inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Begravning och evigheten i våra hjärtan

Publicerad 2013-12-20 23:03:00 i Allmänt, Musik,

   
Vi har haft begravning av min kära moster Irene, 89 år gammal, i Själevads kyrka strax utanför Örnsköldsvik. Hon var den sista i min mammas syskonskara som vi fick ha längst ibland oss.
Hon längtade alltid hem. Hem till sitt föräldrahem där hon vuxit  upp, och sedan övertagit. Äldreboendet hon bott på i 8-9 år blev aldrig något hem på riktigt.
På begravningen och vid kaffet efteråt sjöng jag. Många släktingar och vänner fanns med den dagen, och visst är det väl märkligt att det måste till en begravning för att alla vi kusiner ska mötas?
 
En av de sånger jag sjöng var denna av Göte Strandsjö:
 
"Som när ett barn kommer hem om kvällen
och möts av en vänlig famn
Så var det för mig att komma till Gud
Jag kännde att där hörde jag hemma
Det fanns en plats i Guds stora rum
- en plats som väntade på mig
Och jag kände: Här är jag hemma
Jag vill vara ett barn i Guds famn"
 
Vid kaffet blev jag tillfrågad om jag ville komma och ha en konsert i kyrkan. Ett kyrkorum är en underbar plats att sjunga på, så det ser jag fram emot.
 
Förra begravningen jag sjöng på var av en helt annan karaktär. 
En ung människa som tagit sitt liv. Ett sådant mörker och en sådan hopplöshet. Men då sjöng jag också denna sång. 
 
Guds Ord talar om att vi måste bli som ett barn för att komma in i Guds rike. Det handlar inte om prestationer eller mognad. Det handlar om vår längtan efter Gud - och vårt bejakande.
 
I Predikaren 3:11 står det att Gud har lagt evigheten i människornas hjärtan.
Vad gör vi med den? 
Idag plockade jag fram vår julkrubba. Den har nu varit nerpackade ett år i sina lådor, för att återigen få komma fram till jul.
Julevangeliet, Lukas kaitel 2, en händelse och en underbar berättelse som visar på Guds kärlek och omsorg om oss - vi människor som har evigheten i våra hjärtan...
 
Vårt liv kanske inte är ett fint värdshus utan ett ruffigt stall. Men dit kommer änglarna för att sjunga, herdarna för att beskåda det fantastiska som hänt. Och stjärnan den lyser för att vägleda de vise männen. 
 
Kanske får vi bli ett under om vi inte "plockar undan" julkrubban...
 
/Eleonora
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Karin Ström

Publicerad 2013-12-21 11:55:30

Tack Eleonora för vad du delar! Jag hittade till din blogg för ett par veckor sedan... Beställde då en gratis CD från Kina... Fick den i går! Lyssnar nu på den och låter den gå ett varv till! Så välsignat!
Känner igen dig från Kanal 10. Älskar din sång och särskilt "Du behöver inte frukta" har fastnat i mitt hjärta och sinne. Jag och min yngsta dotter samt en brorsdotter är (så vitt jag vet) de enda i släkten som är frälsta. Jag har ytterligare en dotter och en son, men de har tyvärr ej tagit emot Jesu frälsning! Men jag ber för dem och vilar på Guds löften! I november dog en frälst moster. Den sista i min mammas syskonskara. Några av mina mostrar var frälsta. Tyvärr inte min mor. Men jag har gott hopp, ty jag fick under min uppväxt mycket Bibelkunskap även av mina "ofrälsta" föräldrar. Min lillasyster var på mosters begravning och ofrälst som hon är tyckte hon att det var märkligt då begravningsförrättaren sa att "Ni ska inte sörja, ty detta är hennes födelsedag". Jag fick då chans att berätta hur det ligger till för min lillasyster, som annars inte vill lyssna till evangelium!

Tack för skivan Eleonora!

Jag önskar dig och alla andra som läser detta en fridfull jul och ett välsignat nytt år i Herrens nåd!

Kram!
Karin
En syster i Herren

Svar: Tack Karin för din fina hälsning! Vi fortsätter uppmuntra varandra och vår omgivning. Guds Ord är en sådan glädje och styrka och vi är aldrig ensamma. Immanuel- Gud med oss!
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela