inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Innan kriget kommer...

Publicerad 2014-08-31 20:21:00 i B3, Profetisk tid,

Så har vi väl alla då kommit igång efter sommaren...
👫👪👭👪👬 
Nystart, kick off, upptakt eller vad vi nu vill kalla det. Ja, vårt körsbärsträd tog visst akt på dessa ord och började blomma - igen!! Det låter ju helt galet. Ur led är tiden - eller snarare körsbärsträdet.😜
 
Då känns det lugnare med doftrankan som sprider en underbar doft där den står i fönstret. Och den kan faktiskt blomma på hösten. 
Sedan har vi ju allt vackert i trädgården som faktiskat ska blomma nu. 
Men några körsbär är den nog inte frågan om närmaste månaderna - även om trädet gör ett tappert försök.
 
Och jag då..?
Dags att dra i gång med arbetet igen med min skiva, efter att ha haft ett långt uppehåll under sommaren. Sångpålägg, textbearbetning, omslag, stim - och allt annat som hör till.😅
Och jag drömmer om att den ska beröra, bära frukt och väcka mångas längtan till ett rikare och djupare liv i sin gudsgemenskap... 
💜💚💛💙❤️💙💛💚💜 
Allt vi gör måste komma i rätt tid, och jag ber att mina sånger som kommit till mig under några år, under stark längtan av en förändring och fördjupning i mitt kristna liv, ska få vara en väldoft som väcker andra till en ny tid i livet. En överlåtelse för vårt uppdrag, och en hänförelse men också en förståelse för det som ligger framför oss
- hur den än kommer att se ut..
 
Ingenting är längre som förut... Inte ens facebookströmmen. Inte bland mina vänner i varje fall. Mer och mer är det allvaret i tiden som lyfts fram, och det känns som om luften håller på att gå ur oss inför allt brutalt och vansinnigt som händer.
Annat är det med instagram...Det lever sitt liv av jag, mig och mitt.😉 
Och visst - det kanske behövs också så vi inte drunknar.
Glada hälsningar, god mat, härliga vänner.
😃🍜🍴👫👬
Men hur ska vi hantera allt detta? Man kan känna sig väldigt liten och ynklig. Hur myvket inflytande har vi egentligen? Frågor vi ställer oss i dessa valtider.
 
I fredags åkte jag till Röda Korset och Återbruket. Två olika secendhandbutiker i stan. Jag älskar att göra mina olika fynd, och denna gång blev det en kinesisk kaffeservis och en bok.
Hänryckningen tid av Lewi Pethrus.
 
Och inte kunde jag vänta med att börja läsa tills jag kom hem. Jag tog en fika på Citygross tillsammans med Lewi Petrus. 
☕️🍰☕️
Han berättar om tiden innan första världskriget.
Oron, maktlösheten... och tiden efter.
 
"Men var det inte så, att Guds rike alltid uppenbarar sig i ringhet, svaghet och förnedring, även om det samtidigt besitter den kraft, som världen behöver, kraften till hjälp, frälsning och räddning för den enskilde såväl som för en hel värld? 
Gud var dock undrens Gud. I gemenskap med Honom kommer vi i beröring med en makt, även större än de mäktiga politiska krafter, som nu höll på att sätta hela folkhavet i rörelse. Vad världen och vårt folk och denna stad behövde, var att ännu mera komma i kontakt med denna gudomliga kraft. Detta var målet med all kristen verksamhet och även med vår, nämligen, att utöva ett så starkt inflytande som möjligt på denna värld, som är omkring oss. Om de kristna kunde fatta det, skulle de kunna göra en insats, som hela världen komme att förnimma. Vad jag hade att göra var att fylla den begränsade uppgift, som blivit mig anförtrodd." (s.14)
 
JA!!! Det vill jag också! Fylla min uppgift - som blivit mig anförtrodd. 
 
Så berättar Lewi fortsättningen.
Det avgörande för honom var att ständigt förbli i bönen. Något att leva i, under årets alla dagar och dagarnas alla timmar. Det var ett självklart naturligt liv fyllt av frimodighet och glädje, och kärlek till Gud och människor - mitt under kamp och strid.
 🙏
En nystart eller kick off har ingen kraft i sig om inte vi söker oss till källan för att gå vidare. Körsbärsträdet får hålla på och blomma hur mycket det vill, men det blir inget med det.
Faktiskt! 
 
På samma hylla som Lewi Pethrus bok hittar jag boken "De nya uppenbarelserna". En bok om att våga ifrågasätta de heligaste trossatserna och värderingarna och att detta kommer att rädda världen...Budskap författaren mottagit direkt från "Gud", där pennan fick liv och han fick sina svar...en nutida "profet"...
New age.
Tankar och ideer direkt från avgrunden som präglar vår samtid. Det får utrymme i vår kultur genom bl.a. musik och film där det går under olika täckmantlar. 
På samma hylla, boken bredvid...
Hur ska människor förstå skillnaden?
När tiden är inne, förberedelserna gjorda, förutsättningarna på plats - då händer det i våra liv!
Det är dags att gå in i bönekammaren och det är dags att ta på sig hela Guds vapenrustning...
Vara beredda - kriget kommer!
 
/Eleonora💞
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela