inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Den som har öron må höra...

Publicerad 2014-12-05 01:01:00 i B3, Morgon och kväll med min Bibel, Några mest lästa inlägg, Profetisk tid,

- Men vad betyder "knallgasprovet" fröken?💥🔥💥
Frågan kommer från mina elever på kemilaborationen idag. De är vana att googla svaren på sina frågor, men att söka i bokens register i alfabetsordning är betydligt krångligare.
 🙈🙉🙊
Detta är ett märkligt fenomen. Visst är det fantastiskt att få tag i information snabbt, men i vår tid tappar man lätt förståelse av sammanhang och händelseutvecklingar av olika företeelser. Man får kunskap många gånger - utan ett sammanhang.
 
Ungefär som tumversar....😉
 
Under många år har jag bestämt mig för att läsa hela bibeln en gång per år. Tidvis har det blivit på två år. Men, jag har gnetat på i "ur och skur..."😅
 
Och visst kan man tycka att det är en märklig bok, särkilt gamla testamentet. Krig och konstiga lagar, tjaffs och bråk, ljuv musik och märkliga profeter. Och en sträng arg Gud - eller god.
Ja, ungefär så är det man kan uppfatta det hela när man "googlar" sig genom bibeln emellanåt - utan att se de stora övergripande sammanhangen.
 
Men ju fler gånger jag har läst igenom den, börjar jag se och uppmärksamma de andliga lagar som vi lever under. Det går liksom inte att göra hur som helst. Det finns orsak och verkan.‼️
I GT läser vi om hur de hade fantastiska väckelsetider, med ett underbart vackert tempel. Sången och musiken flödade, och alla präster och leviter hade sina bestämda uppgifter, och folket gladde sig. Men andra tider med nya influenser drog in i den religiösa kulturen. En av kungarna försökte att ge sig på profetens uppgift i ett offer, och nu började verkligen problemen...😱 för att inte tala om Eli söner som inte gillade kokt kött, vilket egentligen var deras del att få efter att offret var avslutat, så de tog för sig av det råa köttet i förväg, för att kunna ordna sin egen måltid och steka det. 
Övermod kallar jag det.😠
 
Profeterna kom för att tala till rätta. Men lyssnade man..? Det kanske gick några år innan något hände. Och varningar kom: Gör bättring, omvände er - annars kommer domen.
 
Så kom alla dessa märkliga krig, som kan vara svåra att förstå sig på. Men läser man och ser de stora sammanhangen och andliga lagarna som styr, är det som "ett brev på posten.."
Filisteer, assyrier, moabiter och egyptier, alla dessa fick vara ett märkligt verktyg för att Israels barn skulle böja sig i sitt högmod, omvända sig eller så fick de komma till fångenskap i Babel.
Det var inget Gud ville skulle hända med sitt folk - men de andliga lagarna styrde utvecklingen. 
Och alla folk runtomkring visste om detta - det blev liksom offentligt! 😖
 
Så kommer vi till Nya testamentet och Jesu offentliga tjänst...
 
 👫👬👭👬👫👯👭👬👫👫👯👫
Under tiden hade människor samlats i 10 000-tal, så att de höll på att trampa ner varandra.
Då började Jesus tala, först och främst till lärljungarna:
"Ta er i akt för fariseernas surdeg, hyckleriet!
Ingenting är dolt som inte ska bli uppenbarat, och ingenting är gömt som inte ska bli känt.
Därför skall allt vad ni har sagt i mörkret höras i ljuset,
och vad ni har viskat i örat inne i kammaren skall ropas ut på taken"
Luk.12:1-3
 😳😱😖😳
 
En av de laglärda sa till honom: "Mästare när du säger så, förolämpar du även oss..."
Luk. 11:45
 😨

Ett allmänt snällt humanistiskt tänkande räcker inte i dessa dagar, i vårt lätt och lagom mellanmjölksland. De andliga lagarna som Gud upprättat styr fortfarande. Även om det ibland går år...
 
För drygt sex år sedan skrev jag detta och skämdes för mig själv hur något sådant kunde komma till mig:
Och varför visar jag detta? Ja, jag tror att också jag har Guds ande och kan profetera som det står om i bibeln.
 
I somras fick jag höra om Skrivarhyttan AB. Ulf Ekmans nystartade företag. Inget konstigt med det. Ska man bedriva förlagsverksamhet, rese- och retreatverksamhet, och utbildning inom ledarskap och teologi ,kan det ju vara bra att ha och då är detta en självklar väg att gå.
 
Skärmbilder från allabolag.se:
 
 ___________________________________________________________________________
 
Eftersom detta är offentlig handling och går att finna under allabolag.se, lägger jag upp detta.
Det jag reagerar på är att Livets Ords VD, Jonathan Ekman, sitter på en post som suppleant i sin fars bolag. 
Ulf har lämnat LO, och församlingen deklarerar klart och tydligt att detta är inte den väg man ska gå.
När nu det behövs en suppleant, varför då inte ta med den andre sonen istället, som själv konverterat till katolik? Varför blanda in Jonathan i detta?
Något stämmer inte, eller snarare: Flera saker stämmer inte!
 
Klart att man får problem med förtoende, och undrar över vilket omdömme som finns, och även om manupilation är inblandad.
Jag har läst om allt detta bland stora ledare i Bibeln också, och där har vi också facit...
 
Är det misstag och/eller okunnighet..?
-Njaa.....
De som har syndat av misstag eller okunnighet måste ta ett offer för att bringa försoning för templet.
Hes.45:18-20
...om det nu är misstag😁
 
Personal, församlingsmedlemmar, bibelskolelever, LO-partners - VÅGA REAGERA - och var en "vanlig människa" som vågar prata och tycka! Något konstigt är det väl annars? 
Den som tiger samtycker heter det visst....
 
/Eleonora💞

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;)

Kommentarer

Postat av: Inga-Lill Hörnqvist

Publicerad 2014-12-05 08:46:46

Så sant Eleonora. tack för de orden. Guds välsignelse.

Svar: Tack!💞
Idag tar vi djupa andetag i vårt suckande, men vet att endast för sanningen förmår vi något.
Eleonora Lahti

Postat av: Per Cedergårdh

Publicerad 2014-12-05 08:47:26

Om detta är sant, så är det närmast overkligt! Det borde vara omöjligt att vara kvar som VD för LO, och samtidigt vara styrelsemedlem i en katolsk ledningsgrupp!

Svar: Ja, det känns overkligt men är sant - tyvärr...😱 En fullständigt omöjlig ekvation att få ihop. En person med dåligt omdöme, som så tydligt blir uppenbart här, kan inte få sitta på LO:s högsta post.
Än hur snäll och trevlig han är...😰
Eleonora Lahti

Postat av: Tore Lyngmo

Publicerad 2014-12-05 12:26:41

Detta kallar jag för hyckleri på hög nivå. Tack Eleonora. God bless you.

Svar: Ja, det finns många ord man kan välja bland för att beskriva hur man ser på det hela.😉
Eleonora Lahti

Postat av: Rebecka Olavesen

Publicerad 2014-12-05 23:37:03

Tack Eleonora!

Så bra att du talar i rätt tid. Guds välsignelse till dig i den här märkliga tiden vi lever i...

Kram BeckaSvar: 💞
Eleonora Lahti

Postat av: Margareth Schumann

Publicerad 2014-12-06 08:44:12

När nu också detta har kommit fram att Jonathan Ekman sitter på två stolar som inte kan förenas tycks kvoten för att inte leva upp till den trovärdighet som en VD och ordföranden i styrelsen för Livets Ord ha nått ha blivit full. Efter alla stormar och turer inom Livets Ord efter Ulf Ekmans tillkännagivande om sin konvertering till RKK borde nog Livets Ord ta sig en riktig funderare på om de inte borde göra sig av med alla Ekmans i ledande roller och tillika hela den gamla styrelsen om de vill få tillbaka eller behålla sin trovärdighet. Efter all bristfällig information som bottnar antingen i brist på kompetens eller i ett försök på att dölja de faktiska förhållandena runt den gamla styrelsens pensionsavtal oavsett vad orsaken till detta avtal var har församlingen inte råd med fler "skandaler" om de inte vill se pastor Joakim Lundqvist kasta in handduken eller att församlingens ekonomi får sig en riktig törn.

Svar: Ja, det är en "hård nöt" att knäcka..😖 Att sedan Jonathan dessutom sitter i Världen i dags styrelse kan ju också ställa till "yttrandefriheten" . Det behövs mycket vishet, kunskap och insikt nu, hur allt ska hanteras. Let's pray. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-12-07 23:19:51

Tack för att du så modigt ger luft åt något som många undrat över

Svar: Tack! ☺️
Eleonora Lahti

Postat av: inga-Lill

Publicerad 2014-12-09 20:44:43

Tack!
Jag är sån som inte heller tiger,men känns som det inte hjälper mot denna "jätte" av felaktigheter.
MEN DET SOM GÖMS I MÖRKER SKA ROPAS UT PÅ TAKEN!
Sanningen segrar tack ock lov!

Svar: Ja, på ett eller annat sätt måste det hanteras.😉
Eleonora Lahti

Postat av: Ulf Malmström

Publicerad 2014-12-11 11:33:50

Hej Eleonora,

Jag är nog själv mest förvånad över att inte fler reagerat tidigare o särskilt från dem som levt i mer eller mindre närmare o förtroendefulla relationer med ledarskapet.

Sammantaget kan man undra, om det inte nu är läge att totalskrota hela det gamla konceptet o s a s flytta över sig in i ett helt nytt? Kan man verkligen trovärdigt fortsätta bygga på en sådan grund som det har visat sig vara?

Hälsningar från en som tror till 100% på ett helt nytt koncept.

Svar: "Man ser inte skogen för alla träden" heter det visst😉
Det finns bra vägledning hur en församling ska byggas så låt LO gå övre till sunda strukturer som främjar kommunikation och öppenhet. Slutna sällskap är inget vidare...
Eleonora Lahti

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2014-12-11 15:51:23

Jag känner bara sån vämjelse när jag läser det här, men samtidigt känner jag mig så fruktansvärd illa till mods.
När vi idag har facit i hand och betänker hur skribenterna på bloggen, aletheia,har blivit behandlade av, inte minst av Ulf Ekman, och nu ser att dom har haft rätt hela tiden... Jag känner mig bara tom idag.
Själv står jag sen en tid utanför församlingsgemenskap, och ärligt talat har jag inte en susning hur jag ska hitta tillbaks.
Tack, Elonora för att du skriver om det här, och inte som somliga har gjort, försökt sopa allt under mattan. Och varför gjorde man det förresten? Tror du och Curt vet, men jag kan ha fel.

Svar: Tyvärr har människor lämnat församlingsgemenskaper lite varstans, i alla tider av olika anledningar. Många har sett ett och annat genom åren, vilket lett till att man blivit obekväm och i värsta fall utfrusen. Eller tyst.
Det jag nu lägger märke till, är att trovärdigheten som sjunkit i botten, kan få en ny möjlighet att växa upp - och då även bland de man inte tidigare lyssnat till.
Vårt land behöver även många nya herdar efter Guds hjärta ❤️

"Det som göms i snö kommer upp i tö.." ❄️❄️❄️
Hoppas bara det är slut på detta nu, så vi inte behöver genomlida flera turer...

Trevlig blogg du har och intressant analys av dig på ett annat forum 😉
Eleonora Lahti

Postat av: Tony Malmqvist

Publicerad 2014-12-12 12:34:18

Tack för att du gav dig tid för att svara på det jag skrev. Det finns alltid en risk att man uppfattas som bitter när det här kommer på tal. Men du uppfattade det jag skrev på positivt och rätt sätt, det uppskattar jag mycket.
Jag hoppas precis som du att allt som har hänt snart en gång för alla kan läggas s a s till handlingarna. Vi har en stor och betydligt angelägnare uppgift som kristna att vara det salt och ljus som Jesus har kallat oss till, än ständiga inre strider. Var välsignad!

Svar: Ny dag - nya möjligheter, ny dag - ny nåd! 😃
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-12-14 20:24:25

Eftersom det torde vara så att stiftelsen som kontrolleras av Ekmans äger alltihopa så blir det ju så att hela rasket av byggnader, förlag, lösöre etc torde vara kvar där om församlingen lämnar. "Utanför lägret må, hela Guds församling stå!" sjöng vi på 70-talet.

Svar: Oj, det var en sång jag inte kände till ☺️..
"Den som lever får se" heter det. Tiden får väl utvisa ett och annat.
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela