inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Ord av liv

Publicerad 2013-04-17 12:04:00 i Allmänt, Lärarjobbet,

Min lediga dag... eller..
 
Har rättat nationella prov. Jag blir riktigt upprörd emellanåt på rättningsmallarna som följer med. Elever kan uppgifter men får inga poäng. Snäva mallar som ibland är så luddiga att det är svårt att förstå vad som menas.
 
Ja, så har jag läst ett och annat på nätet. Ser värdet mer och mer av att läsa rätt sak i rätt tid. Bli uppmuntrad och upplyft för att rätt influera min omgivning. Familj, vänner och andra vi möter behöver livgivande ord - varje dag. 
 
Guds nåd är ny för varje dag. Härifrån hämtar vi glädje, kraft och tankar som blir ord av liv...

Älska livet och våga mera!

Publicerad 2013-04-07 19:02:00 i Allmänt, B1, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

En människas inre är en märklig värld. Intryck, tankar och olika upplevelser kan sätta igång processer som vi inte riktigt hade räknat med eller ens drömt om skulle uppstå. 
 
Just nu har jag ett par böcker på gång samtidigt. Böcker som jag blivit tipsad om att läsa från olika personer. Där finns fakta och infallsvinklar som jag vet jag måste ta ställning till. Intressant, spännande men väldigt obekvämt...
 
Men är det ändå inte detta jag innerst inne vill och drömmer om? Stångas med olika ideer, söka sanningen och inte bara flyta med strömmen för att upptäcka att man bara  acceptrar allmäna åsikter. 
 
Det innebär kanske att kliva ut ur en lugn och trygg värld där jag låtit andras tankar och traditioner diktera min väg. Kanske kommer jag fram till samma slutsats, kanske inte...
Vad händer då???
 
En ung kille frågade en äldre man om han ångrade något i sitt liv. Nej, blev svaret. Jag har levt ett gott liv men förstås... en sak önskar jag att hade gjort. Vågat mera!
 
Människofruktan håller oss tillbaka mer än vad vi kan ana. Men när vi får uppenbarelse, kunskap och insikt i en fråga blir vi frimodiga. Vi berättar om det och talar högt så andra kan höra och förstå - för nu har det blivit viktigt. 
 
Vågar jag och vill jag lämna spår efter mig? Inte bara till det som är snällt fint och trevligt. Spår som leder till nya tankar, omvärderingar, förändringar, ställningstaganden...
 
Allt liv lever i förändring, utveckling och tillväxt. 
 
Så... ÄLSKA LIVET och VÅGA MERA!!

Att hinna med

Publicerad 2013-04-02 21:37:03 i

Oj vad trött jag är...
Släkt och vänner, mat och fest - men det tar på krafterna. Ibland tror man att man kan hinna hur mycket som hellst. Man planerar timme för timme... Jo då, det hinner jag också med, tänker man.
Just nu är en av barnen inne i en sådan period. Fort, fort ska det gå och mycket ska man hinna med. Som mamma står jag nu och ser på och försöker fånga upp ett och annat som faller mellan stolarna.
 
En sak som vi behöver lära oss, som ska finnas med i planeringen, är tid för ingenting! Tid att stanna upp och reflektera. Vila tankarna och inte prestera någonting alls. Befriande tanke!
 
Då kommer krafterna tillbaka...

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela