inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Hesekiel 38 - The enemy of my enemy is my friend...

Publicerad 2017-12-25 23:30:00 i B3, Högtider, Podcast / Sveriges Kristna Radio, Profetisk tid,

Så är vi snart påväg att avsluta julfirandet...🎄😳
Mycket av charmen är ju förberedelserna av julen med allt vårt pyntande, bakande och våra julklappsinköp. Men nu ligger allt julklappspapper i en sopsäck, chokladlådorna börjar bli tomma och julmusiken vill vi snart inte lyssna på längre. 
 
I vår familj började vi lite i förväg med lilla julafton på 3:e advent. Det är många familjer i Lahtisläkten som ska samsas om julen, och då får det bli lite varannat år för oss. 
Det blev dockskåp, barnspis, bilbana, elvisp, påslakan, gummistövlar och mycket mera. Festen rullar på, och vi gläds med varandra, och gör helgen efter traditionens och konstens alla regler. 🎉🎁🎄
 
Mitt i allt detta har jag försökt att förstå lite mera av viktiga saker, som dragit förbi mitt medvetande de sista veckorna. Som vanligt är vi så upptagna av våra egna utmaningar och fullspäckade scheman, att vi inte ser skogen för alla träden - eller vad vi nu ska ursäkta oss med. 😵
 
Det handlar om Hesekiel 38 som just nu utspelar sig i världspolitiken, AI (artificiell intelligens) och Global Forum där bl.a. världsledande affärsledare hörsammat påvens upprop om att utforma en ny social sammanslutning. Och i centrum för allt detta står den märkliga syn som lärjungen Johannes fick på ön Patmos när han var landsförvisad och var i 80-90-års ålder - Johannes uppenbarelse!
 
För att inte detta inlägg ska bli för långt delar jag upp det i tre blogginlägg, och börjar med Hesekiel 38. 😉
 
I november hände något som fick Hesekiel 38 (Gogs fälttåg är rubriken i min Bibel), att framstå som MYCKET aktuellt. Eftersom länders gränser och namn förändras med tiden, är det ibland svårt att förstå och avgöra vad som är vad, men här handlar det bl.a. om hur Ryssland (Gog), Iran (Persien) och Turkiet (Togarmas) kommer samman. Helt otippat och något som aldrig tidigare har förekommit.
Turkiet har varit israelernas turistland som man åkte till på semester, fram till en tid sedan, och på 70-talet var Iran vänligt inställda till Israel och undvek bl.a. att lägga sig i Yom Kippurkriget -73 och lät Israel fortsätta köpa olja (även om den steg dramatiskt i pris). Och nu har dessa länder, Iran, Turkiet och Ryssland, hamnat mitt i Libanon och Syrien efter det vaccum som uppstått efter IS. Där är de nu, vid Israels gräns, och kom dit på ett tillsynes "naturligt" sätt.
Idag ser israelerna Iran som deras största hot ,och då är följande talesätt som används i mellanöstern passande: "The enemy of my enemy is my friend". Och då har vi nu även Saudiarabien på banan, som också har Iran som största fiende och hot. Under ett par år har Israel haft samtal med dem, och nyligen klev Israels högste armechef fram i saudiarabisk press och berättade om det samarbete man påbörjat med att dela information med varandra. Nu har helt plötsligt mellanösterns schackpjäser förflyttats, och utgångsläget är helt annorlunda än vad vi är vana med.
Spelplanen börjar bli klar, för det som har profeterats för 2600 år sedan....
 
Om du vill lära mera om detta finns det en del att lyssna på. Här ett av klippen:
 
 Som kristna får vi inte vara okunniga om vad som sker. Det är inte självklart enkelt att förstå hur ett och annat hänger ihop - och vi kommer inte heller att förstå allt - men vi har ett ansvar att ta till oss det som mer och mer blir uppenbarat. 
Vi vet att världsläget drar ihop sig och vi kan förvänta oss stor dramatik i mellanöstern. Samtidigt måste vi fråga oss hur detta kommer att beröra oss här uppe i norden. 
 
Det vi vet är, att parallellt med detta, finns det politiska och religiösa system som börjar väva sitt nät som symboliskt kallas för Babylon (Babel). Och Guds Ord säger: FLY UT UR BABYLON!!!!
 
Det finns en vers i Jeremia 50 som jag läst lite nu och då, och jag undrar:
Vad betyder detta?
Handlar det om oss, hedningar i nordlandet...?
 
🔚
Fly ut ur Babel...
Ty se, jag skall uppväcka från nordlandet
en mängd stora hednafolk
och föra dem upp mot Babel.
De skall rusta sig till strid mot det,
från det hållet skall det erövras.
Deras pilar skall vara
som en framgångsrik hjältes,
som inte vänder tillbaka tomhänt.
Jer. 50: 8-9
 Lyssna till flyktingarna som söker rädda sig
ut ur Babels land,
för att i Sion förkunna Herrens,
vår Guds, hämnd, hämnden för hans tempel. 
...Ty det är ett gudabildernas land...
Jer 50: 28, 38
🔚
 
God fortsättning på julen ,och vi fortsätter om AI om några dagar... 
Och vi ska inte gripas av fruktan när vi ser allt som sker runt omkring oss....
/Eleonora 💞
 
 
 Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... 😊

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-12-27 21:34:17

Intressant ! Du skrev för något år sedan om blodsmånen på något vis var det som att profetiorna kom in i en ny fas efter det. Blandannat började den stora vandringen/ invandringen från Babylon till nordlandet. Är det norden som avses? ??

Svar: Ja visst har allt accelererat sista tiden! Socialt, politiskt, religiöst, kulturellt och rent fysiskt, och katastrofer på alla fronter visar sig idag.
Vet inte om jag uppfattar din fråga rätt, men tänker du på något specifikt bibelord ang. invandringen (Babylon) ?
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-12-28 12:30:05

Det är just vilket område som avses när man skriver nordlandet. Är det norden eller är det ryssland som avses eftersom det ligger norr om Turkiet jag hört båda tolkningarna. Kan finnas fler alternativ.
Det som fick mig att reagera var att den stora vandringen från syrien genom Europa till Norden började strax efter det var blodsmåne . Dessutom vet jag tyvärr hur många från vårt land som har åkt till området för att strida illigalt. Därför är det intressant att få bekräftat vad som egentligen avses för att kunna tolka skriften rätt.

Uffe

Svar: Då det gäller Hes 38:2 är det frågan om Ryssland enligt teologer. Då det gäller Jer 50:9 har jag inte sett någon sådan utläggning (nordlandet).
Det man däremot kan uppmärksamma är Jer 15:12 som uppmärksammar ”järn och koppar från norden”. Eftersom Sverige är den största järnproducenten i Europa (91%) och koppar (10%), och har haft enorm export under århundraden, kan vi nog se oss som ”ett land i norden”. Kanske är det därav vi har två tolkningar?
Hur Syrien med invandring och IS- krigare ska tolkas, är kanske mera om folk reser sig mot folk och terror breder ut sig....
Ett litet försök från en icke teolog... 😅
Eleonora Lahti

Postat av: Uffe

Publicerad 2017-12-28 22:04:47

Tack för ett mycket bra svar. Förklaringen om skillnaden hur Norden och Nordlandet beskrivs ger en mycket bra bild om vilket område det gäller troligen Ryssland.
Tyvärr är det lätt att förknippa Nordlandet med vårt område om man läser lite snabbt med dåliga fakta .

Svar: 👍
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela