inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Förebilder och idoler

Publicerad 2014-01-04 21:59:33 i Allmänt,

Några dagar har gått in på året. Julledigheten hart varit intensiv - minst sagt. Det är ju så mycket man vill hinna med och många släktingar och vänner att träffa. Nu börjar jag se fram emot att röja ut julen och ta en rejäl städning av hus och kylskåp. Men innan skolan drar igång igen ska vi iväg söderut för att fira en av sönerna som fyller 25 år. 
 
Mitt i allt julfirande har jag suttit och läst Linda Berglings självbiografi "Min himmelske konung och jag". En fantastisk bok på många sätt. Vilket kaos hon kommer ifrån! Vägen var mer än krokig under hennes uppväxt och som ung vuxen. Men nu står hon mitt i ett fantastiskt arbete att hjälpa människor i kristet helande och själavård, samt barnhem med utbildning i Indien. Och hon är mamma till systrarna Graaf :) 
Linda blev i höst nominerad  i tidningen Dagen till "Årets förebild". När man läser om hennes resa i livet, och ser det som hon varit med och byggt upp, kan man inte annat än att beundra henne.
Vilken kämparglöd!
Att bli en förebild tar valigtvis en lång tid och kräver ett förtroendekapital. Det är en person med stark passion på sitt område, och som inspererar andra till engagemang. Det styrs inte av tidsandan och den är oberoende av andras applåder.
 
Men hur lätt är det inte i vår kultur att styras just av tidsandan. Allt ska gå snabbt och vara underhållande. En idrottare gör en match och en sångare sjunger en sång...
 
Förebilden säger: "Följ mig!"
Idolen säger: "Se på mig!"
 
Nu vet jag också att man inte helt kan hårddra jämförelsen, men det är en intressant företeelse...
 
Nu är det dags att läsa slutet på boken som handlar om hennes älskade flickor... :)
Den här bilden tog jag hemma hos mina släktingar. En vacker liten staty som visar Jesus som den gode herden.
Han säger till dig och mig: Följ mig!
 
/Eleonora
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2014-01-06 16:34:40

Jättebra och intressant läsning :)

Svar: Tack! Alltid roligt med lite feedback :)
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela