inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Kondoleanser och innesluten i kristenhetens famn

Publicerad 2014-03-12 22:18:00 i Morgon och kväll med min Bibel, Några mest lästa inlägg, Ordspråksboken,

Från många vänner runtom i landet, norden och ute i världen, har jag dessa dagar fått kondoleanser. Ja, precis just detta - man beklagar sorgen och ger sitt deltagande. Samma omsorg och engagemang som om någon nära anhörig har gått bort.
 
Just nu finns så många uttryckssätt för att bearbeta det inträffade. Några gråter lite nu och då, drar sig undan i ensamhet, samtalar, diskuterar oupphörligt, läser allt som finns att läsa, pratar i telefonen eller skriver av sig sina tankar.
Ibland blir det bara för mycket, för länge, för högt och för irriterande!!
 
Men snälla... ha överseende med oss ett tag. Kanske känns det bättre om några dagar eller så behövs det längre tid för några. Vem vet?
Ett är säkert - det tar tid att bearbeta...
 
En del tycker nog det låter tramsigt, och inte alls står i proportion till det inträffade - Ulf och Birgitta Ekman påväg att bli katoliker - men då känner man inte till bakgrunden, den gemensamma historien, arbetet och engagemanget.
 
Min historia är att jag kom som 25 åring till Livets Ord. I tio års tid arbetade jag och Ulf nära varandra, när jag var lovsångsledare i församlingen. Min man jobbade också nära honom i 20 år, och gjorde då otaliga resor över hela världen tillsammans med honom, för att även vara hans personliga assistent under några år. Dessutom bodde vi samtidigt i Israel under ett år. 
I år har det gått 30 år sedan jag sa upp min lärartjänst, min lägenhet och priset jag fick betala, var också att mista relationer från många nära och kära.
I varjefall för en tid. 
Och kyrkorna i Sverige blev stängda för mig - "Sångerskan som skulle rida på vågen av TV-programmen, Hela kyrkan sjunger", för så hade man till och med sagt om min framtid. 
Tidningarna skrev - och jag grät. 
Jag visste min väg vidare...
Men att sedan vara med om ett sådant kast i Ulfs teologi, även om det skett över tid, gör att det är svårt att ta in det inträffade.
 
Mitt i allt detta finns så många underbara trossyskon som hör av sig. Ord av uppmuntran och ord av deltagande.
Kondoleanser.
Jag kan inte annat än att känna mig innesluten i kristenhetens varma famn - för den finns på så många ställen.
Tack, tack, tack!
 
Ett av våra barn fick en härlig uppmuntran idag från en vän på andra sidan jordklotet:
 
"Jag tror att Jesus alltid kommer vara enkel att följa, och tillgänglig för alla människor. Han var tydlig med att det inte krävs någon hög grad av kunskap, eller massa gärningar för att följa honom, utan endast en enkel tro. Han sa till och med att vi skulle bli mer som ett barn vilket är tur för min del! "
Så ska det låta!!!
 
Bekymmer tynger en mans härta,
ett vänligt ord ger det glädje.
Ordspråksboken 12:25
 
Många av oss är inne i en process där vi är sårbara. Under en sådan tid är det extra viktigt tror jag, att se till vilka man umgås med. Ord och argumentationer kan bryta ner ytterligare, om vi inte vakar över det som vi möter.
 Den rättfärdige väljer sitt sällskap,
de ogudaktigas väg för andra vilse.
Ordspråksboken 12:26
 
Mitt i allt detta är jag inne i ett så underbart spännande projekt. Jag har "satt handen till plogen" och börjat spela in min nästa skiva. Med tacksamhet får jag leva det liv jag sett Gud leda mig in i.
 
"Tider av förändring" kom till mig idag. Jag tror att den ska få heta så. Det känns liksom rätt på något sätt...  ;) eller vad tror du?
Sånger födda under några år i en process av förändring.
Men tänk att det ändå kan kännas så abrupt!
 
Men hur som hellst...
Jag tycker det är fantastiskt att ordspråksboken som jag läser ett kapitel från varje dag denna månad (12 mars - kap.12), har så mycket gott att ge - varje dag. Det passar liksom in i mitt liv... dag för dag... :)
Kanske du också ska läsa?
Det blir spännande att se vad som händer i morgon ;)
 
/Eleonora

Du är välkommen att följa mig, Eleonora Lahti, via FB som "följare" eller Bloglovin. Jag har även FB - sida, "In my living room" som du kan gå in och gilla. Dela länken vidare får du gärna göra... ;)

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2014-03-12 22:28:31

Tack igen för det du delar! Blir så uppmuntrad och vi är många tillsammans i detta!
Kram å bless

Svar: Jag blir så glad och tacksam att det jag skriver får vara till uppmuntran för någon 😊❤️💃
Eleonora Lahti

Postat av: Sofia ström

Publicerad 2014-03-12 22:40:16

Jag får tårar i ögonen när jag läser dina bloggtexter. Så mycket smärta, så mycket sorg, men också en enorm trygghet om vad som verkligen gäller och vem du har byggt ditt liv på. Jag är inte förvånad över Ekmans steg, men jag hade inte tänkt på vilken oerhörd smärta det är när vänskapsband blir prövade. Det som är positivt i det här är att många ställer sig runt er, kramar om er, ber för er och det blir en enhet syskon emellan.

Jag ser verkligen fram emot att få höra din skiva! Och jag blev oerhört glad över att sången verkar få plats där. Den har funnits i mig sedan jag läste om söndagen i Uppsala.

Sofia

Svar: Tack du 💓! Dina rader värmer😊. Livet är inte alltid enkelt - och vem har påstått något annat😉? Vi fortsätter som vi alltid gjort.
Det blir bra det här! 💃🌺💃
Eleonora Lahti

Postat av: KG Larsson

Publicerad 2014-03-12 22:51:39

Shalom

Vad gott att läsa vad du skriver.
Jag delar din förvåning och kan inte förstå - trots att jag försöker.

Det måste finnas en dold agenda som vi ännu inte känner till.

Var rädd om dig.

Vänligen
KG Larsson

Svar: Tack för din hälsning KG! Ja, vad framtiden innebär blir intressant att se, men vi vet att Gud är för oss, och vem kan då vara emot oss? 😉😃😃
Eleonora Lahti

Postat av: Anne Berg

Publicerad 2014-03-13 00:14:14

Jeg føler virkelig med deg! Vegen går videre! Hilsen f.d.elev.

Svar: Tack💞!
Må så gott, vi går vidare på vägen 👍
Eleonora Lahti

Postat av: Maria Samuelsson

Publicerad 2014-03-13 09:28:12

Tack snälla Eleonora för dina tankar.

Ja evangeliet är ju så enkelt att ett barn kan ta emot- det är sanningen och blir så viktigt att bära i sitt hjärta dessa dagar och hela livet .

Vill önska dig och din familj all välsignelse. Och du, Tack för i lördagskväll...

Ps.
Jag tycker ditt livingroom är så vackert..Ds.

Svar: Tack Maria! Vi är verkligen i spännande tider. Gud med oss! 💓🙏🎶
Eleonora Lahti

Postat av: Bodil

Publicerad 2014-03-13 14:13:10

Tack för vad du skriver. Du är så duktig på att sätta ord på hur det upplevs.

Svar: Tack för uppmuntran, det värmer! 💞🌺💞
Eleonora Lahti

Postat av: Ann-Sofie Nordman

Publicerad 2014-03-17 00:36:31

Hej! Jag önskar dig allt gott Eleonora och ett bra namn på din skiva "Tider av förändringar"det är sådana tider nu! Gud tar hand om sitt folk! Även om Ulf o Birgitta och om oss.Om vi bara kan lyfta blicken från allt runt omkring.Följa vårt hjärta ♥
Jag ska börja läsa ordspråksboken!

Kram , Ann-Sofie

Svar: Ja, det känns verkligen som tider av förändring. 💞
Vi lyfter blicken och läser samtidigt Ordspråksboken ..👍
Eleonora Lahti

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-17 09:38:00

Eleonora!
Tack för det du skriver! Så moget, så omtänksamt, så vackert och så tydligt uttryck för Andens frukter. "Genom stillhet och förtröstan blir ni starka.." Lycka till med skivprojektet! Din tidigare medarbetare och fortfarande vän
Jan Erixon.

Svar: Jan!!! 😃
Så glad jag blir att få höra från dig. Har ofta tänkt tillbaka på den tiden och då särskilt när vi var i Bollnäs. Vilket förtroende jag fick! Jag var solist, körledare och mötesledare på denna ekumeniska kampanj. Minns speciellt ett möte i statskyrkan. Guds ande var så påtaglig. Och din predikan från apg.17 " åt en okänd Gud" ...
Eleonora Lahti

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela