inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Höstens sista surströmming

Publicerad 2013-10-20 00:20:00 i Allmänt,

Det är lördagkväll och jag och min man har just nu kommit hem från en underbar kväll med goda vänner och surströmming.
Jo, jag vet... alla gillar inte detta, men "A taste of heaven" kan det nog vara för många av oss som vuxit upp med denna Norrlänska delikatess. Kanske var det sista surströmmingen för i år, för på vintern känns den inte rätt att äta. 
 
För ett par år sedan skulle jag besöka en församling i Hong Kong där jag skulle sjunga och även predika tillsammans med min man. Inför vårt besök gjorde de en trailer. Då hade man hittat detta lilla YouTubeklipp och använt första meningen, "A taste of heaven" ;). 
 
 Titta här:
http://www.youtube.com/watch?v=_td72VfHuzA
Över 8000 har tittat på klippet. Vilken galet,lustig värld.. ;)
 
Det är ungefär trettio år sedan vi började äta surströmming tillsammans. Torbjörn, Maria, Lars, Marie, jag och min man. Mycket tunnbröd, potatis och strömmingar har ätits under alla dessa år. Gemenskapen frodas tillsammans med maten och vårt gemensamma intresse i musiken.
På hemvägen blir vi stoppade av polisen för alkoholkontroll men här är det lugna (eller sura ;)) fiskar. Vi ler och min man blåser. "Var det Kallax, Oskars eller Röda Ulven som var bäst i år?"  Och så kör vi vidare...
 
Så plötsligt, mest av misstag, hamnar bilradion på en närradiostation. "Det blod som Jesus göt för mig" kommer ur högtalarna och jag blir påmind om alla gånger jag sjungit den sången och alla gånger mina musikervänner spelat den. 
...
För det når mig när jag är på höjden
och det når mig när jag är i djupet
Det blod som ger mig styrka från dag till dag
Det ska aldrig mista sin kraft.
 
Inte vet jag om vi fortfarande sitter tillsammans om trettio år för att äta surströmming, men en sak vet jag:
För oss alla har den sången varit vår sanning och erfarenhet under alla dessa år. Vi har skrattat och gråtit tillsammans, men ändå har vi hållit fast vid Guds Ord. 
I vått och torrt. I ur och skur.
 
Och en sak till vill jag säja:
Det vittnesbördet blir starkare och starkare och starkare för VARJE år!!
 
 Lyssna här:
http://www.youtube.com/watch?v=jTdH1z2VYrg
 
/Eleonora
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-10-20 09:27:53

Ju surare fisk, desto gladare vänner. Långvarig gemenskap finns inte på burk, men även en sur fisk, kan ge vänner för livet!

Svar: Precis så är det!! ;))
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela