inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

CD-release och uthållighet

Publicerad 2018-02-25 20:26:32 i Musik,

Tänk att det nu är dags! 10 mars kl. 19.30 i Korskyrkan i Uppsala.  🎉
 
För bra precis två år sedan bokade vi biljetter till USA. Min man Curt hade några veckor tidigare sagt: "Eleonora, jag tror du ska resa bort och avsätta tid för att skriva musik". Utan den uppmuntran och utmaningen hade det nog inte blivit något album - och jag hade nog inte ens vågat tänka en sådan tanke.
Tack älskade Curt för den inspirationen - och ditt namn betyder ju också "frimodig rådgivare!" 💜
 
Till min hjälp har jag en fantastisk vän och musiker att arbeta med, Torbjörn Frisk, som har samma längtan och passion att se Guds Ord i sång och musik. Vi bokade biljetter jag och Curt, tillsammans med Torbjörn och hans fru Maria, som är min underbara vän.
Det blev en intensiv resa under ett par veckor, där vi tillsammans skapade musik i 4+4 dagar, och det blev totalt 15 nya sånger! Nu finns alltså nio av dessa inspelade på mitt nya album och de andra kanske kommer senare.
 
Det var inspirerande att se, att det vi investerat in i våra liv under flera år, enkelt och naturligt hittade ett utflöde i texter och musik. Tänk om vi inte gjort detta!?
 
Jag har många gånger återkommit till ett uttryck här i bloggen, som kom tll mig för många år sedan: 
- Make room for your dreams!
Det finns så mycket i våra liv som av olika orsaker och omständigheter trängs undan bit för bit.
"Jag är för gammal, har kanske inte riktigt förutsättningarna, har inte råd, saknar kunskap, ingen frågar efter mig...."
 
Ska jag vara ärlig har jag gått igenom alla dessa olika faser - men fortsatt!!! Att snart vara 60 (!!!!), opererat stämbanden och nästan tappat tron på att kunna sjunga, våga satsa ekonomiskt, samtidigt som man frågat sig om någon vill lyssna ...😳
 
Jag blev så imponerad av Andre´ Myrers resonemang när han vann guld i slalom nu i OS:
"Visst kan det vara lätt att vara motiverad vid 16 års ålder, men det man visar när man fortsatt och är 35 år, är uthållighet!"
Jag försökte att börja återerövra detta vid 50 - och jag ångrar det inte! I min branch skulle jag säga att det går bra att vara motiverad när man är 35, men när man är 50-60...?!!
Numera handlar det mer och mer om ett budskap, även om det alltid varit avgörande för mig i min musik. Men jag är tacksam över att jag blivit mer övertygad och rotad med åren, för vi har världens bästa budskap.
 
Hoppas du har möjlighet att komma på min release, eller att jag får möjlighet att besöka ditt sammanhang - för DET vore så härligt!
 
En liten välkomsthälsning från mig och ett litet smakprov på musiken:
 
Curt, jag, Torbjörn och Maria en söndag när vi vilade från musikskapandet
 
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Tjuven som vill stjäla dina drömmar

Publicerad 2018-02-16 10:50:00 i Allmänt, B1, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Kan du också känna att det ibland blir lite rörigt, eller är det så hela tiden? Då kan man verkligen fråga sig varför det upplevs  eller blivit så. Yttre och inre faktorer styr, och på olika sätt vill de manipulera och ta över, och man undrar - var är jag i allt detta? 👀
Mycket handlar om god planering, men även om man verkligen ska göra allt som dyker upp i tillvaron. Hur sovrar man och gör det som är till för just mig?
För många år sedan kom ett litet uttryck till mig: "Make room for your dreams". Ju mera jag reflekterade över detta, insåg jag att jag måste ta bort saker för att skapa det utrymmet jag ville ha för mina drömmar. Det går inte alltid att pressa in "en grej till".
Någonstans tar utrymmet slut - och även vi!
 
En av de viktigaste lärdomar vi kan ha med oss i livet, det är att följa friden. Var finns den i allt detta? Kanske måste vi stänga av allt yttre brus och lyssna inåt?
I en av Birgitta Yavari-Ilans böcker finns ett citat jag har tagit till mig emellanåt: "Det du inte hinner med har Gud planerat för någon annan". Kanske vi inte alltid kan resonera så, men det finns en sanning i det att reflektera över, och se till att handla innan allt brakar ihop.
 
🌸💜🌸
Frid lämnar jag efter mig åt er.
Min frid ger jag er.
Inte ger jag er en sådan frid som världen ger.
Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.
Joh. 14:27
💜
 
När vi läser evangelierna och ser hur Jesus levde, kan vi lägga märke till hur andra pressade på och ville få honom att göra saker på deras sätt. Men han hade en egen "lunk" där han bara gjorde det han såg Fadern göra. 
Jesus är vårt exempel, och han vill att vi också ska få leva det livet, där vi bara gör det vi ser Fadern göra. 
Jo, jag inser... Det är inte alltid lätt att se och förstå - men det finns en väg!
För att skapa ett utrymme måste man flytta på saker - och det är bara vi själva som kan göra det. Vad är det som du håller i så hårt, att det upptar alltför mycket av din tid och ditt utrymme?
Kanske är det detta som är din tjuv och vill stjäla dina drömma...?
 
Och så ha vi människofruktan, men det får vi ta en annan gång.
En bit i taget och vi kommer vidare!
Trevlig helg! 
 
/Eleonora 💞

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela