inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Sanning och konflikter

Publicerad 2014-02-23 20:47:00 i Allmänt,

Nu är det lugnt i huset och jag kan tänka fritt. Älskar dessa tillfällen!
Jag kan inte riktigt förstå en del som alltid vill ha folk runtomkring sig hela tiden. Det ska vara musik, TV, dator eller telefon...
Många gånger är mitt eget sällskap helt perfekt tillräckligt :)
 
Jag har i flera veckor gått och tänkt på ordet "SANNING". 
Vad betyder det i mitt liv, min familj, församling, arbete och samhälle?
 
Det är ju något så grundläggande viktigt, att jag kan inte hantera det hur som hellst, på mitt eget sätt. Inte ens utifrån mina egna kunskaper eller erfarenheter. Allt måste sättas in i ett sammanhang och värderas utifrån eviga principer.
 
I dag sattes det återigen på prov. Nicklas Bäckström, doping. Vad är sant?
 
Eftersom det inte är något jag är intresserad av, hockey alltså, så måste jag ärligt säga, att jag bryr mig faktiskt inte särskilt mycket. Men sanningen måste fram för de inblandade, och för de som ger sin tid och uppmärksamhet till sporten. Det ska vara ärligt spel - annars blir ju alla lurade...
 
Men så mycket annat snurrar också "i luften". En del saker rör mig - andra inte. Många gånger är det bara vår nyfikenhet som vill få näring, men så hör jag Jesu ord: "Vad bryr det dig?"
Ja, just det ja... 
 
Men om man är mitt uppe i något som verkligen rör ens liv, hur gör jag då?
 
Jag gick en väldigt bra kurs för några år sedan. UGL -  utveckling av Grupp och Ledare. Ursprungligen från svenska försvarsmakten och deras officerares utbildning, men numera en av de mest meriterade och populära ledarskaps- och medarbetskapsutbildningarna i landet.
Så var jag där, på en kursgård tillsammans med överläkare, domare, VD för stora nationella/internationella bolag  -  och så jag!
Dessa dagar var något av en stor aha-upplevelse för mig.  Att förstå  mig själv, och hur jag fungerar, men kanske främst hur jag trodde att jag fungerade.
Jag insåg ett och annat om mig själv, och fick nycklar att våga gå vidare.
 
Här har jag en kopia från kursen, på ett blad som jag fått stor nytta av i mitt arbete. Vid en tuff situation för några år sedan blev det vår hjälp att våga hantera och att komma vidare i vårt projekt, utan att skadeskjuta varandra men handla rationellt och tryggt.
Vandrar du runt som en snäll liten flicka/pojke och vill inte ställa till bråk? Läs texten ovan. Du kanske är påväg rakt in i en konflikt pågrund av din "snällhet".
Bilden är hämtad från Lynne Hybels bok med denna titel
 
Du kanske behöver se och förstå att konflikter inte är "så farligt". Det är kanske så att sanningen kan göra oss fria..?!
Konfliktsyn som kan leda till harmoni..
 
Inte mot sanningen förmår vi något,
utan för sanningen!
2Kor 13:8
 
Ni är kallade till frihet.
Använd bara inte friheten så att den onda naturen får något tillfälle,
utan tjäna varandra i kärlek.
Gal.5:13
 
 
Men du: lägg dig inte i det som inte rör dig, då kan det bli problem...
 
/Eleonora

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela