inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Periodvis fasta tillsammans med Skalman

Publicerad 2013-03-26 00:04:00 i Allmänt,

Har just sett på Vetenskapens värld, ett intresant tv program. Kan man fasta och förhindra åldrande och sjukdomar?
Frågor om hur man uppnår hälsa intresserar oss alltid och det kunde man också avläsa på chatten på nätet efter programmet. Hur gör man, vad ska jag äta, hur ofta, passar det mig...? Men egentligen var den stora frågan för många: Kan jag verkligen gå ner i vikt med denna metod.. och tänk alla andra dagar får jag äte precis som jag vill... Vilken frihet!
Jag har i dagarna lyssnat på professor Stig Bengmark på YouTube som i förbifarten nämnde något om detta med periodvis fasta. Cancerceller får inte möjlighet att växa till under en sådan period och kroppen kan lättare reparera sig själv.
Han berättade också bl.a. att man hade gjort ett försök på möss som bara fick äta 2/3 av vad de egentligen ville ha. Det som då framkom i undersökningen var att mössen fördubblade sin livslängd. När man undersökt människor som blivit riktigt gamla har det funnits en gemensam nämnare - man äter sig inte proppmätt! 
 
Ja, detta är väl något av vår tids förbannelse - all mat som finns tillgänglig överallt, hela tiden - som gör att vi äter över våra behov och kan tappa kontrollen. Vi är inslängda i ett ekorrhjul för att jaga det vår kropp vill ha. Drivkraften är oftast att vi måste hålla blodsockret i schack och då behövs det något som går snabbt att få i sig.
Fastfood. GODIS, mikromat, bullar kakor..
 
Förändrar vi inte vårt förhållningssätt till mat och låter mat få ta tid, både att handla,laga och äta, är vi ändå slavar under det som egentligen skulle få vara vår glädje och njutning i livet. 
 
Lite Skalman måste vi nog se till att vi vågar bli. Låta mat och sovklockan ringa och vara lite obekväma emellanåt inför omgivningen. Planera, göra listor, låta det kosta lite extra. Stanna upp och reflektera. 
 
Livets stora förändringar kan börja med att vi gör något nytt. Kanske det är så enkelt som att köpa en ny grönsak du vanligtvis inte brukar handla och leta rätt på ett recept som är lite annorlunda än korv och makaroner.
 
Detta kan vara början på precis det du längtar efter - ett nytt intresse eller till och med en ny start i livet!
 
 "Nä, men så enkelt kan det väl inte vara..?" Om du inte har prövat vet du inte. Dags att trampa upp nya stigar i livet. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Curt

Publicerad 2013-03-26 15:14:32

Låter intressant.
Har själv skippat godis, bullar och kakro, bröd mm ett tag och har loosat över 10kg samt att socker suget är borta ....mycket trevlig upplevelse...
behöver dock förbättra matlagandet:-)

Postat av: Eleonora Lahti

Publicerad 2013-03-27 00:05:41

Nice, nice... I love it ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela