inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

En kulturrevolution i Sverige

Publicerad 2016-02-26 20:05:00 i B3, Profetisk tid, Resor,

Så är vi påväg hemåt efter en vecka i Shanghai.🌍✈️🇹🇷
Den förlorade väskan är återfunnen efter fyra dagar på vift. Och tur var väl det - där fanns min brudkrona!
Jag hade en liten tanke att tala lite symboliskt kring denna på ungdoms- eller kvinnosamlingen, men så blev det nu inte. Lite tilltufsad och eländig är den, men den är återfunnen. 
Vissa saker vill man bara inte förlora....💓
Som sagt, nu sitter vi 11 000m uppe i lufter i 750km/h. Här går det undan, och om några timmar landar vi i Köpenhamn. Den sträckan tar 11,5 timme och vi reser "bakåt" i tiden med sju timmar. ⏰
 
Några semesterdagar har vi också haft i staden som verkar ligga i framkant på mycket av världens utveckling, i varjefall då det gäller arkitektur. Men teknologi och Shanghaibörsen är det som bl.a. funnit sitt säte i "nya" Shanghai: Pudong.
Som med så mycket annat, är priset högt på flera olika sätt. Podong, var ett jordbruksområde, med en million  bönder, som exploaterades inför världsutställningen 2010. Vart dessa bönder tagit vägen förtäljer inte historien.
Här växer skyskraporna som svampar ur marken. 2011 var vi uppe i "kapsylen" på 492 m höjd. Nu är den besegrad med den till höger som är 630 meter! 😱
För några år sedan hade man två tunnelbanesystem, och på fyra år byggde man 11 nya! Inte undra på att man nästan slukade alla byggarbetare i Asien. 
Så fina tunnelbanor hittar vi inte i Sverige.... 😯
Ca 17 000 steg om dagen på Shanghais rena gator blev det, bland alla moderna kineser i munskydd och med sina telefoner. Men att vara ute och flanera alltför sent är inte tal om. Restaurangerna stänger vid 22 och även alla tunnelbanor. 
Staden med 24 miljoner invånare! 
En av gatorna vi besökte var Jinling Rd. med alla sina musikaffärer. 
Har man en musiker med på resan som heter Torbjörn Frisk, ska den självklart undersökas. 
Gatan med 44 musikaffärer....🎼🎹🎻🎶🎷🎤🎺
Här har vi pianon i 2 miljonersklassen. Den ena ser ut som en Batmanhistoria och den andra av plexiglas.
Jag antar att vi sett något helt annat om vi hade klivit in i UppfinnarJockes tidsmaskin och rört oss bakåt i tiden. 
En liten fiskeby som försökte, med hjälp av sin stadsmur, skydda sig mot Japanska sjörövare på 1500-talet. 
En internationellt präglad handelsstad med kolonial tradition på 1800-talet, som började betala sina varor med opium. 
En politisk smältdegel där Mao Zedong och hans tolv konspiratörer, bittra över orättvisor och korruption, grundade det kinesiska kommunistpartiet 1921 i de franska kvarteren, och där den franska polisen precis missade att få fatt på dem när det uppdagades om det hemliga mötet. Undra hur världspolitiken utvecklats om de hade fått fatt på dessa herrar?
Så kom kulturrevolutionen 1965 i kölvattnet av den nya regimens inriktning, ledd av Mao och hans fru Jiangqing, som ytterligare slog sönder sociala, politiska och kulturella strukturer. 
 
Mitt i detta påstod man att religionen var ett opium för folket.....
 
Jag åker i vår tidsmaskin bakåt i tiden, men nu med en tidsskillnad bakåt, som bara är sju timmar
- och vi är i Sverige:
 
Terrorister av olika slag, "sjörövarna", som vi försöker skydda oss emot på olika sätt gör sig påminda. Nu är det inte längre en fysisk mur, men säkerhetskontrollerna är numera  en självklarhet, som man inte kan komma igenom hur som helst. 
För att orka med tillvaron med alla dess krav och förväntningar, eller försök att döva smärta och sorg, är vår tids "Opium", droger, alkohol och tablettmissbruk, det som bryter ner människor och samhälle. 
Och så har vi vår politiska smältdegel som verkar har tappat sans och balans. Förvirrade hjärnor ger dålig vägledning....
En ny kultur ska skapas och gamla moralideal ska ifrågasättas och rivas ner. En ny tidsålder där allt ska ifrågasättas, för vi "gillar ju olika..."
 
🔹🔶🔹
Det som är krokigt
kan inte bli rakt,
och det som saknas
kan inte räknas.
Pred. 1:15
🔸🔷🔸
Utan gudsuppenbarelse blir folket förvildat...
Pred. 29:18
🔹🔶🔹
 
I vår tid går det fort med det mesta. De sociala strukturerna bryts ner. Den politiska kartan ritas om. De kulturella mönstrena har blivit nya.
Fort, fort går det - som sagt.....
 
Och hur var det med religionen som sågs som ett opium för folket..?
 
I skolans värld talar man om att det är viktigt att läsa och förstå historia. Där kan vi se mönster och hur saker och ting utvecklats för att förstå framtiden. 
Frågan är då:
- Vad har vi lärt oss?
- Vart är vi påväg?
- Vad är vårt ansvar att hantera det vi "ser"?
 
🔻🔴🔻
Förvärva sanning och sälj den inte,
förvärva vishet, fostran och insikt.
Ordsp. 23:23
🔺🔴🔺
 
Vi har passerat fiskebyn och är påväg mot en kulturrevolution i Sverige.... 🇸🇪
 
Kanske är det som Predikaren säger:
Inget är nytt under solen.....
 
Kanske kan vi ändå få återfinna det förlorade - precis som min brudkrona...
 
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 

Om du inte äter upp maten skickar jag dig till Kina

Publicerad 2016-02-22 09:39:03 i Allmänt, Resor,

Tänk att vi är här, Kina Shanghai!! 🇹🇷 😃 🇹🇷
Här tillsammans med Torbjörn och Curt.
 
När jag var barn i början på 60-talet "hotade" min mamma med att skicka mig till Kina när jag inte ville äta upp maten. Mina första minnen och referenser angående Kina...🍴😝
 
Kulturrelvoutionen som drog igång på 60- talet, slog sönder landet på många olika områden och man har haft full upp att resa sig från förtryck och misär. 
Men utmaningarna finns där fortfarande, på alla områden....
Byggnaderna är helt galet mäktiga och de finaste märkena av bilar står parkerade jämnsmed varandra. Materialismen har hittat österut också, helt klart.
 
Men en av våra resväskor har inte hittat hit. Det har gått tre dagar nu och vi får se när den dyker upp. Sist vi såg den var på Arlanda...😬
Taggarna på väskan ska ju hjälpa den rätt - tillslut - hoppas jag....👀
 
Vi har haft fantastiska dagar här som jag ska referara till lite mera i mitt nästa inlägg, men idag, måndag, har jag verkligen sovit.
Ja, det blev nog 15 timmar. 😴 💤💤💤
Det är verkligen märkligt hur vi har en klocka inom oss. När man försöker sova och det är natt här, blir dett lite si och så med sömnen. Att några av mötena är på förmiddagen gör ju också att det är " mitt i natten" man ska upp och sjunga. Men allt har flytit på fantastiskt bra men idag fick jag sova ut.... 
En muffins och kaffe från Starbucks blev min frukost klockan två. 😜
Och några fina struvor som en av mötesdeltagarna bakat till mig...
 
Snart är det dags att gå ut och äta. Alltid lika intressant. Som tur är finns det ofta  bilder på maträtterna och det mesta smakar underbart gott, men ibland har det blivit lite märkliga saker på tallriken.🐍 👻🐙💀🐋
Ja, jag blir nog skickad till Kina igen som min mamma sa:
- "Om du inte äter upp maten skickar jag dig till Kina."
 
🌍🙏🌎
Jesus sa:
Gå ut i hela världe och predika evangelium för hela skapelsen...
Mark. 16:15
🙏
 
Jag har en tagg som hör ihop med min resvästka och nu hoppas jag att den ska hitta vägen till oss. På samma sätt talar Guds ord om att det finns en tagg - ett tecken - som hör ihop med oss troende när vi går ut och gör det Gud kallat oss till.
 
🌎📖🌍
Tecken ska följa dem som tror detta. I mitt namn ska de:
driva ut onda andar
tala med nya tungor
lägga händerna på de sjuka, och de ska bli friska
och lite till....
Mark. 16: 17-18 (något förkortat)
📖
 
Jag tar mammas ord och Jesu ord. 
Taggar och tecken - som hör ihop med oss - och ska hitta rätt.
Spännande tider...
 
/Eleonora 💞
 
Eftersom inte facebook fungerar i Kina hoppas jag ändå att några hittar hit till bloggen. Kommentera gärna i kommentarsfältet. Det går ochså fort och lätt. Allt behöver inte fyllas i.
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊
 
 

Utmaningar på vägen - Kina nästa!

Publicerad 2016-02-17 21:48:00 i Glimtar - mitt i livet, Musik, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Pärlbröllop heter det visst. Vi har varit gifta i 30 år nu i måndags, 15 februari!💓
Jag är tacksam , glad och ödmjuk att fått leva tillsammans med Curt under alla dessa år. Och vi fortsätter vår bröllopssaga... 😍😅
Livet är inte lätt och det händer saker under vägen som man inte räknat med, som kan få olika konsekvenser för oss människor.  Skilsmässa, dödsfall, sjukdom, ekonomiska svårigheter.
Likadant för oss. 
Inte hade jag väl kunnat föreställa mig att en hudsjukdom skulle kunna vara som ett jättemonster som bara kräver sin tid, uppmärksamhet och anpassningar. Curt är en tapper hjälte som jag inte nog kan beundra. 
Vi står tillsammans och vi tror om under bit för bit. Ibland några steg framåt, för att efter en tid upptäcka några steg bakåt...
Så uttröttande...
Men vi fortsätter...
Jessy Dixons sång "Hold on" är sång som jag ofta återkommer till. 
Mitt i "eländet" kan vi ändå se hur Gud byggt in i oss, en överlåtelse och trohet till hans Ord - och viss kan det låta helt galet - men vi släpper det inte. Även om vi ännu inte sett sjukdomen besegrad med våra fysiska ögon fortsätter vi leva i tron och förvissningen om under och mirakler.
Vi tänker inte ändra på det som står i Guds Ord!
 
 📖
Men det var våra sjukdomar han bar,
våra smärtor tog han på sig, 
medan vi höll honom för att vara hemsökt,
slagen av Gud och pinad.
Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, 
slagen för våra missgärningars skull.
Straffet var lagt på honom
för att vi skulle få frid,
och genom hans sår är vi helade.
Jes. 53:4-5
 🙏
 
Jag hoppas du lyssnar på Jessy Dixon. 
Ohhhh vad jag bett och ropat till Gud när jag lyssnat till denna sång. Särskilt en period i 20-års åldern när jag upplevde så starkt Guds tilltal och kallelse. 
Vart var jag påväg...????
När vi var nygifta kom ett profetiskt tilltal till oss genom Bill Lövbom. Det var om sången och musiken i mig, men också att det var något unikt och spännande framför oss, som vi skulle stå tillsammans i.
Åren har gått....
Vi har gjort många härliga och olika saker, lite parallellt, men inte tillsammans. Curt har arbetat i olika ministries och jag har hållit på med mitt. 
Nu - 30 år senare - börjar vi skönja något som Gud mer och mer verkar leda oss in i. 🙏
Hold on...😰
Hold on...😯
Hold on...😊
Det gäller att inte sluta tro, fast tiden går och man undrar...
Innan jul var vi i Hong Kong. Nu åker vi till Kina och i mars till Uganda. I can´t belive it!!
 
Jag ber att människor ska få del av Guds närvaro i sången och musiken - och Ordet. 
Att Guds kallelse och tilltal över människor ska förlösas, och Guds ande ska komma med frihet till sitt folk.
 
Ibland tar ett och annat tid. Och vi väntar...
Men ibland är det kanske Gud som också väntar - på vårt gensvar.
Var befinner du dig?
 
Jag sjunger för dig igen - Förändringar:
Ha en fin vecka. Kanske får jag tid att skriva något här i min blogg där borta, men länkning till Facebook fungerar inte i Kina.
Be att Guds Ord ska ha framgång!
 
Med önskan om att Guds frid ska fylla alla er som lever i gemenskap med Kristus.
/Eleonora 💞
 
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Faror på vägen och stenarna ropar

Publicerad 2016-02-10 21:58:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Men hur blev det idag... ? 👀
Morgonrocken på till halv två - på eftermiddagen. I can't believe it! Men jag har haft en fin onsdag, min lediga dag. 😀
Vanligtvis försöker jag hinna med ett och annat, men idag "lovade" jag mig själv att ta dagen som den kommer.
När gjorde du det sist? Kanske det är dags att få göra det lite nu och då?😇
Jag sitter med mina biblar, pennor, böcker, papper och IPad. 
Och kaffekoppen.
 
Jag läser om den oerhört tragiska olyckan i måndags, då en av våra medlemmar i vår kyrka omkom, när han som brandman var på en olycksplats och själv blir påkörd av en bil.
Jag läser också om en annan tragisk olycka i måndags då två vänner, båda missionärer, är ute på en skridskotur på isen i Tranås - och båda drunknar.
 
Och vi sörjer, sörjer, sörjer....💔💔💔
 
Körkortsutbildningen kräver ansvarsfulla bilister. Vi ser varningslampor, reflexvästar, hastighetsbegränsningar. 
Räddningspersonal med utbildning och utrustning.
 
Och isarna...💦
Vi lär våra barn på simskolan om bad och isvett. Skolorna har utbildning för eleverna hur vi tar oss upp och hur vi hjälper någon ur en isvak. 
I vårt område vid Fjällnora, kommer det en daglig rapport om isen. Gissa att jag är tacksam för detta när min man ger sig iväg på sin skridskorunda med pannlampa.
 
Det finns så många faror....
På skolan undervisar jag om faror med kemikalier och elektricitet. 🔌⚡️🔋♨️⚠️
I USA är det hög prioritet bland presidentkandidaterna, att i vissa delstater tala om farorna med droger. Var och varannan, i alla samhällsklasser, har kommit in i ett beroende av läkemedel och droger.
Faror lurar runt hörnet - och kräver sina offer....💊💉💊
 
Mitt i denna tragik, brandmannen och missionärerna jag nämnde om, har vi ett hopp. 
Hoppets ankare som når ända in i himlen. ⚓️🙏⚓️
Vi sörjer, vi gråter, vi ställer frågor, och det måste få ta sin tid. Men mitt i allt detta har vi den förvissningen om att himlen finns där och väntar på oss var och en. 
Vi går från en värld till en annan värld - som är fullkomlig, ljus och härlig. 
 
🎵💙🎵
Låt oss alla en gång mötas
I vårt hemland ovan där
Låt oss alla engång mötas 
i vårt hemland ovan där.
 
Jag har haft så många vänner
Som helt hastigt har ryckts bort
Och jag sörjer, men ej länge
För vi möts ju inom kort!
 
Låt oss alla...
🎵⚓️🎵
 
Morgonen fortsatte i soffan och det började bli eftermiddag....
Det blev 2:a Petrus brev, 1,2,3:e Johannes brev och även Judas brev. De ligger alla efter varandra i Bibeln, och jag slås under tiden jag läser, av de varningar som kommer från brev efter brev.
 
⚠️ Faror, faror, faror!!!
 
Även snälla fina Johannes, som var så fylld av kärlek att man nästan kan tro att han var lite "mesig", tar i med full kraft - fara!
 
Petrus brev 2, varnar skarpt för faror inifrån i församlingen. Falska profeter och lärare som gör anspråk på att tala "sanning," och människor som inte tar sig tid att själva lära känna Gud.
 
Johannes brev 1, varnar för falska budskap och att vi ska lära oss att avslöja dessa. Mitt i allt detta ska kärleken vara rådande. 
MEN: Kärlek är inte att backa på grundläggande principer och sanningar. 
 
Johannes brev 2, vers 10-11:
 
⚠️⛔️⚠️
Om någon kommer till er 
och vill undervisa om något 
som inte stämmer 
med det Kristus lärde oss,
så bjud inte hem honom 
och hälsa honom inte välkommen. 
Den som tar emot bedragaren 
blir hans medhjälpare.
⛔️
 
Jag bara citerar Bibeln....
⚠️ Faror, faror, faror!!!
 
Johannes brev 3 handlar om ledare som försöker utvidga sitt område av ledarskap på ojusta metoder. Ryktesspridning och uteslutningar kunde "Herrens smorde" ta till, utan att inse att det var en tjänare och kanske församlingsledare man skulle vara - och inte en envåldshärskare.
Detta skulle Johannes, kärlekens apostel, konfrontera och ta tag i när han kom till dem...
 
Judas brev. 
Judas hade tänkt skriva ett brev till de troende för att uppmuntra med ett underbart vittnesbörd. Han kom inte långt med detta....
⚠️ Faror, faror faror!!!
Nu handlar det om att försvara sanningen! Villoräror rör sig i omlopp och det finns de som försöker tränga sig in och förvanska evangeliet, men även varningar till de som lever ett kristet liv bara till namnet.
 
Känns det bekant?
 
Några av de sista verserna i Judas brev skulle jag vilja ge som en "deklaration" om varför jag skriver och har denna blogg. 
Jag tror att ni är många med mig som känner likadant. 
Må Gud ge oss kraft, mod och vishet i detta uppdrag! 
 
💓💓💓
Men ni kära vänner, ska uppmuntra och styrka varandra, 
så att ni kan hålla fast vid er tro på Gud. 
Be till honom och låt hans Ande leda er.
Håll er fast vid Gud, så ska han fortsätta att visa er kärlek.
Då kan ni också med glädje se fram emot den dag 
då Jesus i sin godhet ska rädda er för evig.
Vissa av de troende har ärliga tvivl.
Dem ska ni visa medlidande och försöka hjälpa.
Andra håller på att tappa tron helt.
Dem måste ni rädda, så att de inte går under för evigt.
Men vissa lever helt öppet i synd och omoral.
Även dem ska ni försöka rädda, 
men aka er noga så att ni inte själva dras med i deras synd.
Ta avstånd från allt de gör!
🙏
Judas v. 20-23
Bibelöversättningen "Handbok för livet".
 
Var uppmärksam!
⚠️ Faror, faror, faror...
 
⚡️⚠️⚡️
Ve den som skaffar sig orätt vinning...
Till skam för ditt eget hus...
Stenarna i muren skall ropa
och bjälkarna i trävirket ska svara dem...
Hab. 2:9-11
⚠️
 
Jag är en sten i bygget - och nu ropar jag!!!
Du är kanske en bjälke i trävirket som svarar mig....?
 
/Eleonora 💞
Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Prenumerera och dela