inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Krya på dig!

Publicerad 2013-03-24 22:13:00 i Allmänt, Lärarjobbet,

I går började det. Frös som en hund. Ja, vad det uttrycket kommer ifrån kan man ju undra... någon som vet?
Tog ett varmt bad för att få upp värmen i kroppen och sedan i säng med värmedyna och allt, och sedan sov jag till och från i 12 timmar.
I morgon blir det inget jobb. Vila, vila, vila är vad som gäller.
Det är faktiskt flera år sedan jag har behövt vara hemma från jobbet. Visst kan man känna sig lite risig ibland men på ett eller annat sätt tar man sig igenom det hela.

Om man skulle känna efter lika mycket som endel av eleverna gör skulle det inte bli mycket i månadslön (visst är jag medveten om att det finns undantag). Lite ont här och där, och så och går hem efter halva dagen.
I bland har jag lekt med tanken att eleverna skulle titta på sin frånvarorapport och räkna ut vad deras månadslön skulle bli efter gällande regler. Kanske man skulle börja fatta då vad det hela handlar om.

Mycket av huvudvärk och magont skulle enkelt kunna lösas genom en vettig kost och mera sömn. Många slarvar med frukost, som ibland bara blir några vindruvor, som en av mina elever berättade. Skolmaten byts ut mot godis eller i bästa fall en Pucko och macka. Man dricker för lite och sover minimalt och så undrar vad det är för fel!!
 
Pizza, pannkaka och liknande maträtter är alltid populärt och nu går det åt mat i matsalen. Och så undrar varför man inte får äta hur mycket man vill.
Och så var det fisken ... Ja, ja..säger du "vi vet hur skolmaren är" Jag tror faktiskt att skolmaten är betydligt bättre än den mat många barn får hemma. Hemlagad mat är faktiskt inte längre en självklarhet. Halv- och helfabrikat är det som serveras på mångas köksbord. Korv och makaroner - ska vi kalla det för hemlagat?

Det tragiska är, att än hur mycket man än undervisar, verkar det gå in genom ett öra och ut genom det andra. Deras unga kroppar blir också äldre och då kommer facit - faktiskt.
Så viktigt att skapa sunda vanor och en hållbar livsstil (det där lät RIKTIGT bra ;)) tidigt i livet. Allt bli så mycket roligare, enklare och säkert billigare.
Själv har jag börjat se med egna ögon vad maten kan göra för oss. Mer om detta en annan dag.
 
Krya på dig!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela