inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Bilder att minnas

Publicerad 2013-10-09 17:07:24 i Allmänt, Hem och trädgård, Musik,

I dag har jag en ledig dag mitt i veckan. Det känns lyxigt och vilsamt och jag pysslar med lite av varje. Hamnar i en låda full med foton som inte riktigt hittat hem ;) och jag antar att det är flera än jag som har det så... (men de flesta är ändå väl sorterade i album - check! ). För att inte tala om alla filmer som ligger i en röra. En del har hamnat på en hårddisk och redigerats men vad är vad? Jag har i alla fall ingen aning om hur man gör... ;(
 
Jag bläddrar i högen och inser att det verkligen är en salig röra av personer, årtal, händelser och jag åker berg och dalbana genom tid och rum. Mitt barndomshem, gamla elevutflykter, mina barn hemma i badkaret och sedan bilder från barnens Israeliska skoltid. Oh, så många minnen av glädje, sorg, nostalgi och saknad. 
 
Min mamma och mitt föräldrahem i småbarnaåldern
 
 
Ibland är det jobbigt med bilder.
Ibland är det roligt med bilder.
Vad vill vi minnas och vad vill vi glömma? Vissa saker behöver väckas till liv för att hitta djupet och förankringen i livet. Vågar vi det eller är det för smärtsamt?
Just nu spelas en sång på Kanal10, som jag har påslagen i bakgrunden:
 
Jag behöver dig helige Ande 
för att möta en ny morgondag
Jag behöver dig helige Ande
I mig själv är jag oändligt svag
 
Den här sången har min kusin Allan Östman skrivit en gång i slutet på 60-talet. Sången har  sjungits i årtionden i nästan alla kyrkliga sammanhang i Sverige. En bön och ett rop från våra hjärtan, mitt i den vardag som vi alla står i.
Sjunga, är inte något vi bara gör i en kyrka. Sång är ett underbart sätt för oss att kommunicera med vår Skapare.
Läs texten en gång till, sjung den för dig själv och låt Guds ande lyfta dig - just nu!
 
Det blir intressant att se hur bilder kommer att hanteras i framtiden. I min telefons kamerarulle ligger ett par tusen bilder. Jag sorterar bort endel emellanåt, men ibland känns det bara övermäktigt - och så tar vi ett kort till.
SMILE :)) !
 
Var ligger dina bilder som du inte tittat på på åratal? Kanske du ska titta på foton hemma hos en gammal släkting och reflektera över varifrån du kommer?
Allt hänger ihop. 
Och nu ska vi ge vidare till nästa generation...
Så sjung sången han ger dig...
 
/Eleonora

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2013-10-09 17:18:19

Sant Eleonora, så många bilder. Fragment av livet. Ibland bortglömda stunder som liksom hoppar fram från det flydda när vi hittar en bild. Men få av oss orkar nog sortera in alla i album. Idag är det enklare. Bara att ladda upp  sina,digitala bilder och så får man en fotobok på posten. I teorin...

Svar: Precis! Men du... dina foton på fåren är bara sååå underbara. Skulle nog vilja använda ett någon gång ;)
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela