inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Innan kriget kommer...

Publicerad 2014-08-31 20:21:00 i B3, Profetisk tid,

Så har vi väl alla då kommit igång efter sommaren...
👫👪👭👪👬 
Nystart, kick off, upptakt eller vad vi nu vill kalla det. Ja, vårt körsbärsträd tog visst akt på dessa ord och började blomma - igen!! Det låter ju helt galet. Ur led är tiden - eller snarare körsbärsträdet.😜
 
Då känns det lugnare med doftrankan som sprider en underbar doft där den står i fönstret. Och den kan faktiskt blomma på hösten. 
Sedan har vi ju allt vackert i trädgården som faktiskat ska blomma nu. 
Men några körsbär är den nog inte frågan om närmaste månaderna - även om trädet gör ett tappert försök.
 
Och jag då..?
Dags att dra i gång med arbetet igen med min skiva, efter att ha haft ett långt uppehåll under sommaren. Sångpålägg, textbearbetning, omslag, stim - och allt annat som hör till.😅
Och jag drömmer om att den ska beröra, bära frukt och väcka mångas längtan till ett rikare och djupare liv i sin gudsgemenskap... 
💜💚💛💙❤️💙💛💚💜 
Allt vi gör måste komma i rätt tid, och jag ber att mina sånger som kommit till mig under några år, under stark längtan av en förändring och fördjupning i mitt kristna liv, ska få vara en väldoft som väcker andra till en ny tid i livet. En överlåtelse för vårt uppdrag, och en hänförelse men också en förståelse för det som ligger framför oss
- hur den än kommer att se ut..
 
Ingenting är längre som förut... Inte ens facebookströmmen. Inte bland mina vänner i varje fall. Mer och mer är det allvaret i tiden som lyfts fram, och det känns som om luften håller på att gå ur oss inför allt brutalt och vansinnigt som händer.
Annat är det med instagram...Det lever sitt liv av jag, mig och mitt.😉 
Och visst - det kanske behövs också så vi inte drunknar.
Glada hälsningar, god mat, härliga vänner.
😃🍜🍴👫👬
Men hur ska vi hantera allt detta? Man kan känna sig väldigt liten och ynklig. Hur myvket inflytande har vi egentligen? Frågor vi ställer oss i dessa valtider.
 
I fredags åkte jag till Röda Korset och Återbruket. Två olika secendhandbutiker i stan. Jag älskar att göra mina olika fynd, och denna gång blev det en kinesisk kaffeservis och en bok.
Hänryckningen tid av Lewi Pethrus.
 
Och inte kunde jag vänta med att börja läsa tills jag kom hem. Jag tog en fika på Citygross tillsammans med Lewi Petrus. 
☕️🍰☕️
Han berättar om tiden innan första världskriget.
Oron, maktlösheten... och tiden efter.
 
"Men var det inte så, att Guds rike alltid uppenbarar sig i ringhet, svaghet och förnedring, även om det samtidigt besitter den kraft, som världen behöver, kraften till hjälp, frälsning och räddning för den enskilde såväl som för en hel värld? 
Gud var dock undrens Gud. I gemenskap med Honom kommer vi i beröring med en makt, även större än de mäktiga politiska krafter, som nu höll på att sätta hela folkhavet i rörelse. Vad världen och vårt folk och denna stad behövde, var att ännu mera komma i kontakt med denna gudomliga kraft. Detta var målet med all kristen verksamhet och även med vår, nämligen, att utöva ett så starkt inflytande som möjligt på denna värld, som är omkring oss. Om de kristna kunde fatta det, skulle de kunna göra en insats, som hela världen komme att förnimma. Vad jag hade att göra var att fylla den begränsade uppgift, som blivit mig anförtrodd." (s.14)
 
JA!!! Det vill jag också! Fylla min uppgift - som blivit mig anförtrodd. 
 
Så berättar Lewi fortsättningen.
Det avgörande för honom var att ständigt förbli i bönen. Något att leva i, under årets alla dagar och dagarnas alla timmar. Det var ett självklart naturligt liv fyllt av frimodighet och glädje, och kärlek till Gud och människor - mitt under kamp och strid.
 🙏
En nystart eller kick off har ingen kraft i sig om inte vi söker oss till källan för att gå vidare. Körsbärsträdet får hålla på och blomma hur mycket det vill, men det blir inget med det.
Faktiskt! 
 
På samma hylla som Lewi Pethrus bok hittar jag boken "De nya uppenbarelserna". En bok om att våga ifrågasätta de heligaste trossatserna och värderingarna och att detta kommer att rädda världen...Budskap författaren mottagit direkt från "Gud", där pennan fick liv och han fick sina svar...en nutida "profet"...
New age.
Tankar och ideer direkt från avgrunden som präglar vår samtid. Det får utrymme i vår kultur genom bl.a. musik och film där det går under olika täckmantlar. 
På samma hylla, boken bredvid...
Hur ska människor förstå skillnaden?
När tiden är inne, förberedelserna gjorda, förutsättningarna på plats - då händer det i våra liv!
Det är dags att gå in i bönekammaren och det är dags att ta på sig hela Guds vapenrustning...
Vara beredda - kriget kommer!
 
/Eleonora💞
 

Framtidens stora synd - är här

Publicerad 2014-08-24 21:39:00 i B3, B4, Lärarjobbet, Morgon och kväll med min Bibel, Några mest lästa inlägg,

Söndagkväll och efterrättspajen är slut - nästan...😋
Vilket märkligt fenomen. Gång på gång - nästan...😉
när man har gäster...😇
Är det fel på de svenska recepten eller vad är det frågan om?? Men när man tänker efter är det ju ganska bra. Våra pajer, kakor och tårtor verkar ju räcka till huuuur många svenskar som helst.
Det blir alltid en bit över - nästan...
🍕🍰🎂🍪🍰🍕🎂🍪 
Tänk om det vore lika enkelt med tiden. Alltid lite tid över till ett och annat - och alla andra. Så annorlunda det då skulle vara. 
Vi lever i en tid med många förväntningar på oss själva och ifrån andra. Olika uppdrag och förpliktelser ska genomföras, och tid och pengar är något av grundbulten i allt vi gör. 
Tror vi.
 💰⏰
Och så tittar jag i min iPhone bland mina appar som jag samlat i grupper. Jodå - den talar om vad det är för sorts hjälpmedel jag använder mig utav.
Socialt, musik, verktyg, produktivitet, livsstil, nyheter, utbildning, navigering, hälsa och Bibel.
Ja du - så har då Apple sorterat in mitt liv i olika grupper! Och allt detta ska hjälpa mig med ett och annat i livet...
 
Så har jag all planering inför ett nytt läsår. Om inte jag har min lärarkalender är jag lost, för här har inte datavärlden vunnit mitt hjärta. Jag måste få bläddra och känna dagarna som papper. Då får jag koll på läget.
Mina elever har också fått berätta vad de har för förväntningar inför ett nytt läsår. "Höja betygen, vara mera focuserad och lyssna på lektionerna," är återkommande önskningar inför åk 8 som de går i.
En del kommer att lyckas - andra bara pratar om det...😖
 
Vi kommer alla att stå inför utmaningar av olika slag under detta läsår (och nu är jag inne i lärarens terminstänkande). Men i utmaningarna finns det möjligheter! Då måste man anta utmaningar som svider en del emellanåt. Förberedelse, trofasthet, uthållighet, rätta attityder och till och med ensamhet är nödvändiga ingredienser.
En bit i taget - dag efter dag, dag efter dag, dag efter dag, dag efter...
 
RUTINER!
Aj, så hemskt ord tycker en del, men faktum är att det gör det möjligt för dig, att inte vara stressad och röra till tillvaron för mycket.
 
För någon dag sedan hörde jag på ett radioprogram som talade just om detta. 
Om vi inte kunde fylla vårt liv med rutiner, utan hela tiden måste bestämma oss för vad vi vill göra, skulle inte vår hjärnas kapacitet klara av detta. Vi kollapsar.
Rutinerna ligger i vår "hårddisk" och hjälper oss så att "mjukvaran" fungerar bättre. Där rutinerna tar vid, kan hjärnan arbeta med annat intressant och behöver inte fatta nya beslut. Den vet vad som gäller och "inrättar sig i ledet".
Det cirkulerar olika uppgifter om hur många dagar det behövs för att upprätta en vana, men här talade man om 66 dagar. 
 
Och en annan sak... Om du vilar en muskel i en vecka tar det tre veckor för den att återhämta sig...
Jodå, så stod det i min makes tidning "Runners World".🏃🏃🏃
 
Men hur var det nu med förpliktelser och ÖVERTYGELSER..? Och tiden..?
 
Här visar det sig vad och vem jag lever för. 
Någon har sagt:
"Det jag inte hinner med har du Gud bestämt för någon annan".
Det låter ju väldigt härligt, enkelt och bekvämt - och väldigt overkligt. Men någonstans mitt i allt vardagsbrus tror jag att det är en sund inställning om vi hittar vår plats i tillvaron. 
Jag gör det jag ska göra.
 
Stämmer dina förpliktelser överrens med dina övertygelser - eller är det en stor avgrund däremellan?
 
Mina övetygelser som jag bär med mig i livet måste få göra sig synliga i mina förpliktelser.
Vad tror jag på, vad lever jag för, vem får min tid...?
 
Det kommer att bli mer och mer uppenbart hur vi använder vår tid. Där måste goda vanor och rutiner finnas.
 
David Wlikersons bok "Synen" från 1974 är intressant.
Aktuell.
Profetisk.
"Jag ser miljoner kristna bli förledda av det materiella välståndet. De sista kristna ska hemsökas av välstånd och prövas genom det, mer än genom fattigdom."
"...aktiviteter som försöker bedra kristna genom att fresta dem med sådant som i och för sig är legitimt, men som blir till en förbannelse när det missbrukas."
"Framtidens stora synd blir missbruk av fritiden...all bortslösad tid".
 
Om du har boken där hemma - läs den IGEN!
Om du inte läst den - se till att du får tag på den (Marcus förlag)! Den andra boken, "Festen är över," är också viktig.
 
 ⏳🙏⌛️
Jag förtröstar på dig Herre,
jag säger:
"Du är min Gud."
Min tid står i dina händer,
rädda mig från mina fienders hand,
från dem som förföljer mig.
Ps.31:16
⌛️🙏⌛️ 
 
 
/Eleonora💞
 

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;)

Bilar, båtar och bilder

Publicerad 2014-08-18 23:28:45 i Allmänt,

Idag kör vi ett helt annat race. Bilder, bilder - och bilder!!!
Helgens utflykt på nya vatten och andra fordon.
🚤🚗🚤🚗
En tur ut med goda vänners båt. Fint väder och härlig gemenskap.☀️⛅️☀️
Ja det var bara att fortsätta racet på eftermiddagen - men nu i en Oldsmobile -58! 
Vänner, barn och kompisar - klart att alla ska med in i bilen.😜😆
 
 
Men innan hela karavanen med kanske 100 bilar drar iväg på landsvägarna, måste man ju kolla in dessa skönheter...
💙💜💚💛
Den vita bilen med rött tak var "vår".
Störst uppmärksamhet fick nog detta gäng...😂
Jag blir helt fascinerad av vilka krafter ett genuint intresse kan dra i gång. Det kräver tid och pengar, vad jag kan förstå med dessa bilar, men det ger också samhörighet, bekräftelse och gemenskap människor emellan. Helt grundläggande behov som vi alla har och som vi försöker fylla på ett eller annat sätt. 
 
När vi var nygifta var det full verkstad i vår källare. En Pontiak och en Ford Mustang var de stora projekten. Ja, inte mitt projekt precis, men min makes och hans kompis.😅
Den killen hade inte det så lätt just vid den tiden, men bilarna blev ett gemensamt projekt, som också var något av en "gudstjänst". 
 
Kanske du har ett intresse du kan utveckla eller uppliva, något som legat i träda för att nu bli till glädje i ditt liv, men också en väg ut till andra människor och deras värld?
 
Så lätt det är att vi tänker "kyrka" i våra liv med att nå ut med evangeliet till människor. Ditt "garage" är kanske bästa platsen där du når människor.
 
Nu inför hösten kommer alla broschyrer om olika kurser man kan gå. Kanske du ska lära dig något nytt?
Språk, data, fota, tädgård m.m. 
💇💅👯🎥📷💻📺📊📈✏️🔬🎹🎻🎤🎺🏀🏇⚽️⛳️🎨🚴🎳🎮🍴🎂🚙⛵️🎭🇬🇧🇷🇺✈️🎸🎬📚📕📝🔧🔨
 
Det är tid att skapa nya kontakter, få nya vänner. Det finns någon där ute som väntar på dig och behöver dig. 🙏
Alltför många vet inte hur man ska tänka om ett och annat i denna tid och hur man kan leva ett liv i harmoni. Strömningar i tiden vill komma med sina andliga new age lösningar - och de är frimodiga som aldrig förut - men du och jag kan göra skillnad för andra.
 
Erkänn!
- Vi har det alldeles för bra för att inte dela med oss!💞
 
/Eleonora
 
 

Aletheia

Publicerad 2014-08-15 15:45:00 i Lärarjobbet, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

 Då var man igång - igen! 😎
 
Några dagar innan elevernas skolstart så börjar vi lärare. Vi pratar och planerar, städar och sorterar, analyserar och diskuterar.
Drömmer och visionerar inför ett nytt läsår. 
 
Läromedel är beställda och vi lärare är på plats.
Och så talar vi om VAKT! 😜
Elevernas olika förmågor i inlärning. Visuell, auditativ, kinestetisk och taktil. 
Bara att välja och vraka, eller att mixa för eleven - vi lärare fixar resten! 
 😅😆😂
Och det är det som det handlar om:
- Har vi de rätta redskapen för ett lyckat läsår - eller lyckad fångst - som det blir, om vi tänker på sommarens fiske..?🐟🎣
...eller blir det lite som att spela Kalaha? Det blir lite som det blir, för en del...😨
 
Samspel, förutsättningar, resurser - ja det är många faktorer som ska till för att få skolgången att fungera.
Och inte bara skolgången - utan hela livet!
 
Paulus säger:
 🙏
Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. 
Ta på er hela Guds vapenrustning...
Ef 6:10-11
 🙏
Skor, hjälm, bälte, pansar, sköld, hjälm och svärd. Precis som i skolan så behövs det utrustning och även kunskap om hur man använder det.
✏️📐🔬🔪👞👘👣
Förra inlägget skrev jag lite om ordet "Sanning", som är Guds ord som leder oss rätt.
Och jag har funderat vidare...
 
I detta bibelavsnitt i Efesierbrevet kap.6, står det om att Andens svärd är Guds ord. Ordet är ett mäktigt vapen.
✔️Anfallsvapen.
Men vi läser om sanningas bälte också...
✔️Försvarsvapen.
Sanningens bälte är det första vi ska ta på oss, om vi följer denna ordning. Här står sanning inte för Guds ord utan det talar om något annat. 
Så, vad har man bälten till? 
Mina bälten hemma i garderoben, ska väl främst passa in som ett komplement till mina kläder. Det blir lite som pricken över i:et.😉  Ibland.
Annat var det förr...
 
Eftersom klädstilen var lite annorlunda då,  än hur vi har det nu förtiden, så behövdes bältet för att hålla ihop löst fladdrande kläder, så det inte hindrade och var i vägen. Det gällde att inte ryckas med av ett och annat. Det var också ett skydd för känsliga delar kring höfter.
 
Det grekiska ord som används här är "Aletheia".
"The state of not being hidden, the state of being evident"
Avslöjande, uppenbart, uppriktighet, saklighet, verklighet.
 
För mig är det uppenbart, att något av det viktigaste i våra liv - om vi vill "bli starka och väldiga i Guds kraft" - är att vara äkta och inte gömma oss bakom en fasad. Vare sig det gäller inför Gud eller människor.
Om man börjar ett spel som kan imponera på omgivningen, ELLER undanhåller sanningen, ELLER  utnyttjar andras godtrohet för egen vinning, då är det fara å färde!
 
Vi människor kan luras och bli lurade MEN inför den andliga världen kan vi aldrig leva ett fejkat liv. ‼️
 
Gud ser dig!
Demonerna ser dig! 
 
- Jaha...och motsatsen då - till sanning, aletheia?😳
- Lögn, psevdo.
 ✏️
Inte har jag skrivit till er därför att ni saknat insikt i sanningen,
utan därför att ni känner den och vet att ingen lögn kommer från sanningen.
1Joh. 2:21
 💖
 
En psevdo är en skickligt gjord kopia. Satan är Psevdos fader.
Bedrägeri, falskhet...
Det är något som inte är vad det ser ut att vara...
 
Använd kunskapen du har i sanningen - mot lögnen!
 
- Men om man nu inte använder sanningens bälte, vad händer då...?😳
- Jaadu..!
 
Spekulationer, misstänksamhet, oro - och mycket annat dyker upp hos andra i kölvattnet. Till och med försök att lägga pussel av märkliga bitar, är något man hänger sig åt. 
Man vill försöka förstå vad som döljer sig där bakom fasaden. 
När frågor inte får svar eller möjligtvis luddiga svar.
Är det konstigt på något sätt..?
⁉️ 
Ja, jag hör dina argument.
Mot.
- "Människor med onda avsikter, som själva tummar på sanning och rätt... som hänger sig till förtal o dyligt..."
Men - nu var det inte detta jag berörde - idag!
 
Allt ska inte saluföras, men det finns en äkta och trovärdig intigritet som vi måste värna om. 
Jag vet vi är sårbara och måste ta en bit i taget - men släpp aldrig sanningen bälte!!
 
 ❤️💚💛💜💙❤️
Vårt skydd inför den onda andliga världen är en sann äkta uppriktighet. 
Vår väg till att "bli starka och väldiga i Guds kraft" är att ta på oss Sanningens bälte!
Sanningen är en oövervinnerlig kraft!
 ❤️💚💛💜💙❤️
 
Det vi lärde oss som barn måste vi hålla tag i.
Vi fuskar inte när vi spelar spel!
Och nu är det livets spel.❗️
 
Och vem får sista ordet..?
 
/Eleonora💞
 
Ps. Du som vill följa min blogg kan göra det via bloglovin eller som "följare" på min facebook-sida Ds.
 
 

Spektakulär andlighet

Publicerad 2014-08-11 23:31:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Profetisk tid,

Nu tog jag mig lite ledigt några dagar från bloggandet, men vad jag ändå längtat att få ta mig tid att skriva!
Och vilken vecka - saliga dagar och märkliga dagar. 😆
Som soppåsen ungefär...
Jag bad just min man slänga soppåsen och han tittade på mig som om jag var helt från mina sinnen:
- Har du sopor i DEN påsen!!??!😡
- Ja, men... ska jag tömma den...? skölja ur den....? Ska du ha den..?
Vi ser visst saker på olika sätt.😨
LULEÅ HOCKEY! Där i låg visst hockeytröjan tidigare..
Jag borde ha förstått bättre, men nu är "dyrgripen" i soptunnan - till makens sorg.
 
Vissa dagar kan bära med sig både skräp och skrot - men det måste rensas, städas och sorteras för att det inte ska bli kaos så man inte hittar det man söker, eller så möglar och ruttnar härligheten...
Och städa har jag gjort några dagar.
Skåp och lådor har fått sig en omgång. Jag brukar vanligtvis göra det i början på sommaren men denna sommar har ju varit olik alla andra... 
 
Men så hände något som fick i gång mig:
Det var som om en "LULEÅ HOCKEY påse" kom till mig. Nu inte med skräp, utan med underbara dyrbarheter. Jag förstod först inte värdet, men ett mail, ett telefonsamtal och ett möte med några personer, fanns förvarat som en fantastisk present till mig. 
 💖
Var inte rädda!
Stanna upp och bevittna den frälsning
som Herren idag skall ge er...
Herren skall strida för er 
och ni skall hålla er stilla.
Sedan sade Herren tll Mose:
"Varför ropar du till mig?
Säg till Israels barn att de skall dra vidare."
2Mos 14:13-15
💖 

Ett och annat jag funderat på, hur jag ska göra och hitta lösningar på, kom till mig på ett överraskande härligt sätt.
Nu är det "bara" att göra det...😉😅
Just do it!
Sista semesterveckan fylldes också med en tur till nära vänner och några släktingar.
Lite av livets guldkant.💞
Mitt under dagarna förra veckan möter jag något märkligt. 
 
Och jag vet att det är andligt - och det är på riktigt.
Och jag vet det är en krigsförklaring - här och nu.
Mot bibeltroheten.
Mot det övernaturliga livet i Gud.
Anti..
 
Den "fina yttre påsen", i ett sammanhang jag möter, har fyllts med det som vid förstan anblicken kan se ut som äkta vara. Samma vokabulär och tron på ett liv nära Gud. 
Så förädiskt!!
 
Det otäcka är, att om man inte har insikt i Guds Ord, blir man ett enkelt villebråd för dessa andliga krafter som utger sig för att vara ord från Jesus själv.
New Age och andra vilseledande andliga strömningar!
Det blev en soppåse, och än hur fint det yttre är, kommer snart larverna krypande...
 
Jag kan inte låta bli att tänka på Nils Frykmans sång "Nu är jag nöjd och glader" 
Vers 6:
🙏🎶🎶🙏
Nu Satan fritt må rasa och världen hjälpa till,
Jag skall för dem ej fasa, det går som Herren vill
Guds Ord behåller segern och alla segra med
Som stå uti frälsarens led
 🎶🎶🙏🎶🎶

Kanske du är inne i en galen situation?😖
Kriget pågår för fullt och du vet inte hur du ska hantera allt som händer.
Som troende måste vi inse att vi är en intressant måltavla för satans alla brinnande pilar, kulor, bomber och granater.
💣🔫💣🔫💣
Och vi är som i en krigszon.
"Fakta" kommer med all information om läget. Det kan handla om truppens storlek, när tidsfristen utgår och vapenarsenalens tillgångar.
Och modet faller...
 
Det finns något som står ÖVER "Fakta" och det är "SANNING"!!
Guds Ord leder oss in i SANNING. 
Där finns friheten, glädjen och livet.
💚💙💜💛❤️ 
Kan du se vad det handlar om?
Det finns inget farligare, mot djävulen och demonerna, än kristna som fullt ut vandrar i Sanningen!
Demoner finns där i den andliga världen, och de vill maipulera och kontrollera andliga skeenden som kan styra tidsandan, för sina onda syften.
Binda människor i religiositet eller spektakulär andlighet.
 
 ‼️‼️‼️
Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi,
byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus.
 
Han har klätt av välderna och makterna och förvisat dem offentligt
när han på KORSET TRIUMFERADE ÖVER DEM.
Kol 2: 8, 15
‼️ 

Tänk att korset är det centrala i hela evangeliet! Där hände ALLT som behövde hända, och det sekulariserade teologiska tänkesättet och all så kallad "Fakta", tappar där sin kraft och sin auktoritet.
 
Vi behöver städa och sortera bort ett och annat.
Det är dags för oss att bli det folk bibeln talar om - utan allt tingel tangel  som drar uppmärksamheten från korset, Jesu blod och hans uppståndelse!
 
/Eleonora💞
 
 
 
 
 
 
 

Tankar efter Europakonferensen

Publicerad 2014-08-04 01:43:00 i Morgon och kväll med min Bibel, Profetisk tid,

Nu är godiskassan stängd och Europakonferensen avslutad. 😅 
Tyvärr hade vi återigen inbrott och tältduken sönderskuren. 
 😡😖
Lite annorlunda har det nog varit under denna vecka, men som alltid har vi haft många härliga möten och jag har även träffat många underbara vänner. Ja, faktum är att det har varit väldigt många okända ansikten också i år, som kommit fram och pratat en stund. Många läser min blogg, och självklart känns det uppmuntrande att få höra att den betyder något för dem. Ett stort TACK!💖
 
För 30 år sedan var jag med på konferensen för första gången, men då kallades den för Troskonferens och var på Fyrishov.
Jag hade precis flyttat till stan för att gå bibelskola, och jag hade sagt upp min lärartjänst i Jönköping och min lägenhet. Min mamma hade då kommit ner från Ö-vik på besök, och var så glad och välsignad över dessa möten.
- "Det är ju som när jag var ung - pingströrelsens första tid!" 🙏
 
Glad i hågen åkte hon sedan hem till Ö-vik. Hon hade varit med om något underbart, och upplevt väckelsevindarna blåsa igen, som hon en gång i tiden upplevt på 30-talet.
Men... så kom alla skriverier i tidningarna. Då var det inte lätt att hantera situationen för min mamma, och även för  många andra av oss. Det blev många kobbar och skär att komma förbi. 
Det tog tid - många år - men vi kom igenom!🙏
 
Ytterligare 30 konferenser har det sedan blivit, och många frivilliga behöver hjälpa till för att få det hela att fungera när det kommer tusentals gäster.
Jag har varit lovsångsledare, mötesvärd på barnmöten, stått i barnens hoppborg, varit i beredningsköket och fixat mat, grillat hamburgare, gjort varma mackor, och så nu sista åren jobbat i godistältet.😜😅
Annat var det för 30 år sedan...
Då kom vi med våra fikakorgar och slog oss ner där det kunde passa. Och året på bibelskolan hade jag många fikastunder med Joakim Lundqvist och hans mamma Berit och pappa Sture.
 
Vissa saker förändras - och ersätts med med något annat i tiden.
Andra saker kommer igen - men i en ny skepnad tar det form.
Annat försvinner för gott...
 
Vi står i utmaningar att känna igen tidsanda, vindar och dagsländor.
Det som är flyktigt, trendigt eller bestående.
Eller främmande...
 
Nystart!
Underbart!
  • Bibeln
  • Anden
  • Världen - mission, Israel
  • Sanning
  • Gemenskap - församlingen, rörelsen, Krist kropp
  • Generationer
Det är församlingen Livets Ords deklaration - och självklart är det VI. Det är ju detta vi har hållit på med i 30 år! 😃
 
De tankar som ändå kommer till mig idag, när jag går ner till bryggan och flyter iväg på min luftmadrass, efter att har städat upp mitt område efter konferansen, är en parallell med Israel.
Israel har genomlevt många krig - och är inne i ett just nu som bekant. Men när vi som familj flyttade ner till Israel år 2000, drog en ny intifada igång bara tre veckor efter vår flytt till landet. Man sa att detta krig var betydligt värre  än sexdagarskriget 1967.
- Och varför det då?
Nu var fienden inne i landet i form av självmordsbombare. Tidigare var det ett krig mot länder utanför dess gränser. 
 
Nu blev det helt nya spelregler som gällde. Nya sätt att analysera och hantera den uppkomna situationen. Vem är vem - för araber kan också vara Israeliska medborgare? Eller så kommer de över kullarna in i landet, och passerar gränserna för att få arbete...
 
Från min horisont efter 30 år i församlingen och 25 år som anställd, tycker jag mig se att det finns människor som är, och även verkar bli vilseförda av en ande av förräderi - mitt i vår församling men även på många andra håll i kristenheten. Ett förräderi som bibeln talar om ska komma i den yttersta tiden.
 
Gud möter längtande människor, och det fick vi se under vår konferens, MEN den andliga striden är inte avslutad bara för att vi fått ett tilltal om en pytonande som vill kväva sitt byte...
 
Många ögon och öron måste öppnas ibland oss och Guds Ord ska vi proklamera med kraft!
Men det går inte att säga:
- Jag tror att han hört från Gud...
‼️‼️⁉️❗️⁉️
Jag har full respekt för Ulfs personliga beslut, och jag är evigt tacksam för det jag fått under många år genom hans tjänst.
MEN:
Ingenting är längre som förut....
 
Ty vi strider inte mot kött och blod
utan mot furstar och väldigheter
och världshärskare här i mörkret,
mot onskans andemakter i himlarna.
Tag därför på er hela Guds vapenrustning...
Ef. 6:12-13
 🙏 
 
Andliga konflikter handlar inte om personer utan ytterst sett om andliga strider.
Då kan vi beöva säga som Jesus sa till Petrus:
- Gå bort i från mig...
 
Okey.. 😉
Va´rädd om dig!  💞 
 
 /Eleonora ❤️
 
 
http://www.dagen.se/nyheter/vi-ska-inte-bli-en-katolsk-kyrka/

Röster i tiden

Publicerad 2014-08-01 10:10:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Profetisk tid,

Tänk om stolar kunde berätta allt det som de fått höra! Oj, så många intressanta, underbara, tragiska och galna samtal de skulle kunna återberätta. 
👂😜😖😤😡😋😇😱👂
Jag tänker på alla dessa människor, som med så stor variation av allvar, humor, självdistans och självupptagenhet, ska rymmas och hitta sin plats, fastän ett och annat behöver fixas på vägen...💞
 
Ja satt och väntade på några personer under konferensen. En bit ifrån mig satt en solbränd man i shorts och åt en macka. Han sjöng en lovsång för sig själv, och brydde sig inte så mycket vad som var runtomkring.
Jag började prat med honom och sa, att det var trevligt att höra honom sjunga. 
-"Ja, men jag förstår inte att folk bara sjunger inne på möten. Så ska det väl ändå inte vara."
Jag höll med honom och han utmanade mig omedelbart och sa:
-"Du som sitter här, du kan väl sjunga något!"
 Utan att tänka en tanke kommer sången:
 
 🎶🙏🎶
Ingen är som du,
ingen rör mitt hjärta såsom du gör
Jag kan söka i all evighet - och se:
Ingen är som du!
 🙏
 
Så sant! Sången finns där inbäddad inom oss, men ibland behövs en knuff att komma igång. För inte hade jag gjort detta hur som helst... 😆
Jag fick en praktisk övning där och då, på det som sedan nämndes om i predikan nästa kväll.
Så kan det gå.😉
 
MEN:
Den mannen var annorlunda. Lite bökig och kantig. Många tydliga åsikter, som var förpackade i ett koncept som vi har lite svårare att ta till oss, och jag kände att det krävdes lite mod att föra ett samtal med honom.
På ett av kvällsmötetena sjöng ett gäng härliga barn från Livets Ords särskola. De fångade allas uppmärksamhet och hjärtan. Tillsammans med en medryckande sång var de med och förmedlade sanningen att "Jag är älskad för den jag är." De dansade och skuttade runt och använde teckenspråk i sin sång.
😍🎶❤️🎶😍
Vi var alla berörda av dessa barn, och vittnesbörden om hur Gud använder dem att tala in i människors liv. De har en förmåga, som vi också kan se hos andra små barn, att tala ord från Gud, in i situationer och människors liv.
Utan spärrar och funderingar vilka konsekvenser det kan få.
- Underbara frihet!!!!
 
I en av sångerna som vi sjungit denna vecka är texten:
🎶"Det finns vishet bortom kunskap.."🎶
 
Ibland tror vi att vi kan räkna ut och förstå allt, men Jesus utmanar oss att bli som ett barn. Många gånger har vi så svårt att ta till oss Guds tilltal. Vi analyserar sönder ett och annat, och det som var tänkt att bli till vår glädje och andras uppbyggelse och hjälp, har vi malt sönder i vår tankekvarn i hjärnan. 
 
 ✨✨
Jag vet vilka tankar jag har för er säger Herren,
nämligen fridens tankar och inte ofärdens
för att ge er en framtid och ett hopp.
Ni skall kalla på mig och komma och be till mig,
och jag skall höra er.
Ni skall söka mig
och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.
Ty jag skall låta er finna mig, säger Herren.
Jeremia 29:11-14
 ✨
 
 Men jag har ändå en liten fundering....
Hur många gudstilltal aborterar vi bort i våra personliga liv och församlingar..?
Ett och annat kommer inte förpackade som vi har tänkt alla gånger. Barn som är annorlunda, kan vi nog ta till oss bättre, än vuxna som inte är som alla andra - faktiskt!
Jo, jag vet - vi är alla unika - men ändå...
 
Och dessa personer med profetisk skärpa! 
👨👩👴👵👱👼
Läser vi om dem i Bibeln så hade de inte det lätt, som t.ex. Jeremia. Ingen ville lyssna på det han sa, och man såg honom som ett misslyckat kapitel för sig...
Ensam, fattig och föraktad MEN han fortsatte tala och kämpa för Guds sak.
Han lydde och var trogen. Han stod emot förföljelse och förakt.
Han fick göra uppoffringar för att vara Guds språkrör!
 
Jag saknar dessa profeter. 
- "Nu ska vi gå in och göra Yoga. Jag har ju lovat att jag ska lära er göra solhälsningen i dag..."
 😳
Grannen på bryggan bredvid talar med sina gästers små flickor i 6-7 års åldern, och jag i min solstol tappar andan...
-"Ska de in i sommarstugan och göra detta!!? Solhälsning?"
 😳😁😱
Det finns många altaren i Sverige - i kyrkor, hem och profana sammanhang - som har främmande eldar, som behöver konfronteras och rivas ner.
Det profetiska flödet påpekar, visar, avslöjar.
Och det finns många gudsverk i olika uttrycksformer, som behöver beskyddas, förstärkas och byggas upp.
Det profetiska ordet hjälper där till att uppmuntra, stärka och bygga upp.
 

Tänk om vi kunde se förbi ett och annat. 
Våga lyssna och ta in - utan förbehåll.
Och förstå att Gud använder vem han vill.
 
Tänk om vi kunde tala från våra hjärtan.
Utan fruktan för konsekvenser - men i kärlek.
Och inse Guds storhet och vår egen litenhet...
 
Tankar från en plaststol på konferensen, en mötesstol och en solstol.
Och en hammock.
 
/Eleonora💞
 Du är välkommen att följa mig via bloglovin eller som följare på FB.
(Matz Wiklander - jag lånade din härliga bild på barnen)

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela