inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

När rummen och livet förändras

Publicerad 2013-10-22 20:50:00 i Allmänt, Hem och trädgård,

Jag har just kommit hem från IKEA och en av stans mattaffärer, för att slå mig ner en stund med min kaffekopp. Vilken matta jag ville ha var nog det svåraste att komma fram till,men öppet köp fungerar ju.
 
Jag är pågång att göra om ett av barnens rum till mitt eget kontor och musikskaparrum, för när barnen börjar flytta hemifrån kan rummen börja fylla nya funktioner. Det känns fantastiskt lyxigt och spännande.
 
På IKEA går jag omkring och tittar, drömmer och handlar. När jag kommer till hyllorna i lagret inser jag att nu har jag en hel del arbete framför mig. Min käre make är bortrest och den ende hemavarande sonen ska plugga, så här sitter jag nu med ett antal kartonger.
 
 
 Det var inte länge sedan rummet var fyllt av leksaker. Väggarna hade blåa tapeter med stjärnor och planeter som kunde lysa i mörkret, och så inser man att åren går sååå fort...
 
 Det märkliga är, att när man är mitt uppe i småbarnstiden känns det som om livets lott som förälder är att byta blöjor och koka välling, för att sedan övergå till läxläsningen vid köksbordet år efter år, barn efter barn.
 
Och så en dag....
 
Ha, ha tänker du, det är DÄRFÖR du börjat blogga!  - Både och.
Nu har jag tid, men samtidigt har jag hittat ett forum att dela ett och annat som jag tror kan vara värdfullt att prata om. Ända sedan jag var barn har jag skrivit ner saker och ting, men ändå inte riktigt som en dagbok. Om du kommer på besök i mitt livingroom också i fortsättningen så får vi väl se vart vi är påväg tillsammans ;)
 
Nya rum och nya tider. Båda kräver sin insats, engagemang och fantasi. 
Tapeterna är nya, andra möbler flyttat in för att fylla nya funktioner och jag själv ska hitta min funktion i en ny tid. Ja, nu låter det väldigt dramatiskt och märkvärdigt men riktigt så är det väl ändå inte . - Men samtidigt ;) ;) ;)
 
För en del av er ser livet nästan ut på samma sätt som det gjorde för fem år sedan, och för andra har det dramatiskt förändrats.
Båda sakerna kan vara helt rätt - eller helt FEL! 
 
Ett rum behöver städas, lagas, renoveras och som sagt, även ibland byta funktion. Så är det också med oss. Vi behöver våga förnyas och utvecklas för att vara med i den tid som gäller för oss idag. Inte bara stanna kvar i gamla inkörda rutiner. Våga bli utmanade. Aldrig stanna upp även om det går långsamt, för framåt kommer du om du rör på dig.
 
Att hänga upp nya gardiner gick ganska fort att göra, men det andra tar tid.
Dags att ta sig an lådorna som ska förvandlas till skrivbordsstol och hurts, för att inte tala om allt kaos med alla sladdar under skrivbordet... Men dom får du inte se ;)
 
 
 
Men glöm allt som har varit!
Det går inte att jämföra med vad jag tänker göra!
Jag planerar att göra någonting alldeles nytt.
Jag har redan börjat! 
Ser ni det inte?
Jag ska göra en väg genom öknen och strömmar i ödemarken!
Jes.43:18-19
 
Spännande framtid, eller..?
/Eleonora
 
 

Kommentarer

Postat av: Maria Nilsson

Publicerad 2013-10-22 22:43:41

Trivsam läsning, tack för vackra bilderna!

Svar: Tack Maria! Ja, lite lättläst men ändå med ett ord på vägen vill jag det ska vara.
Eleonora Lahti

Postat av: Gunilla

Publicerad 2013-10-23 13:02:18

Hej Elenora! Du skriver så vackert och levande! Kommer ihåg det
redan på Vallmovägen i Umeå 1978 typ! Ser fram emot att följa dej! Kram!

Svar: Ja, det var tider det :) Kul att plocka upp något som legat i träda. Vem kunde förstå vad en blogg skulle kunna vara på den tiden?
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela