inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Vardag tillsammans med Tangens

Publicerad 2013-10-07 18:28:00 i Allmänt, Lärarjobbet,

Så sitter jag här i soffan ensam i mitt vardagsrum, men i mitt livingroom dyker du och många fler upp. Så underbart roligt och SÅ välkommen ska du vara.
 
Har just kommit hem från jobbet, skolan, och kan återigen konstatera att jag har världens bästa jobb. Inte för att jag är världens bästa lärare och har världens bästa elever, utan just därför att jag gör rätt sak, på rätt plats i just rätt tid -  i mitt liv. Men förstås - jag jobbar på bästa skolan ;))
 
Första lektionen insåg mina elever att jag lät lite annorlunda i rösten idag. Förkylningen gjorde sig påmind men jag förklarade att man inte bara stannar hemma hur som hellst. Dels måste jag som lärare förbereda lektioner som en vikarie ska ta och sedan tappar man ca. 1000kr i inkomst för den dag man stannar hemma. Då säjer en av eleverna i sjuan: "Då ska jag inte bli lärare"!
Dags att förklara sjukvårdssystemet...  
Jag inser att de aldrig har hört talas om att man får mindre i lönekuvertet den månaden man varit sjuk. Jag passar också på att få dem att reflektera hur lätt det är för elever att stanna hemma eller till och med bara gå hem från skolan mitt på dagen ibland. Hur mycket blir då kvar av barnbidraget om man gör en jämförelse?
 
Dagen rullar vidare och så är det matte med niorna. Jag undervisar, ritar på tavlan och förklarar vad tangens är för något: motstående katet / närliggande katet. Känns det bekant eller.... ;) eller... ;) hmmmm...
 
 
Eleverna börjar räkna och en av killarna behöver hjälp. När jag går fram till honom kommer helt plötsligt värsta hostattacken! Jag hostar tills jag tror jag ska svimma, för jag får inte in någon luft. Tårarna rinner och jag rusar ut i korridoren lutande mot en vägg där andra elever nu undrar vad som händer. Efter en stund är jag tillbaka i klassrummet och sjunker jag ner i min stol och kan knappt prata. Helt utmattad viftar jag ut dom och någon läxa var det inte tal om. Gissa vilka som var glada!  ;)
 
Men som sagt, nu sitter jag här i min ensamhet. Trivs också bra med det även om livet har varit och är emellanåt  full fart.
Min man är i USA denna vecka genom arbetet. Förra året var han borta ca. 160 dagar och detta år kanske det blir något liknande. De två älsta sönerna är gifta, dottern jobbar i Norge men yngste sonen bor hemma. Lille Kaleb som blivit störst och längst av alla. Vi har även varit kontaktfamilj och haft en gymnasietjej inneboende när hon behövde extra stöd i livet.
 
Allt som har liv förändras - och vi får inte vara rädda för det eller försöka bevara allt som det alltid har varit. 
Våga göra saker annorlunda. Var flexibel.
Anta livets utmaningar - ibland är det mycket och rörigt, andra gånger siltje. Det är lite som motstående och närliggande katet: Det hjälper dig att hitta vinkeln - infallsvinkeln i livet!
 
Bless you!
 
 
Här är ett underbart svar på en matteuppgift från en minst lika underbar elev. I love it!
Pythagorassats, vad ska man med den när man kan ge andra intellegenta svar?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Thomas

Publicerad 2013-10-08 15:34:44

Kul att du bloggar och så bra du skriver Eleonora!

Svar: Tack du :) När familjen krymper får man lite extratid ;) Har länge funderat på detta och tillslut tog jag mod till mig.
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela