inmylivingroom.se

Här delar jag händelser och tankar i mitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska. In my livingroom blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro.Follow me in any language you want. Click on the English flag below.

Follow me in any language

Tragisk soppa med Idioter och RFSU, Kapitel SEX

Publicerad 2014-03-06 21:59:00 i Lärarjobbet, Morgon och kväll med min Bibel, Ordspråksboken,

Oj, oj vilken trafik det blev till min blogg igår och idag. Nu vet jag vad som fångar er uppmärksamhet ;)
Hamnade på topp 4 på TopBlogArea bland 2500 bloggare på vardagsbetraktelser. Kul!
 
Men tillbaka till vardagen...
 
Har just rättat mina niors matteprov. En del resultat är över och andra under min förväntan. På ett av proven hade en kille börjat med "Ske Gud vilja...". Ja, då kan man inte annat än le. Men han gjorde ett bra prov. Det blev C.
Jag är med i något som heter #Blogg100. Vi ska blogga dagligen i 100 dagar. Få se hur det går, men faktum är att det är ett bra sätt att träna och disciplinera sig. Nu i mars, delar jag något ur dagens kapitel i Ordspråksboken.
6:e mars och kapitel 6.
 
De första kapitlen är många visdomsord till unga människor.
"Lyssna, följ mina råd, var uppmärksam, gå inte ens i närheten.."
Tyvärr är, och var det ju så för många av oss, att vi behövde upptäcka ett och annat själva. Det räckte liksom inte att bara att ta till sig ett gott råd. Man kan själv. Hjulet måste uppfinnas en gång till.
Oj, så mycket dumt man skulle ha kunnat undvika - om man bara lyssnat till de som visste lite mera än en själv.
Som tillexempel: 
"Om du går i borgen för någon har du verkligen skaffat dig problem..."
Ordspråksboken 6:1
 
Jo, det känner jag till alltför väl. Vilket elände det blev - för oss... Vi kom igenom, men hade då lärt oss en dyr läxa. Jag önskar vi hade läst och förstått det ordet innan vi ställde till det för oss.
Men vi ville ju bara hjälpa till och vara så snälla... 
Idioter - det var vad vi var!  ;)
 
I de första kapitlen står det också mycket om varning för otrohet i äktenskapet. Att inte låta begären ta över. Annars kommer man i ett läge där man inte vill bli tillrättavisad, utan själv bara bli tillfredsställd. 
Om man ser till att ha fattat beslut hur man vill leva innan, är det mycket lättare att stå emot frestelser när de kommer.
Och de kommer...
 
Idag kom reklam till mig i skolan:
Jag blir så trött, äcklad och uppgiven när jag får sådan reklam. En del av det kan säkert vara bra, men att som 13 åring (som en av filmerna är rekomenderad ifrån) se en film som heter "Sex - en bruksanvisning för unga", är som att våldföra sig på dessa barn.
13 år!!
"En "sann" upplysningsfilm, men fjärran från pekpinnar och torra föresläsningar".
Jo, jag tackar.
 
Kan vi få slippa RFSU:s lobbyverkasmhet i detta land??!!!! 
De är faktiskt ingen statlig institution utan en lobbyverksamhet med starka ekonomiska intressen. (Nu kom inte filmen direkt från dom, men det andas deras inflytande)
 
Jag är glad att jag är kemilärare och inte biologilärare. Men om RFSU skulle få som de ville, skall sex in i alla ämnen. Få se vad man då ska hitta på för laborationer i kemi, och mattetalen kanske ska innehålla flera sexor 666666.....
 
Ty budet är en lykta och undervisningen ett ljus,
förmanande tillfättavisning är en livets väg.
6:23
 
Tretusenår gamla ordspråk har faktiskt något att tillföra i vår tid. Låt oss inte vara så dumma att vi inte lyssnar till de som gått före - och sett att det fungerar!
 
/Eleonora
 
Ps. Om du gillar det jag skriver får du gärna dela det vidare. Det handlar inte om mig, utan om grundläggande sanningar som en ung generation måste få. Ds.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eleonora Lahti

Alla människor har ett gudomligt uppdrag att förverkliga, som kan se väldigt olika ut för oss alla. Resan kan vara tuff och krävande, men med himlens nycklar från Guds ord kan vi få utvecklas och bli det vi är ämnade till att vara. In My Living Room blandas tårar med skratt och jag hoppas du lämnar rummet full av livslust och framtidstro. Det finns så många drömmar som ska förverkligas... Hemsida: eleonoralahti.com Mailadress: info@eleonoralahti.com

Vardagsbetraktelser bloggar Jesussajten.se Follow me in any language Follow me in any languageFollow on Bloglovin
 
 
Här är min Instagram
 
Twingly Blog Search link:http://mylivingroom.blogg.se/ sort:published Most recent posts linking to Twingly Blog3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela