästa inlägg, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Vi har världens slut inpå oss. Ja, så säger bibeln och vi är nog många som kan hålla med om detta. I denna tid har vi ju även alla klimatalarmister med på spåret, men här finns en stor skillnad. 
Bibeln säger:
🌈
Så länge jorden består, skall sådd och skörd,
köld och värme, sommar och vinter,
dag och natt aldrig upphöra.
1 Mos. 8:22
🌈
 
Vad är egentligen på gång? Det mesta ser ju ut att vara i rörelse - och det på ett sluttande plan. 
 
Bibeln berättar om ett folk som hade allt vad dom behövde. Mat, kläder, ett gemensamt mål, beskydd, och befrielse och frihet från förtryck. Mitt i allt detta står det att deras historia har skrivits ner som ett varnande exempel för oss som har världens slut inpå oss. 
Vad hände? 
 
Någonstans på resan började man tappa focus, och man lämnade riktlinjer och vägledning som var nödvändigt att hålla sig till. Lättja, omoral och klagan - och på väg mot löfteslandet ligger döda kroppar längs vägen...
📌
Det som hände dem tjänar som exempel
och skrevs ner för att varna oss
som har världens slut inpå oss.
1 Kor 10:11
📌
 
För några dagar sedan kom några tankar och bilder till mig. 
Jag upplevde hur Gud talade om att det går inte längre att fejka i sitt kristna liv. Det har alltid varit på allvar, men NU är det på ALLVAR!!
Sedan såg jag en stor öppen kran och "hörde": 
- Antingen spolas du bort, eller så spolas du med...
 
Vi står mitt i ett korsdrag där mycket står på spel, men andliga strider ska utkämpas med andliga vapen. Här skulle vi kunna rada upp många företeelser i samhället och utöver världen, men på den nivån vispar vi bara runt på ytan så dammet yr. Bibeln talar om auktoriteter och maktsystem som inte är av kött och blod, som vi ska strida mot iklädda med hela Guds vapenrustning (Ef 6:11-12).
Det som är påfallande att lägga märke till, är att se hur dessa makter utövar ett inflytande i vår tid.
En kvinna vid namn Doreen Irvine skrev en bok på 70-talet om sin tid i det djupaste mörker inom satanismen. Hon hade "avancerat" till häxkonstens drottning och kunde gå igenom eld, göra sig osynlig och döda flygande fåglar m.m. Inget verkade vara omöjligt. Med hennes titel följde också studier, arbete och resor runt om i världen. I allt detta hade hon sin andlige hjälpare Lucifer, som gjorde det möjligt för henne att förstå och tala de olika språken. 
 
Hon skriver i sin bok "Ur satans grepp" om olika händelser och resor på 50-60-talet:
"Många diskussioner hölls. Det mest betydelsefulla ämnet var hur man skulle kunna göra häxkonsten mer tilltalande. Många unga människor hade fått ett oerhört stort intresse för det okulta. Nu var det betydelsefullt att man kunde ge häxkonsten ett nytt utseende och följande riktlinjer drogs upp:
Skräm aldrig någon. Erbjud dem en ny form för det mystiska. Gör häxkonsten mindre ondskefull. Få den att verka naturlig som ett oskyldigt äventyr."
Här om dagen gick det att läsa följande rubrik...
 
Och så kom den vita magin in...och mycket annat...
Men det bästa skyddet, och det viktigaste redskapet för att erövra territorium, är när Guds församling möts i bön!
Vid påsktiden, tolv år efter att den helige Ande fallit på pingstdagen, utbryter en stor förföljelse mot församlingen i Jerusalem.  Kung Herodes lät gripa och misshandla församlingsmedlemmar. Jakob blir halshuggen och nu verkade det vara Petrus som står på tur. Han blir fängslad, men man ville vänta några dagar så man kunde fira påsken klart. Men nu började församlingen att be!
 
Petrus hölls kvar i fängelset,
och församlingen bad uthålligt till Gud för honom.
Apg 12:5
 
En ängel kom och befriade honom och gav samma hälsning som Israels barn fått ca 1500 år tidigare:
"Sätt på dig bältet och ta på dig sandalerna.." 
Samma hälsning gäller för oss idag! Uppdraget är stort och Gud kallar oss ut ur vår fångenskap. Vi ber för varandra, vi ser Gud göra under och vi tar på oss vår utrustning och utövar auktoriteten i namnet JESUS!. 
VI SKA GÅ HELA VÄGEN!!
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela