inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

EARfoons på flera sätt

Publicerad 2013-11-07 20:07:00 i Allmänt, Podcast / Sveriges Kristna Radio,

Idag var det idrottsdag på skolan och jag satt i innebandyhallen hela dagen...
Ett långs samtal blev det med en kollega, samt hålla koll på nycklar till omklädningsrummen och plocka lite skräp vid dagens slut. 
 
Mitt i allt detta fick jag möjlighet att gå ifrån en stund, för att göra en avgjutning av min hörselgång inför anskaffande av hörselskydd. Som lärare är det kännbart med allt ljud vi har runtomkring oss, och en dag som denna kan jag känna att mitt högra öra blir ansträngt.
För många år sedan körde jag med en motorsåg. Jag hade fått för mig att fixa en dörr till ett uthus samt lite väggfasta möbler till barnens lekstuga. Då hände något i mitt öra för första gången. Flera år senare kommer den verkliga smällen på ett barnmöte jag var engagerad i. När en gingel för tävlingar drog igång, hoppade alla barn upp och skrek allt vad de kunde.
Då fick mitt öra nog.
 
Våra öron är känsliga små organ som vi måste vara rädda om. Jag undrar vad som kommer att hända med vår unga generation där många ständigt lyssnar på musik i sina lurar. Vad många inte vet, är att det inte bara är ljudnivån som är avgörande, utan också mängen av ljud som når örat.
Jag vet om elever som sover till musik, och detta kan vara farligt för örat, även om volymen är låg.
 
Nu har jag beställt oranga (!) hörlurar med ljudfilter, som hjälper mig att höra det jag ska höra, och filtrerar bort skadligt buller. Till detta kan jag sedan också komplettera med en så kallad in-ear-monitor. Det blir spännande att pröva, för jag har annars alltid använt monitorer när jag sjunger.
Ja, livet är fullt av ljud och en massa röster och buller. En del bra - andra dåliga. 
 
 
Vi kanske också behöver tänka till på vad vi tillåter oss att höra, och vad vi undviker med våra andliga öron. Det kan bli så bullrigt så vi inte kan uppfatta den stilla rösten innom oss, eller så dövar vi den medvetet...
Ibland behöver vi hjälp att kunna sortera och förstå alla röster i tiden som vill göra anspråk på oss. 
Vi irrar lätt omkring och försöker lyssna på än det ena och än det andra, för att få hjälp och vägledning i livet.
 
Vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, har Gud berett åt dem som älskar honom.
1Kor 2:9
 
Kan vi se på vad som hellst och höra på vad som hellst?
 
När jag läser om att Gud har förberett något speciellt för mig, vill jag vara uppmärksam. 
Jag vill inte att onödigt buller och massa oljud, gör att jag inte uppfattar när Gud talar. 
Det Gud förberett åt oss kan vi inte ens föreställa oss - så häftigt är det!
Nej, det vill jag verkligen inte missa!
 
"Andliga Earfoons"vill jag ha, som hjälper mig att sortera ljud, så jag bara hör de viktiga ljudet - från Guds mun till mitt öra...
 
/Eleonora
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela